Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 19:36

  Η συμβολή της Microsoft στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης

  Η συμβολή της  Microsoft  στην ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ένα περιβάλλον όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν και γίνονται πιο ανταγωνιστικές, διευρύνοντας το χάσμα που τις χωρίζει από τις μικρομεσαίες και με μια σειρά από αλλαγές που σχετίζονται με την πανδημία όπως η κατακόρυφη αύξηση τους ecommerce και η διεύρυνση της τηλεργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ δεν αποτελεί απλά επιλογή αλλά στρατηγική αναγκαιότητα. Και μπορεί η πανδημία και η ενεργειακή κρίση να πιέζουν την κερδοφορία και να εξανεμίζουν τις επενδύσεις των ΜμΕ στην ψηφιοποίηση τους, ωστόσο υπάρχουν σήμερα τεχνολογικές λύσεις όπως το Cloud που προσφέρουν σημαντικές λύσεις χωρίς να απαιτούν μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές.

  Με βάση αυτά τα δεδομένα, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο να μειωθεί η διαφορά του δείκτη ψηφιακής ετοιμότητας (DigitalEconomyandSocietyIndex – DESI) μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 445 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 180 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για ψηφιακά εργαλεία, τα 100 εκατ. για ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και τα 165 εκατ. για ψηφιακές συναλλαγές. 

  Η δράση "Ψηφιακά Εργαλεία για ΜμΕ", η οποία υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), έρχεται να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες σήμερα, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, παρουσιάζουν σημαντική ψηφιακή υστέρηση, ιδιαίτερα οι πολύ μικρές και μικρές εταιρείες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται για την απόκτηση των ψηφιακών εργαλείων μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 με το ύψος των επιλέξιμων δαπανών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα να κλιμακώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων της εταιρείας. Η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στις 20.000 ευρώ και το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 90%, συνεπώς η μέγιστη επιδότηση έχει τεθεί στις 18.000 ευρώ.

  Συγκεκριμένα, μέσα από τη δράση του προγράμματος "Ψηφιακά Εργαλεία για ΜμΕ", οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν τυποποιημένα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά, για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους, να αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας, συνεργασίας και απομακρυσμένης εργασίας, να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να αυξήσουν, συνολικά, το επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων τους και των ψηφιακών τους λειτουργιών.

  Ο ρόλος της Microsoft στο ψηφιακό ταξίδι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων 

  Σύμμαχος σε αυτό το ψηφιακό ταξίδι των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η Microsoft, η οποία με βασικό πυλώνα την πρωτοβουλία Gr for Growth, προωθεί την τεχνολογία και τις λύσεις cloud ως καταλύτη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, καταδεικνύοντας τη σημασία της ψηφιοποίησης για την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. 

  Σε αυτή την κατεύθυνση, η Microsoft έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας όπως στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο με στόχο να κινητοποιήσει τους συνεργάτες - μεταπωλητές της, προκειμένου να "μεταφέρουν" τη μεγάλη ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τις υποστηρίξουν σε όλη αυτή τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιπρόσθετα, προκειμένου να διευκολύνει τις εταιρείες, δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία για ΜμΕ" καθώς και οι ειδικά σχεδιασμένες λύσεις που προσφέρει η Microsoft για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και οι οποίες επιδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

  pin

  Τα οφέλη για κάθε εταιρεία από την αξιοποίηση του Microsoft 365

  Το Microsoft 365 for Business αποτελεί την πληρέστερη και ανταγωνιστικότερη λύση καθώς έχει ειδικά σχεδιαστεί από τη Microsoft για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συγκεντρώνει όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται για την καθημερινή εργασία των χρηστών, τα οποία πλαισιώνονται από τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας (Security). Το σύνολο των εργαλείων του Microsoft 365, παρέχεται μέσω ενός ενοποιημένου περιβάλλοντος, το οποίο καθιστά εύκολη τη διαχείρισή τους. 

  Το σημαντικότερο είναι ότι οι εταιρείες που υιοθετούν το Microsoft 365, αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων ενώ παράλληλα μειώνουν σημαντικά τα κόστη τους. Με τη μετάβαση στο cloud, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να απαλλαγούν από υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες για εξοπλισμό και επομένως να επενδύσουν τους πόρους τους σε νέες τεχνολογίες, που θα βελτιώσουν την παραγωγή, την ικανοποίηση των πελατών τους και την κερδοφορία τους.

  Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, είναι ενδεικτικό ότι το 59% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιθυμεί να αξιοποιήσει την επιδότηση του προγράμματος για να αποκτήσει το Microsoft 365, το Cloud πακέτο συνεργασίας της Microsoft, το οποίο περιέχει τις εφαρμογές Office, Outlook, PowerPoint, Excel, Word, υπηρεσίες ασφάλειας, χώρο στο cloud για τα αρχεία των χρηστών καθώς και την αναβαθμισμένη υπηρεσία Teams, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 27/07

  O ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ περνάει από το Vodafone Business και το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ"

  Ποιες είναι οι ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Vodafone και πώς υποστηρίζει πλήρως την διαδικασία της επιδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

  09:00 22/07

  Ψηφιακά εργαλεία: Ο Νο1 σύμμαχος στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  H τεχνολογία αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε έκφανσης της καθημερινότητάς μας, καθώς ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή.

  16:54 21/07

  Στην εποχή του "υβριδικού γραφείου" η απάντηση είναι HUAWEI MateBook D 16

  Οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων έχουν επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με την εξ αποστάσεως εργασία να έχει διεισδύσει δυναμικά στο νέο περιβάλλον.

  11:42 21/07

  To υποβοηθούμενο από τεχνολογία A.I. Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 All-in-One είναι κατασκευασμένο για πιο έξυπνες επιδόσεις

  Eπεκτείνει το ολοκαίνουργιο χαρτοφυλάκιο desktop ThinkCentre neo που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις λύσεις έτοιμες για το μέλλον.