Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 31-Μαρ-2023 10:57

  Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα του eCommerce στην Ελλάδα

  Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) αλλάζει τα δεδομένα και στον τομέα του eCommerce στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως "κίνηση -ορόσημο" για την ελληνική αγορά χαρακτήρισε ο Γιάννης  Σαλίχος, CTO SOFTONE Group, την ενσωμάτωση ΑΙ λειτουργιών στο SHOPRANOS, που αποτελεί  την πρώτη πλατφόρμα B2B eCommerce στην Ελλάδα με υποστήριξη λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης AI. Με την αναβάθμιση αυτή, φιλοδοξεί να συμβάλλει με τον πιο επαναστατικό τρόπο στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.  Ο κύριος Σαλίχος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι "στη SoftOne επενδύουμε συστηματικά σε καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές" μέσω των οποίων οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια ταχύτατη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

  Η ενσωμάτωση ΑΙ λειτουργιών στο SHOPRANOS δεν αποτελεί μόνο μια επένδυση που καθορίζει τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, αλλά ταυτόχρονα καθιστά την πλατφόρμα ως την πλέον σύγχρονη λύση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα  B2B e-shop γρήγορα και αυτοματοποιημένα, όπως ακριβώς το θέλει, χωρίς μεγάλες επενδύσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να αλλάξει προς το καλύτερο την ψηφιακή εμπειρία των επιχειρήσεων και να ανοίξει τον δρόμο στην ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών τους, ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες που απλοποιούν και επιταχύνουν σημαντικά τη διαδικασία δημιουργίας ενός B2B e-shop.

  Πιο συγκεκριμένα, η υποστήριξη της εμπειρίας χρήσης του SHOPRANOS με την προσθήκη της λειτουργίας AI προσφέρει μια σειρά από οφέλη:

  Αναβάθμιση προϊοντικού περιεχομένου

  Η αναβάθμιση κινείται σε δύο άξονες. Αφενός βελτιστοποιείται το ήδη υπάρχον περιεχόμενο του e-shop και, αφετέρου, δημιουργείται αυτόματα νέο περιεχόμενο μέσα σε λίγες ώρες και ανεξάρτητα από τον όγκο του προϊοντικού κωδικολογίου. Αυτό σημαίνει υψηλής ποιότητας περιγραφές και εξαιρετική ταχύτητα υλοποίησης ενός B2B website.

  Αύξηση επισκεψιμότητας

  Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει τη λειτουργία αυτόματης προσθήκης στοιχείων (headings, texts και keywords), τα οποία εναρμονίζονται και εφαρμόζουν τις βέλτιστες SEΟ πρακτικές και πολιτικές. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνεται η κατάταξη του e-shop σε όλες τις δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης.

  Διεύρυνση πελατολογίου χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς

  Η ενσωμάτωση AI λειτουργιών περιλαμβάνει και την αυτόματη δημιουργία προϊοντικού περιεχόμενου σε 30 διαφορετικές γλώσσες, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα κάθε επιχείρησης προσιτά σε μια διευρυμένη αγορά.

  Οι ενσωματωμένες λειτουργίες ΑΙ εμπλουτίζουν την πολυεπίπεδη λειτουργικότητα της πλατφόρμας, η οποία ήδη προσφέρει στους επιχειρηματίες ένα ευρύ φάσμα εύκολα προσβάσιμων και αξιόπιστων στοιχείων σχετικών με τη διαχείριση πελατών, προϊόντων, αποθέματος, τιμοκαταλόγου, την επισκεψιμότητα του καταστήματος κ.α., καθώς και εύληπτες αναφορές με χρήση γραφημάτων και δεδομένων τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και αναδρομικά. 

  Με την αξιοποίηση της σύγχρονης λύσης SHOPRANOS με ενσωματωμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αποκτά πλούσιο περιεχόμενο, με ολοκληρωμένες περιγραφές και τεχνικές προδιαγραφές προϊόντων, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία των πελατών, καθώς και την προβολή του στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης.

  Παράλληλα, είναι διαθέσιμα όλα τα δημοφιλή χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, τα οποία βοηθούν τους επιχειρηματίες να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά και να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά πληροφορίων, οι οποίες προσφέρουν μια σφαιρική εικόνα για τα προϊόντα, τους πελάτες, τον τιμοκατάλογο και το απόθεμα του e-shop.

  Για πολλές επιχειρήσεις η πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού παραμένει ανοιχτή. Μέσα σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον, η πλατφόρμα B2B eCommerce SHOPRANOS με πλούσια λειτουργικότητα αναβαθμισμένη με AI λειτουργίες, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο κάθε επιχειρηματία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:47 02/06

  Η ESA μετέδωσε για πρώτη φορά εικόνες από τον πλανήτη Άρη

  Έγινε ζωντανή μετάδοση από τον πλανήτη Άρη - Ιστορικό επίτευγμα.

