Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Φεβ-2023 15:42

  Τι σηματοδοτεί η κίνηση των Public να προσφέρει πλήρως πιστοποιημένες ανακατασκευασμένες συσκευές

  Τι σηματοδοτεί η κίνηση των Public να προσφέρει πλήρως πιστοποιημένες ανακατασκευασμένες συσκευές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Mία ακόμα εμπειρία για τους καταναλωτές που ταυτόχρονα ενισχύει το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας φέρνουν στην αγορά τα Public. Η δημοφιλής αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών προσφέρει πλέον την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν σε κάποιο από τα καταστήματά της μία ανακατασκευασμένη συσκευή "second go” εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα εγγύηση καλής λειτουργίας για 12 μήνες. Στη γκάμα των διαθέσιμων και πλήρως ανακατασκευασμένων συσκευών εντάσσονται προϊόντα της Apple (όπως refurbished iPhone), καθώς και laptop του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας.

  H διάθεση των "second go” συσκευών γίνεται αποκλειστικά από τα καταστήματα του δικτύου Public καθώς και από το public.gr. 
   

  Refurbished: Προβλέψεις για διπλάσιο τζίρο παγκοσμίως έως το 2026

  Οι refurbished συσκευές που αποτελούν μία από τις διεθνείς τάσεις στην αγορά, έρχονται σταδιακά να κατακτήσουν όλο και μεγαλύτερη μερίδα καταναλωτών. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Statista, για το 2022 η κατηγορία των consumer electronics είναι η δημοφιλέστερη σε πωλήσεις refurbished συσκευών  παγκοσμίως και είχε τζίρο 55,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2026 εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 119,77 δισεκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας όλο και περισσότερο θέση στις προτιμήσεις των νέων της γενιάς Gen-Z, οι οποίοι έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 1995 και 2012.

  Από την πλευρά τους τα Public έχουν θέσει και υλοποιούν συγκεκριμένους στόχους στον τομέα της βιωσιμότητας, ακολουθώντας μεταξύ άλλων πρακτικών που εφαρμόζει, το μοντέλο του "Green Commerce”. Η επιχείρηση διερευνά συνεχώς νέους τρόπους αφενός για να προσφέρει παραδείγματα περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης, εκπαιδεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταναλωτές, αφετέρου για να καταστήσει πιο "πράσινη” την καθημερινότητά τους.

  Γιατί προτιμούν τις refurbished συσκευές οι καταναλωτές παγκοσμίως

  Ο λόγος που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος η συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών είναι διότι η ανακατασκευή τους γίνεται από πιστοποιημένους τεχνικούς γνωστών αλυσίδων όπως στην προκειμένη περίπτωση τα Public, όπου ο τεχνικός έλεγχος γίνεται από τους τεχνικούς της iRepair, η οποία διατηρεί σημεία shop in shop σε 20 καταστήματα του δικτύου της αλυσίδας προϊόντων τεχνολογίας. 

  Την ίδια στιγμή οι υψηλότερες τιμές των πρώτων υλών και εξαρτημάτων για τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών και προϊόντων τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης για τους καταναλωτές το τελευταίο διάστημα σηματοδοτούν την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών. Καθώς οι συσκευές γίνονται πιο ανθεκτικές και επισκευάσιμες και βελτιώνεται η δυνατότητα αναβάθμισής τους, η τάση των ανακατασκευασμένων προϊόντων θα γίνεται όλο και πιο έντονη, με μειούμενο κόστος για την ανακατασκευή τους. Πρόσφατη έρευνα της Kearney αποκάλυψε ότι το 28% από δείγμα 5.000 καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, θα προτιμούσε ένα υψηλής ποιότητας refurbished προϊόν σε σύγκριση με ένα ολοκαίνουργιο προϊόν χαμηλότερης ποιότητας, με μόνο το 11% να προτιμά ένα χαμηλότερης τιμής επώνυμο καινούργιο προϊόν. 

  Refurbished ή Μεταχειρισμένο: Ποιες οι διαφορές;

  Το πλεονέκτημα που προσφέρουν οι refurbished συσκευές είναι ότι σε σχέση με τις μεταχειρισμένες συσκευές παρέχουν εγγύηση, το δικαίωμα επιστροφής από τον πελάτη στα Public, ενώ είναι άμεσα διαθέσιμες προς πώληση. Εκτιμάται μάλιστα ότι κάποιος μπορεί να εξοικονομήσει αυτή τη στιγμή έως και 50% αγοράζοντας μία ανακατασκευασμένη συσκευή και μπορεί να την επιστρέψει σε διάστημα 30 ημερών εφόσον δεν μείνει ικανοποιημένος από το προϊόν που αγόρασε.

