Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 19:01

  Δωδώνη: Η χρονιά που φεύγει, οι προκλήσεις που έφερε και οι προοπτικές ανάπτυξης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το 2020 είναι μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας συντελέστηκαν πολλές και μεγάλες αλλαγές


  Τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και ολόκληρος ο κόσμος ήρθαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες συνθήκες και κληθήκαμε από κοινού –κράτος, επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες– να αντεπεξέλθουμε σε μια κρίση πολύ διαφορετική, για να προασπίσουμε την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια.

  Αναμφισβήτητα, η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει όλους τους τομείς και τους επιχειρηματικούς κλάδους, δημιουργώντας νέες συνθήκες, νέα δεδομένα, νέες συνήθειες και μια νέα πραγματικότητα.

  Όλοι ανεξαιρέτως χρειάστηκε να προσαρμοστούμε στο νέο status quo και να βρούμε τους βέλτιστους τρόπους για να μπορέσουμε να λειτουργούμε σε νέες βάσεις, θέτοντας νέες προτεραιότητες και εξυπηρετώντας νέες ανάγκες.

  Η καταναλωτική ζήτηση για βασικά αγαθά και τρόφιμα σημείωσε μια πρωτοφανή αυξημένη κίνηση, όσα θεωρούσαμε δεδομένα τέθηκαν υπό αμφισβήτηση και η καθημερινότητα για τη μεγαλύτερη πλειονότητα των ανθρώπων άλλαξε άρδην λόγω απομακρυσμένης εργασίας, εκπαίδευσης και επικοινωνίας, δημιουργώντας νέες ανάγκες και συνήθειες.

  Μάθαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί για εμάς και τους γύρω μας, να προσπαθούμε όλοι μαζί για έναν κοινό σκοπό και να βάζουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το προσωπικό.

  pin
  Για τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ η αλλαγή λειτουργεί ως πρόκληση για νέες ευκαιρίες, σημειώνει ο Αναπληρωτής CEO της εταιρείας κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε πρόκληση μπορεί να αποτελέσει και μια ευκαιρία. Ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας, ευκαιρία για καινοτομία και δημιουργικότητα, ευκαιρία για ανασυγκρότηση.

  Στη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει, ως εταιρεία, δοκιμαστήκαμε σε πολλά επίπεδα, κι όμως τα καταφέραμε. Λάβαμε από την πρώτη στιγμή αυστηρά μέτρα για την προστασία της υγείας των ανθρώπων μας και των παραγωγών μας, ενισχύσαμε τις δυνατότητες παραγωγής και τροφοδοσίας για να εξασφαλίσουμε την επάρκεια των προϊόντων μας στην αγορά.

  Παράλληλα, επικεντρωθήκαμε στην έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας μέσα από δράσεις εταιρικής ευθύνης για ευπαθείς ομάδες σε Ήπειρο και Αττική και φροντίσαμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών μας, για να μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους γαλακτοκομικά προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  Λειτουργήσαμε με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ευελιξία. Προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες και καταφέραμε να διατηρήσουμε μια θετική πορεία, με κυριάρχους κωδικούς τη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ, τη  Νο 1 φέτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα, και τα γιαούρτια μας. Επιπλέον, συνεχίσαμε το επενδυτικό μας πλάνο και λανσάραμε τρεις νέους κωδικούς γιαουρτιών που απαντούν στις σύγχρονες διατροφικές προτιμήσεις: το κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ και τα Παραδοσιακά γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

  Η επόμενη ημέρα και η νέα χρονιά θα συνεχίσει να αποτελεί μια περίοδο αλλαγών, ανάδυσης νέων τάσεων και ανακατατάξεων για πολλούς κλάδους, μέχρι να μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα που θα μοιάζει με αυτήν που γνωρίζαμε προ κορονοϊού.

  Νέες υπηρεσίες και ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας θα αναπτυχθούν περαιτέρω, κάποιες καταναλωτικές συνήθειες που δημιουργήθηκαν λόγω πανδημίας θα παγιωθούν, η αυξημένη ζήτηση για τρόφιμα εκτιμάται ότι θα σταθεροποιηθεί και θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ νέες τάσεις θα γεννηθούν ως συνέχεια των σημαντικών αλλαγών που συντελέστηκαν το 2020.

  Έχοντας χτίσει γερές βάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, ως ΔΩΔΩΝΗ θα συνεχίσουμε τη νέα χρονιά να αξιοποιούμε τη δυναμική που πετύχαμε εντός του 2020, εστιάζοντας στη δημιουργία νέων προϊόντων ασύγκριτης ποιότητας και στην ενίσχυση των σχέσεων εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους χιλιάδες καταναλωτές μας.

  Παράλληλα, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την εξωστρέφειά μας και την εξαγωγική μας δραστηριότητα. Σήμερα τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ ταξιδεύουν σε πάνω από 50 χώρες του κόσμου, γεγονός που μας γεμίζει υπερηφάνεια, καθώς μέσω των εξαγωγών μας μεταφέρουμε τη Γεύση του Καλού σε όλο τον κόσμο και προτρέπουμε τους διεθνείς καταναλωτές να αγαπήσουν τα αγνά ελληνικά προϊόντα που αξίζουν μια μοναδική θέση σε κάθε τραπέζι, σε κάθε χώρα.

  Αν μπορούσα να ευχηθώ κάτι για τη νέα χρονιά, είναι να έχουμε κυρίως την υγεία μας, να είμαστε κοντά με τους αγαπημένους μας όσο μακριά κι αν βρισκόμαστε και να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία ως ευκαιρία να προχωρήσουμε μπροστά. Να κρατάμε τα καλά και να μη μένουμε στα αρνητικά, να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή και να μπορούμε να αλλάξουμε για το καλό της χώρας και της κοινωνίας μας, με σεβασμό, αγάπη και ενισχυμένο αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