Συνεχης ενημερωση

    Τετάρτη, 31-Μαϊ-2023 18:48

    Τεχνητή νοημοσύνη: Κοινό "κώδικα δεοντολογίας" επεξεργάζονται Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον

    Τεχνητή νοημοσύνη: Κοινό "κώδικα δεοντολογίας" επεξεργάζονται Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ένα σχέδιο σύνταξης ενός κοινού "κώδικα δεοντολογίας" για την τεχνητή νοημοσύνη (AI), που θα είναι ανοιχτός σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και θα εφαρμόζεται εθελοντικά στον τομέα αυτόν, σε μια περίοδο που οι μεγάλες δυνάμεις εξετάζουν τη θέσπιση ρυθμιστικών κανόνων.

    "Τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το σχέδιο του κώδικα δεοντολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη", είπε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτε Βεστάγκερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σουηδία μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

    Ο στόχος είναι "να καθοριστούν εθελοντικοί κανόνες που θα είναι ανοιχτοί σε όλες τις χώρες οι οποίες συμμερίζονται τις ίδιες αξίες", διευκρίνισε ο τελευταίος. Βασική ιδέα είναι να παρουσιαστεί "πολύ, πολύ σύντομα" μια οριστική πρόταση επί της οποίας "θα μπορούσαν να δεσμευτούν εθελοντικά" οι αμερικανικοί κολοσσοί του τομέα, όπως η Microsoft, η Meta και η Google, εξήγησε η Βεστάγκερ.

    Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ένα από τα βασικότερα κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας (CCT) που διεξήχθη στην πόλη Λουλέο της βόρειας Σουηδίας. Το παρών έδωσε και ο δημιουργός του επαναστατικού ρομπότ ChatGPT, Σαμ Άλτμαν.

    To CCT, στο οποίο μετέχουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ιδρύθηκε το 2021 με στόχο να γυρίσουν οι δύο πλευρές σελίδα στις "εμπορικές αναταράξεις" της προεδρίας Τραμπ.

    "Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμμερίζονται την κοινή άποψη ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζουν και κινδύνους για την κοινωνία μας", ανέφεραν στο τελικό ανακοινωθέν τους.

    Η ΕΕ θέλει να είναι η πρώτη στον κόσμο που θα αποκτήσει πλήρες και υποχρεωτικό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι της τεχνητής νοημοσύνης, όμως δεν θα τεθεί σε εφαρμογή πριν από τα τέλη του 2025. Η Κίνα έχει επίσης κάποια σχέδια για την εφαρμογή ενός ρυθμιστικού πλαισίου με το οποίο θα επιτηρείται η ασφάλεια των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης. Στην Ουάσινγκτον, παρά τις πολλές συζητήσεις, δεν υπάρχει προς το παρόν στο τραπέζι κανένα υποχρεωτικό πλαίσιο.

    Αμερικανοί και Ευρωπαίοι φοβούνται ότι αν η Δύση δεν ενωθεί εγκαίρως, τα κινεζικά πρότυπα θα επικρατήσουν.

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    11:00 29/09

    Εξοικονομώντας χρόνο και πόρους με το DC Procurement Αpp, λύση βασισμένη στo Microsoft PowerApps

    Η ολοκληρωμένη διαχείριση παραγγελιών, αποθεμάτων και συμβάσεων δύναται να αποφέρει σημαντικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα και την επίδοση μιας επιχείρησης.

    16:12 26/09

    Το Spotify δεν θα απαγορεύσει εντελώς τη μουσική που δημιουργείται από AI

    Αν και η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν είναι απαγορευμένη σε όλες τις μορφές στην πλατφόρμα, η εταιρεία δεν επιτρέπει το περιεχόμενό της να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης ή...

    10:34 26/09

    realme c51: H τεχνολογία ξανά στο επίκεντρο

    Η realme, λανσάρει στην αγορά το ολοκαίνουργιο realme C51 στο οποίο έφερε το πρώτο Mini Capsule του Android, το οποίο προσαρμόζεται έξυπνα στην οθόνη.

    11:17 25/09

    Το φθηνότερο iPhone της Apple κερδίζει συνεχώς έδαφος μετά τις αναβαθμίσεις

    Οι παρατεταμένοι χρόνοι παράδοσης δεν έχουν μεταφραστεί σε αυξημένες τιμές μεταπώλησης.

    11:42 21/09

    Η CloudCart επεκτείνεται στην ελληνική αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου

    Η CloudCart αποτελεί κορυφαίο πάροχο λογισμικού και υπηρεσιών για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (eShop).

    09:00 20/09

    5 προτάσεις σε desktop - ανάλογα τον τύπο χρήσης που θες

    Ψάχνεις desktop και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Μην αγχώνεσαι διότι κάναμε εμείς για εσένα την απαραίτητη έρευνα.

    15:26 19/09

    Δέκα βήματα εάν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"

    Η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET παρουσιάζει δέκα βήματα που μπορούμε να κάνουμε αφού έχουμε τσιμπήσει το... δόλωμα.

    14:19 18/09

    Priority - "eQualSuite": Το πρώτο ελληνικό GRC λογισμικό

    Στην αγορά έχει δημιουργηθεί τα τελευταία έτη ένας νέος κλάδος GRC software. Σε αυτόν τον κλάδο συμμετέχει ενεργά η Priority.

    10:33 16/09

    Ολοκληρώθηκε το συνέδριο NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023 στην Αθήνα

    Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Συμμαχικής Διοίκησης Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ (NATO Allied Command Transformation - ACT).

    19:58 12/09

    Apple: Τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15

    Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone καθώς και του νέου smartwatch της σειράς 9.