  Συν τοις άλλοις, οι συσκευές κατηγοριοποιούνται με κλίμακα κατάταξης, η οποία προσδιορίζει την εξωτερική τους εμφάνιση και αποτελεί ένα αξιόπιστο κριτήριο ποιότητας. Η κορυφαία ποιότητα των refurbished συσκευών διαβαθμίζεται από A (Άριστη κατάσταση με ανεπαίσθητα σημάδια χρήσης) σε Β (Άριστη κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης) και εν συνεχεία σε C (Καλή κατάσταση με εμφανή σημάδια χρήσης).
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:41 21/03

  Γρήγορη και εύκολη ασφάλιση κατοικίας για όλους από την COSMOTE

  COSMOTE Insurance Home: Νέα αποκλειστικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας για κάθε ανάγκη, σε συνεργασία με την Hellas Direct

  08:50 21/03

  Στην καρτοκινητή, το νέο πεδίο έντασης του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

  Οι εταιρείες στοχεύουν στο νεανικό κοινό, ανακοινώθηκαν προσφορές ανανέωσης από 8 ευρώ.

  15:21 20/03

  Cloud Backup: Το θησαυροφυλάκιο των εταιρικών δεδομένων

  Μέρες ή ακόμη και ολόκληρες εβδομάδες μπορεί να χρειαστεί μια επιχείρηση προκειμένου να ανακάμψει και να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, μετά από μια απώλεια εταιρικών δεδομένων.

  16:14 17/03

  Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone συμβάλλει στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους τροπικούς κυκλώνες

  Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την...

  15:13 17/03

  Office Line & Groupama διακρίθηκαν στα Cyber Security Awards 2023

  Οffice Line και Groupama επιβεβαίωσαν την επιτυχημένη μεταξύ τους συνεργασία, κερδίζοντας δύο σημαντικές διακρίσεις, στα Cyber Security Awards 2023.

  12:33 10/03

  Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Cobots: Η ώρα της συνεργασίας ανθρώπων και cobots είναι πραγματικότητα

  Η Gerobo International επιλύει την εξίσωση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι εργοδότες.

  12:40 09/03

  Εκσυγχρονίστε τη στρατηγική ανάκτησης στον κυβερνοχώρο με αυτά τα 5 απλά βήματα

  Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται σε όλους τους κλάδους και σε οργανισμούς κάθε μεγέθους.

  14:13 08/03

  Η Κάτια Σταθάκη αναλαμβάνει εμπορική διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας

  Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι η Κάτια Σταθάκη αναλαμβάνει εμπορική διευθύντρια καταναλωτικών προϊόντων από την 1η Απριλίου 2023.

  12:30 08/03

  Επαυξημένη Πραγματικότητα: Τι νέο φέρνει στη βιομηχανία

  Οι λύσεις που βασίζονται στην επαυξημένη πραγματικότητα επιτρέπουν τη διασύνδεση και συνεργασία δεδομένων, μηχανών και ανθρώπων.

  16:37 06/03

  Vodafone Flex: O νέος ευέλικτος τρόπος να αποκτούν όλοι τα προϊόντα τεχνολογίας που θέλουν, στην τιμή που επιλέγουν

  Buy Now, Pay Later από την αλυσίδα καταστημάτων Vodafone με μηδενικό επιτόκιο και πολλαπλές επιλογές για όλα τις συσκευές τεχνολογίας για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

  15:00 24/02

  Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Πώς να αποφύγετε το phishing

  Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.

  10:34 22/02

  H Lenovo Νο1 στις προτιμήσεις των καταναλωτών σε Consumer Notebooks, αλλά και των Μεγάλων Επιχειρήσεων Ιδιωτικού Τομέα

  Δυο σημαντικές πρωτιές σημείωσε η Lenovo, βάσει αποτελεσμάτων IDC για Ελλάδα και Κύπρο το 2022. Συγκεκριμένα η Lenovo ήρθε πρώτη τόσο στις προτιμήσεις των καταναλωτών στα Consumer Notebooks - με...