Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Σεπ-2023 14:19

  Priority - "eQualSuite": Το πρώτο ελληνικό GRC λογισμικό

  Priority - "eQualSuite": Το πρώτο ελληνικό GRC λογισμικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα τελευταία χρόνια οι αγορές των συμβουλευτικών υπηρεσιών και των software solutions βιώνουν μία σημαντική αλλαγή. Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας υπήρχαν εταιρείες, τουλάχιστον στην Ελλάδα, οι οποίες παρείχαν μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ISO, compliance, audit, risk management και λοιπά. Παράλληλα, υπήρχαν εταιρείες που έδιναν λύσεις software για τα ίδια ακριβώς θέματα.

  Τα τελευταία χρόνια οι δύο αυτές αγορές έχουν στην κυριολεξία ενοποιηθεί. Σχεδόν δεν νοείται μία εταιρεία να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες compliance, ή audit, ή risk management, εάν δεν προσφέρει και ένα εργαλείο software, το οποίο να καθιστά ευκολότερη την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων. Ειδικά σε μεγάλους οργανισμούς, που καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές και διαδικασίες για Governance, Risk management και Compliance (GRC, συνοπτικά) είναι πραγματικά εντελώς αναγκαία η χρήση σχετικού λογισμικού GRC.

  Ποιος όμως είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναπτύξει το λογισμικό αυτό; Είναι μία εταιρεία, που γνωρίζει μόνο να γράφει κώδικα; Ή είναι μία εταιρεία, η οποία γνωρίζει σε βάθος το business και τις απαιτήσεις του compliance και του governance, ώστε με τους δικούς της προγραμματιστές να προσφέρει στην αγορά το κατάλληλο εργαλείο; Η σε βάθος γνώση των απαιτήσεων και των προτύπων σίγουρα βοηθάει στην σχεδίαση και ανάπτυξη ενός λειτουργικού, ή ακόμα και ενός εξαιρετικού software solution.

  Στην αγορά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία έτη ένας νέος κλάδος GRC software. Σε αυτόν τον κλάδο συμμετέχει ενεργά η Priority, η οποία ανέπτυξε το πρώτο σχετικό λογισμικό για compliance το 2005, πριν 18 ολόκληρα χρόνια. Το λογισμικό αυτό με το σκόπιμα ανορθόγραφο όνομα eQualSuite, αποτελείται πλέον από 6 συνεργαζόμενα modules, τα εξής:

  - ISO manager
  - Business continuity manager
  - Data Protection Officer (DPO)
  - Risk manager
  - Compliance manager
  - Audit manager
   

  Τα 6 υποσυστήματα συνδέονται μεταξύ τους, αλληλοτροφοδοτούνται και διευκολύνουν το έργο των compliance managers, risk officers, audit managers, DPOs κλπ. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες έχουν ήδη προμηθευτεί είτε ολόκληρη την πλατφόρμα eQualSuite, είτε μεμονωμένα modules.

  Είναι σημαντικό ότι οι εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί με βάση την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, άρα δεν απαιτούν προσαρμογή στο υφιστάμενο κανονιστικό και νομοθετικό περιβάλλον. Παράλληλα, οποιαδήποτε τροποποίηση που απαιτεί ένας πελάτης γίνεται ταχύτατα από Έλληνες developers με εξαιρετικά ανταγωνιστικό κοστολόγιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:00 29/09

  Εξοικονομώντας χρόνο και πόρους με το DC Procurement Αpp, λύση βασισμένη στo Microsoft PowerApps

  Η ολοκληρωμένη διαχείριση παραγγελιών, αποθεμάτων και συμβάσεων δύναται να αποφέρει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα και την επίδοση μιας επιχείρησης.

  16:12 26/09

  Το Spotify δεν θα απαγορεύσει εντελώς τη μουσική που δημιουργείται από AI

  Αν και η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απαγορευμένη σε όλες τις μορφές στην πλατφόρμα, η εταιρεία δεν επιτρέπει το περιεχόμενό της να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης ή...

  10:34 26/09

  realme c51: H τεχνολογία ξανά στο επίκεντρο

  Η realme, λανσάρει στην αγορά το ολοκαίνουργιο realme C51 στο οποίο έφερε το πρώτο Mini Capsule του Android, το οποίο προσαρμόζεται έξυπνα στην οθόνη.

  11:17 25/09

  Το φθηνότερο iPhone της Apple κερδίζει συνεχώς έδαφος μετά τις αναβαθμίσεις

  Οι παρατεταμένοι χρόνοι παράδοσης δεν έχουν μεταφραστεί σε αυξημένες τιμές μεταπώλησης.

  11:42 21/09

  Η CloudCart επεκτείνεται στην ελληνική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

  Η CloudCart αποτελεί κορυφαίο πάροχο λογισμικού και υπηρεσιών για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (eShop).

  09:00 20/09

  5 προτάσεις σε desktop - ανάλογα τον τύπο χρήσης που θες

  Ψάχνεις desktop και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι διότι κάναμε εμείς για εσένα την απαραίτητη έρευνα.

  15:26 19/09

  Δέκα βήματα εάν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

  Η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET παρουσιάζει δέκα βήματα που μπορούμε να κάνουμε αφού έχουμε τσιμπήσει το... δόλωμα.

  10:33 16/09

  Ολοκληρώθηκε το συνέδριο NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 στην Αθήνα

  Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation - ACT).

  19:58 12/09

  Apple: Τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15

  Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone καθώς και του νέου smartwatch της σειράς 9.