Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Νοε-2022 09:15

  Τρία βήματα για την επιτυχία σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

  ΣΕΒ: Ευρωπαϊκή συμφωνία-πλαίσιο των κοινωνικών εταίρων για την Ψηφιοποίηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αιμιλίας Λάπα, Account Executive, Dell Technologies

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει αλλάξει. Ορισμένες εταιρείες επιλέγουν την επιστροφή στο γραφείο, ενώ άλλες υιοθετούν την απομακρυσμένη εργασία. Άλλες επιλέγουν μια υβριδική προσέγγιση, επιτρέποντας στους υπαλλήλους να μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ εργασίας στο γραφείο και εξ αποστάσεως. Κάθε προσέγγιση επιδιώκει εξισορρόπηση της ευελιξίας με την ανάγκη για "φυσική" αλληλεπίδραση.

  Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη "Breakthrough” της Dell Technologies, το 40% των εργαζομένων με γνωσιολογικό αντικείμενο (knowledge workers) θα ήθελαν οι ηγέτες τους να παρέχουν μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τη συνεχή δέσμευση για ευέλικτη εργασία. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θέλουν να γνωρίζουν τις πρακτικές λεπτομέρειες αυτής της ρύθμισης στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. 

  Το έργο της αναδιάρθρωσης δεν είναι εύκολο. Πελάτες και συνεργάτες, ρωτούν συχνά: Από πού πρέπει να ξεκινήσω; Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες για την επιτυχία με ένα υβριδικό μοντέλο; Είναι κατάλληλο αυτό το μοντέλο για τη δική μου επιχείρηση; Εάν κάνετε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιστρέφετε στους παραδοσιακούς τρόπους εργασίας. Και αν δεν κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, να ξέρετε ότι οι υπάλληλοί σας πιθανότατα περιμένουν από εσάς να σκέφτεστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ακολουθούν τρία βήματα που προτείνω για να πετύχετε στον υβριδικό χώρο εργασίας: 

  1. Εξοπλίστε τους υπαλλήλους με εργαλεία εικονικής συνεργασίας

  Πάντα θεωρούσα την εργασία ως αποτέλεσμα και όχι ως σταθερή δραστηριότητα και τα χρόνια της πανδημίας ενίσχυσαν αυτή την άποψη. Είναι άλλωστε εμφανές στα αποτελέσματα της έρευνας: το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα είναι πιο παραγωγικοί να εργάζονται και να συνεργάζονται εξ αποστάσεως. Η τεχνολογία διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη βελτιστοποίηση αυτών των διαφορετικών μοντέλων εργασίας. 

  Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να σφυρηλατήσετε συνεργασίες μεταξύ ανθρώπινου δυναμικού, και υποδομής ΙΤ. Ο τρόπος με τον οποίο το κάνουμε αυτό στην Dell είναι καθορίζοντας τις προσωπικότητες που οδηγούν αυτές τις εμπειρίες. Η στρατηγική μας επικεντρώνεται στη δουλειά που πρέπει να κάνουν τα μέλη της ομάδας μας, αντί για το πού βρίσκονται τα άτομα γεωγραφικά. Για την εργασία στο σπίτι, διασφαλίζουμε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν τον εξοπλισμό και το λογισμικό που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους. Και διασφαλίζουμε ότι το γραφείο είναι έτοιμο όταν χρειάζεται, κάτι το οποίο συνήθως συνδέεται με έναν συγκεκριμένο σκοπό: μια εκδήλωση, μια συνάντηση ή μια παρουσίαση. 

  Ανεξάρτητα από την τοποθεσία, ο υπολογιστής παραμένει βασικός στη ροή εργασίας για πολλούς εργαζόμενους. Έτσι, από την πλευρά της χρησιμοποιούμενης συσκευής, πρέπει να συμπεριλάβετε έξυπνα συστήματα για να παρέχετε μια καλύτερη εμπειρία. Εξετάστε δυνατότητες όπως την ακύρωση θορύβου, τις λειτουργίες απορρήτου για να αποκρύψετε ευαίσθητα δεδομένα. Ή την αυτόματη ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας για να αποτρέψετε κάποιον να κρυφοκοιτάζει πάνω από τον ώμο του μέλους της ομάδας σας. Ξεκινώντας από τον υπολογιστή, ολόκληρο το οικοσύστημά του εξοπλισμού σας είναι εξίσου σημαντικό - ήχος, οθόνες, περιφερειακά. Όλα εξαρτώνται από τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την προστασία των πόρων σας. 

