Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Φεβ-2023 15:57

  AR Warehouse by ADAPTIT: Πώς η επαυξημένη πραγματικότητα μετατρέπει σε "έξυπνες" τις αποθήκες

  AR Warehouse by ADAPTIT: Πώς η επαυξημένη πραγματικότητα μετατρέπει σε "έξυπνες" τις αποθήκες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οριστική λύση στα συχνά προβλήματα που εμφανίζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι για παράδειγμα τα ανακριβή επίπεδα αποθέματος ή προϊόντα που δεν μπορούν να εντοπιστούν καθώς και απάντηση στο ερώτημα για το πού θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα προϊόν μόλις βρεθεί, έρχεται πλέον να δώσει η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας. 

  Σε αντίθεση με το μέχρι στιγμής εδραιωμένο σύστημα διαχείρισης που βασίζεται σε χαρτί, η επαυξημένη πραγματικότητα υπόσχεται ταχύτητα, ακρίβεια και εξάλειψη λαθών, τα οποία μπορεί να κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις. 

  Είναι γεγονός ότι στις περισσότερες εταιρείες η διαχείριση της αποθήκης πραγματοποιείται μέσω ενός ξεπερασμένου συστήματος, το οποίο βασίζεται σε χαρτί, κάτι που συνεπάγεται μεγάλο χάσιμο χρόνου και χρήματος, αδυναμία οργάνωσης του μεγάλου αριθμού των επιστροφών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι παραγγελίες συντάσσονται εσφαλμένα την ίδια στιγμή που τα προβλήματα επισήμανσης (labeling) αποσπούν την προσοχή των εργαζομένων και τους επιβραδύνουν, προκαλώντας επιπλέον λάθη.

  Η τεχνολογία pick-by-vision

  Όλες αυτές οι προκλήσεις μπορούν να ξεπεραστούν με την τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και τις λύσεις Frontline και xPick της TeamViewer. Και μπορεί η μετάβαση σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αποθήκης να φαντάζει σαν μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η προσήλωση σε ένα ξεπερασμένο τρόπο διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας κοστίζει περισσότερο τόσο σε κεφάλαια όσο και σε αποδοτικότητα για μια εταιρεία. 

  Και αυτό γιατί ο χρόνος που απαιτείται στην αποθήκη είναι ένα σημαντικό κλειδί για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Για να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία συλλογής είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, η τεχνολογία vision προσφέρει υψηλό επίπεδο διαφάνειας. Αυτή η πρόκληση μπορεί επομένως να αντιμετωπιστεί με τη λύση AR. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται τέσσερα κύρια στάδια:

  - Με τη βοήθεια του Frontline, οι βιντεοκλήσεις μπορούν να ληφθούν απευθείας στην αποθήκη, για παράδειγμα, εάν υπάρχει ανάγκη διευκρίνισης.
  - Τα έξυπνα γυαλιά AR παρέχουν στο χρήστη λεπτομερείς πληροφορίες για το περιβάλλον και δείχνουν πού βρίσκεται το αντικείμενο που ζητείται.
  - Μόλις ο χρήστης βρει το προϊόν, το συλλαμβάνει και το σαρώνει. Αυτό καθιστά εύκολο τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή του. Ταυτόχρονα, στα γυαλιά εμφανίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το πού θα πρέπει να τοποθετηθεί.
  - Το σύστημα ζητά περιοδικά συγκεκριμένο περιεχόμενο, το οποίο εμφανίζει στον χρήστη. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται ως αναπόσπαστη εικόνα στο φυσικό περιβάλλον, επιτρέποντας τη σωστή οργάνωση και διαχείριση της αποθήκης.

   

  Τα οφέλη της επαυξημένης πραγματικότητας στις αποθήκες

  Η τεχνολογία AR προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα που εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν τη διαχείριση της αποθήκης καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση σε προσωπικό λογαριασμό χρήστη. Αντίθετα, κάθε χειριστής λαμβάνει ακριβώς την παραγγελία ή την εργασία που προορίζεται για αυτόν. Επιπλέον, το σύστημα επιλέγει ανεξάρτητα τις παραγγελίες ώστε να παρέχεται στον εργαζόμενο η βέλτιστη διαδρομή μέσα στην αποθήκη. Παράλληλα, είναι δυνατές οι προσωπικές διαδρομές λειτουργίας για τη βελτιστοποίηση της κίνησης εντός της αποθήκης. Αυτό κάνει τη συλλογή μεμονωμένων παραγγελιών πολύ πιο γρήγορη.

  Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας για Logistics αποθήκης δείχνουν στον χρήστη σε ποια ζώνη να μετακινηθεί. Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους. Επιπρόσθετα, η  εμφάνιση πρόσθετων συμβουλών μέσω κειμένου ή εικόνων, διευκολύνει την επιλογή των επιθυμητών αντικειμένων στις απαιτούμενες ποσότητες. Μόλις επιβεβαιωθεί η επιλογή από τον χρήστη, αυτός λαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού θα τοποθετήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. 

  Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να καθιστά σχεδόν αδύνατα τα σφάλματα χρήστη  ενώ η  ανάγνωση barcode και το σύστημα φωνητικής επιβεβαίωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνιμα μέσω των έξυπνων γυαλιών AR. Οι διαχειριστές επωφελούνται, επίσης, από την απλή και άνετη διαχείριση της αποθήκης.

  H ADAPTIT, η οποία είναι  στρατηγικός συνεργάτης και systems integrator των λύσεων AR Warehouse της TeamViewer, μπορεί να σχεδιάσει tailor-made λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε αποθήκης, προσφέροντας σημαντικά  αποτελέσματα σε ποιότητα διαδικασιών, όσο και σε παραγωγικότητα.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  14:14 28/03

  Η μεθοδολογία της Barphone για τη μετάβαση στο Cloud

  Ο Γιάννης Μπαρούς, Project & Service Delivery Manager της Barphone, αναλύει τα πλεονεκτήματα του cloud.

  13:51 27/03

  realme C55: Το πιο value for money smartphone του brand

  Το realme C55 κυκλοφορεί σε όλους τους επίσημους φορείς λιανικής πώλησης στις ακαταμάχητες τιμές των 209€, για την έκδοση 6GB+128GΒ και των 239€ για την έκδοση 8GB+ 256GB.

  12:37 27/03

  Vodafone Green Network: Ανοίγει τον δρόμο για υπερυψηλές ταχύτητες έως 1gbps σε 10 μεγάλα νησιά

  Με μια επένδυση €40 εκατ., κατασκευάζονται 1.470 χλμ. υποθαλάσσιων καλωδίων, που θα παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες νέας γενιάς σε 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και εκατομμύρια τουρίστες.

  10:47 27/03

  Η NOVA ξεπέρασε τους 400.000 συνδρομητές τηλεόρασης

  Με αιχμή του δόρατος την πλατφόρμα ΕΟΝ.

  09:52 24/03

  NOVA: Ισχυροποιείται το δίκτυο 4G και 5G πανελλαδικά

  Στο 74% η πανελλαδική κάλυψη 5G μέχρι το τέλος του 2023, στο 98% μέχρι το τέλος του 2024. Ήδη φτάνει το 99% σε μεγάλα αστικά κέντρα.

  07:53 24/03

  HP Hellas: Προσεχώς το πρώτο HP e-shop-Στα σκαριά κατάστημα στην Αθήνα

  Την προσθήκη περισσότερων επιλογών για πιο άμεση επαφή με τους πελάτες της εξετάζει η HP Hellas.

  23:42 23/03

  Huawei: Η επόμενη γενιά προϊόντων αιχμής έρχεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα

  Τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών από έξυπνα κινητά τηλέφωνα και έξυπνα κινητά ρολόγια έως φορητούς υπολογιστές και ακουστικά, τα οποία έρχονται και στην Ευρώπη, παρουσίασε στην Κίνα η...

  12:50 23/03

  Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας για την Pylones Hellas

  Η σημαντικότητα της πιστοποίησης αυτής έγκειται στο γεγονός πως εξασφαλίζονται τόσο η πιστοποιημένη εταιρεία, δηλαδή η Pylones, για την συνέχεια της λειτουργίας της σε ενδεχόμενες καταστροφές όπως...

  12:33 22/03

  Ανοίγει ο δρόμος για υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 gbps σε 10 ελληνικά νησιά μέσα από το Vodafone Green Network

  Η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει το έργο υποθαλάσσιων και χερσαίων υποδομών οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος.

  17:41 21/03

  Γρήγορη και εύκολη ασφάλιση κατοικίας για όλους από την COSMOTE

  COSMOTE Insurance Home: Νέα αποκλειστικά προγράμματα ασφάλισης κατοικίας για κάθε ανάγκη, σε συνεργασία με την Hellas Direct

  08:50 21/03

  Στην καρτοκινητή, το νέο πεδίο έντασης του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες

  Οι εταιρείες στοχεύουν στο νεανικό κοινό, ανακοινώθηκαν προσφορές ανανέωσης από 8 ευρώ.

  15:21 20/03

  Cloud Backup: Το θησαυροφυλάκιο των εταιρικών δεδομένων

  Μέρες ή ακόμη και ολόκληρες εβδομάδες μπορεί να χρειαστεί μια επιχείρηση προκειμένου να ανακάμψει και να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, μετά από μια απώλεια εταιρικών δεδομένων.

  16:14 17/03

  Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone συμβάλλει στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους τροπικούς κυκλώνες

  Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την...

  15:13 17/03

  Office Line & Groupama διακρίθηκαν στα Cyber Security Awards 2023

  Οffice Line και Groupama επιβεβαίωσαν την επιτυχημένη μεταξύ τους συνεργασία, κερδίζοντας δύο σημαντικές διακρίσεις, στα Cyber Security Awards 2023.

  12:33 10/03

  Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Cobots: Η ώρα της συνεργασίας ανθρώπων και cobots είναι πραγματικότητα

  Η Gerobo International επιλύει την εξίσωση της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν σήμερα οι περισσότεροι εργοδότες.