  12:05 02/06

  COSMOTE CHRONOS: Η εφαρμογή που "αποκαλύπτει" σε όλον τον πλανήτη την Ακρόπολη του 5ου αιώνα π.Χ.

  Πώς να ήταν άραγε ο Παρθενώνας τον "Χρυσό Αιώνα του Περικλή";

  18:48 31/05

  Τεχνητή νοημοσύνη: Κοινό "κώδικα δεοντολογίας" επεξεργάζονται Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον

  Θα είναι ανοιχτός σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και θα εφαρμόζεται εθελοντικά.

  14:07 30/05

  H πρόκληση των Cyber Risks

  "Οι χάκερς είναι δίπλα μας. Άρα πρέπει να πάρουμε όλα τα μέτρα εκείνα για να μπορέσουμε να αποφεύγουμε τις επιθέσεις", είπε ο κ. Μάνος Σφακιανάκης, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστουτούτου Κυβερνοασφαλείας,...

  11:15 28/05

  Τα must-have accessories για το laptop σου

  Τα laptop έχουν ένα συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς. Είτε για επαγγελματική χρήση, είτε για προσωπική ακόμα και για gaming τα φορητά είναι για πολλούς η επιλογή μηχανήματος. Τα σωστά accessories...

  15:39 25/05

  Η Πρώτη Λέσχη Επιχειρηματικών Αγγέλων στον Τομέα της Υψηλής Τεχνολογίας (Tech Angel Group) στην Ελλάδα

  Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

  23:18 18/05

  ChatGPT: Διαθέσιμο πλέον και σε smartphones στις ΗΠΑ

  H OpenAI κυκλοφόρησε σήμερα την εφαρμογή για smartphones.

  12:48 17/05

  Έξι πράγματα που κάνετε καθημερινά στο Internet και μπορούν να σας αφήσουν απροστάτευτους

  Παρόλο που το Internet είναι στη ζωή μας εδώ και 50 χρόνια, εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε βασικά λάθη, όπως τη χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, την αποφυγή ενημερώσεων ή την περιήγηση σε μη...

  10:17 17/05

  CEO της OpenAI σε Κογκρέσο: "Απαραίτητη η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης"

  Εξέφρασε ανησυχία για τον συνδυασμό εκλογές, fake news και τεχνητή νοημοσύνη.

  09:00 15/05

  Payzy cashback: Επιστρέφει στον χρήστη πραγματικά ευρώ σε κάθε πληρωμή, για να τα κάνει ό, τι θέλει, χωρίς περιορισμούς

  Για πρώτη φορά μια εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών, το payzy by COSMOTE επιστρέφει πραγματικά ευρώ στον χρήστη.

  09:58 12/05

  Η συνεργασία Εθνικής Τράπεζας - eBay ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας.

  Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στρατηγικά με την πλατφόρμα του eBay, μέσω της οποίας παρέχονται μία σειρά από ξεχωριστά προνόμια που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που θέτει μία ελληνική...

  14:00 11/05

  United Fiber: Δίκτυο οπτικών ινών μήκους 22.000 χλμ έως το 2027

  Με αφετηρία την Ελλάδα, η United Fiber παρουσιάζει το μεγαλύτερο έργο υποδομής οπτικών ινών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  12:57 10/05

  Για ένα ασφαλές... σύννεφο

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί βρίσκονται σήμερα εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού και η υιοθέτηση του cloud είναι ένας τομέας ο οποίος συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. Γράφει η Στέλλα...

  17:04 05/05

  Office Line: Ψηφιακός Μετασχηµατισµός µε θετικό κοινωνικό πρόσηµο

  Την κοινωνική διάσταση του Ψηφιακού Μετασχηµατισµού, που εκδηµοκρατίζει την τεχνολογία, οδηγεί σε αλλαγή κουλτούρας τους οργανισµούς και δηµιουργεί τις βάσεις για "citizen developers", αναλύει ο κ....

  18:14 03/05

  Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι παρατήρησαν ένα αστέρι να καταπίνει έναν πλανήτη

  Η Γη θα έχει παρόμοια μοίρα σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια όταν αναμένεται να καταστραφεί ο Ήλιος και να κάψει τους εσωτερικούς πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.

  12:09 03/05

  Πώς οι business leaders μπορούν να αξιοποιήσουν τα data στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

  Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες αγορές και επιχειρήσεις εφαρμόζουν τεχνολογίες με στόχο τη συλλογή και την αξιοποίηση δεδομένων.