  2. Παρέχετε σαφήνεια, καθοδήγηση και υποστήριξη

  Σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής δεν έχει βελτιωθεί. Η προστασία των προσωπικών ορίων είναι σημαντική για τους εργαζόμενους. Περίπου το 20% των ερωτηθέντων ανησυχούν ότι θα αγνοηθούν σε έναν κόσμο απομακρυσμένης εργασίας. Οι νεοπροσληφθέντες που συμμετέχουν σε εταιρείες σε ένα εικονικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε αυτό, ενώ πολλοί νεότεροι υπάλληλοι προτιμούν την προσωπική σύνδεση. Η φιλοξενία πολλαπλών περιβαλλόντων και συνθηκών ζωής συμβάλλει στην ελευθερία να κάνετε οτιδήποτε από οπουδήποτε στην εργασιακή σας κουλτούρα. 

  Καθώς εκσυγχρονίζετε το δικό σας περιβάλλον IT, είναι σημαντικό να επανεξετάσετε και τον τρόπο με τον οποίο μετράτε, διαχειρίζεστε και υποστηρίζετε την εργασία σε ολόκληρο τον οργανισμό σας. Η μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, της ευημερίας, της ένταξης και της εμπιστοσύνης των εργαζομένων είναι εδώ ο θεμιτός στόχος. Δεν είναι τυχαίο ότι το 80% όλων των ερωτηθέντων αναμένουν ότι η μετάβαση στην κατανεμημένη εργασία θα δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

  3. Ενισχύστε τις άμυνες στο δικό σας σύστημα ασφαλείας

  Πολλοί συμμετέχοντες στην έρευνα υποστηρίζουν ότι η εργασία από οπουδήποτε αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, το 72% πιστεύει ότι ο μεταβαλλόμενος εργασιακός κόσμος έχει εκθέσει τον οργανισμό του σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Είναι ένα δύσκολο έργο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αντιπροσωπεύουν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ευπάθειας. Και το 62% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν τους υπαλλήλους ως τον πιο αδύναμο κρίκο στην άμυνά τους στον κυβερνοχώρο. Η ασφάλεια πρέπει να είναι ένα εγγενές χαρακτηριστικό, που καλύπτει τα προϊόντα που χρησιμοποιούν και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την εργασία τους. 

  Κρίνεται σκόπιμο να επιτρέψετε στους ανθρώπους σας να συνδέονται με ασφάλεια και να συνεργάζονται από οπουδήποτε. Προστατεύστε όλα τα άτομα, τις συσκευές και τα δεδομένα σας και προστατευτείτε από εξελισσόμενες απειλές. Με μια ολοκληρωμένη στρατηγική, όχι μόνο θα διορθώσετε την έκθεση στον οργανισμό σας, αλλά θα εξοπλίσετε τους ανθρώπους σας για να καινοτομήσουν περαιτέρω και γρηγορότερα.

  Το μήνυμα είναι σαφές. Παρέχετε τη σωστή τεχνολογία που θα επιτρέψει στους ανθρώπους σας να παραμείνουν παραγωγικοί ανεξάρτητα από το πού επιλέγουν να εργαστούν. Εκδημοκρατίστε την εργασία για άτομα με διαφορετικές ανάγκες, ενδιαφέροντα και ευθύνες φροντίδας. Θεωρείται απαραίτητο να γνωρίζουν ότι δεν θα κριθούν ή δεν θα στερηθούν ευκαιριών λόγω των προτιμήσεών τους να εργαστούν πρόσωπο με πρόσωπο ή εικονικά. Προστατεύστε τα δεδομένα σας, επιτυγχάνοντας παράλληλα πρόοδο και καινοτομία από παντού. Το μέλλον είναι υβριδικό και με αυτά τα βήματα κατά νου, μπορείτε να οδηγήσετε την ομάδα και την επιχείρησή σας πιο αποτελεσματικά από οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο διεξάγεται η εργασία σας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:58 26/01

