Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 16-Σεπ-2023 10:33

    Ολοκληρώθηκε το συνέδριο NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 στην Αθήνα

    Ολοκληρώθηκε το συνέδριο NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 στην Αθήνα
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Το 5ο ετήσιο Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ 2023 - NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 με θέμα "Training for a Complex World: Innovation, Resilience and Interoperability" διοργανώθηκε από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, με συνδιοργανωτή το ΓΕΕΘΑ.

    Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation - ACT).  

    Το συνέδριο διεξάγεται σε ετήσια βάση, και εφέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, με την συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εκπροσώπων της ευρωπαϊκής και εγχώριας βιομηχανίας και σκοπός του είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων, όσον αφορά τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας εκπαίδευσης εντός της Συμμαχίας.  

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο διευθυντής της Γραμματείας Συντονισμού Διασκέψεων Διεθνών Οργανισμών (ΓΣΔΔΟ) του Κλάδου Στρατηγικής - Πολιτικής - Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Αχιλλέας Ταουξής.  

    Το παρακολούθησαν 230 σύνεδροι, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά, και κατά την διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν 24 παρουσιάσεις και διαλέξεις από διακεκριμένους και έγκριτους ομιλητές, καθώς και 2 επιμέρους ομάδες εργασίες, οι οποίες κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αντικειμένων σχετιζόμενο με την θεματολογία του Συνεδρίου.

    Ως ομιλητές στο Συνέδριο, από πλευράς ΓΕΕΘΑ, συμμετείχαν:  

    ● Ο διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης (NAMFI-NATO Missile Firing Installation) υποστράτηγος Ιωάννης Μουστάκης.

    ● Ο επικεφαλής του Τμήματος Μετασχηματισμού του Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής (NATO Maritime Interdiction Operational Training Center - NMIOTC) πλοίαρχος Περικλής Παντολέων ΠΝ.

    ● Ο αξιωματικός Πληροφοριών και Ασφάλειας της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας αντισυνταγματάρχης (ΤΘ) Νεκτάριος Παπαντωνίου.

    ● Ο επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλειάδης της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ).  

    Στο συνέδριο παραβρέθηκε επίσης ο Joint Force Development Assistant Chief of Staff της Ανώτατης Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού (Supreme Allied Command Transformation - SACT) ταξίαρχος Μόσχος Βουδούρης.  

    Το συνέδριο πρόσφερε την ευκαιρία για εκτενή ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, μέσω στοχευμένων ενημερωτικών παρουσιάσεων και διαλέξεων που προσέφεραν μια συνολική εικόνα των πιο πρόσφατων εξελίξεων στην τεχνολογία εκπαίδευσης.

    Από τις εξελίξεις στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας έως την εφαρμογή των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια ευρεία γκάμα καινοτομιών με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των προγραμμάτων εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ.  

    Η επιτυχία του NTTC συνίσταται, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην δυνατότητα συνδυασμού των πιο πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων με τις εφαρμοζόμενες ιδέες και πρακτικές ειδικών σε θέματα εκπαίδευσης και τεχνολογίας, αποδεικνύοντας κατ' αυτό τον τρόπο την δέσμευση του ΝΑΤΟ όσον αφορά την επιδίωξη της πρωτοπορίας στην εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων στους τομείς της κοινής άμυνας, της διαχείρισης κρίσεων και της συνεργατικής ασφάλειας.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    11:00 29/09

    Εξοικονομώντας χρόνο και πόρους με το DC Procurement Αpp, λύση βασισμένη στo Microsoft PowerApps

    Η ολοκληρωμένη διαχείριση παραγγελιών, αποθεμάτων και συμβάσεων δύναται να αποφέρει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα και την επίδοση μιας επιχείρησης.

    16:12 26/09

    Το Spotify δεν θα απαγορεύσει εντελώς τη μουσική που δημιουργείται από AI

    Αν και η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απαγορευμένη σε όλες τις μορφές στην πλατφόρμα, η εταιρεία δεν επιτρέπει το περιεχόμενό της να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης ή...

    10:34 26/09

    realme c51: H τεχνολογία ξανά στο επίκεντρο

    Η realme, λανσάρει στην αγορά το ολοκαίνουργιο realme C51 στο οποίο έφερε το πρώτο Mini Capsule του Android, το οποίο προσαρμόζεται έξυπνα στην οθόνη.

    11:17 25/09

    Το φθηνότερο iPhone της Apple κερδίζει συνεχώς έδαφος μετά τις αναβαθμίσεις

    Οι παρατεταμένοι χρόνοι παράδοσης δεν έχουν μεταφραστεί σε αυξημένες τιμές μεταπώλησης.

    11:42 21/09

    Η CloudCart επεκτείνεται στην ελληνική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

    Η CloudCart αποτελεί κορυφαίο πάροχο λογισμικού και υπηρεσιών για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (eShop).

    09:00 20/09

    5 προτάσεις σε desktop - ανάλογα τον τύπο χρήσης που θες

    Ψάχνεις desktop και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι διότι κάναμε εμείς για εσένα την απαραίτητη έρευνα.

    15:26 19/09

    Δέκα βήματα εάν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

    Η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET παρουσιάζει δέκα βήματα που μπορούμε να κάνουμε αφού έχουμε τσιμπήσει το... δόλωμα.

    14:19 18/09

    Priority - "eQualSuite": Το πρώτο ελληνικό GRC λογισμικό

    Στην αγορά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία έτη ένας νέος κλάδος GRC software. Σε αυτόν τον κλάδο συμμετέχει ενεργά η Priority.

    19:58 12/09

    Apple: Τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15

    Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone καθώς και του νέου smartwatch της σειράς 9.