  Η Dell Technologies παρουσιάζει νέα εργαλεία συνεργατικότητας που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην παγκόσμια αγορά

  Μεγιστοποιήστε την παραγωγικότητά σας με καινοτομικά προϊόντα όπως την πρώτη οθόνη 6K στον κόσμο με IPS Black ή το πρώτο πληκτρολόγιο συνεργατικότητας με πιστοποίηση Zoom στον κόσμο.

  13:35 25/01

  ​​​​​​​Έρχονται τα ακουστικά με κόστος κάτω από 100€ που θα αλλάξουν τον ήχο στη ζωή μας

  Τα εξαιρετικά κομψά και stylish ακουστικά της HUAWEI, Freebuds 5i, έρχονται σε λίγες μέρες να μας συνεπάρουν στον ασυναγώνιστο ήχο τους και το μοναδικό τους design, με κόστος κάτω από 100€.

  09:21 25/01

  Παραμένει προβληματική η κατάταξη της Ελλάδας στις ευρυζωνικές συνδέσεις (93η θέση παγκοσμίως)

  Η Ελλάδα υπολείπεται χωρών όπως η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Σερβία στις ευρυζωνικές συνδέσεις σταθερής.

  16:28 24/01

  Το Viber γίνεται υπερ-εφαρμογή με την προσθήκη νέων λειτουργιών

  Οι νέες λειτουργίες περιλαμβάνουν τα Εισερχόμενα Επιχειρήσεων και τον Εμπορικό Λογαριασμό με δυνατότητα αναζήτησης, που θα αποτελέσουν το επόμενο βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του Viber να γίνει...

  11:30 19/01

  Οι Dell PowerEdge servers επόμενης γενιάς προσφέρουν προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό

  Oι νέοι Dell PowerEdge servers προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις, έως και 2,9 φορές για εφαρμογές όπως AI & Data Analytics.

  14:55 16/01

  Ξεπέρασε το 80% η κάλυψη του Cosmote 5G σε όλη την Ελλάδα

  Στο 90% ο στόχος πανελλαδικής πληθυσμιακής κάλυψης για το 2023.

  12:41 13/01

  Στο επίκεντρο η σωστή διαχείριση όλων των εφαρµογών και εργαλείων

  Η διαχείριση της ασφάλειας των δεδοµένων µιας επιχείρησης είναι τόσο σηµαντική όσο και η ίδια η ασφάλειά της.

  12:07 13/01

  20 χρόνια εµπειρίας, καινοτοµίας και εξειδίκευσης στην κυβερνοασφάλεια

  Με γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωµένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία και πελατολόγιο σε 35 χώρες.

  13:10 12/01

  Cyber Insurance: Οι εξελίξεις που φέρνει το 2023

  Οι απαιτήσεις Cyber Security από την πλευρά των ασφαλιστών θα αυξηθούν περαιτέρω µέσα στο 2023 και θα αυξάνονται συνεχώς, παράλληλα µε τις εξελίξεις που παρατηρούνται στο κυβερνοέγκληµα.

  13:05 12/01

  Η ψηφιακή εξέλιξη και η κυβερνοασφάλεια στην ατζέντα των εταιρειών για το 2023

  Κλειδί για τον αποκλεισµό µελλοντικών επιθέσεων είναι η πρόληψη των απειλών σε πραγµατικό χρόνο, προτού προλάβουν να διεισδύσουν στο δίκτυο.

  13:00 12/01

  Η κυβερνοασφάλεια διδάσκεται

  Η ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι το κλειδί για µια ψηφιακά ώριµη κοινωνία.

  12:43 12/01

  Cybersecurity: Το 2023 αναµένονται νέες απειλές, καθώς το έγκληµα στον κυβερνοχώρο διευρύνεται

  Η ενοποίηση και η ενσωµάτωση των λύσεων σε µια ενιαiα πλατφoρµα κυβερνοασφάλειας είναι ζωτικής σηµασίας.