Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Ιουν-2022 10:46

  Οι προκλήσεις της διαχείρισης των κυβερνοαπειλών σε βιομηχανικά περιβάλλοντα

  Οι προκλήσεις της διαχείρισης των κυβερνοαπειλών σε βιομηχανικά περιβάλλοντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πώς η Adaptit και η Nozomi Networks επεκτείνουν και διαχειρίζονται τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες τους 

  Γράφει η Φωτεινή Παπαγιαννάκη, Cyber Security Manager, ADAPTIT

  H ενίσχυση του επιπέδου διασυνδεσιμότητας στις βιομηχανικές μονάδες και τις επιχειρήσεις, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στους πελάτες αλλά και στις διαδικασίες έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα περισσότερο από ποτέ, να δημιουργηθούν νέοι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις. 

  Η συνεργασία των ADAPTIT και Nozomi Networks παρέχει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πλήρως τους κινδύνους που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια όσον αφορά τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου (Industrial Control Systems - ICS) αλλά και στα OT/IoT περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένας οργανισμός ώστε να μπορεί να διαμορφώσει καλύτερα τα σενάρια πρόληψης και αντίδρασης.
   
  Τα προϊόντα της Nozomi Networks προστατεύουν OT/IoT εγκαταστάσεις από κυβερνοεπιθέσεις εντοπίζοντας με ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις επιθέσεις, τις "αδυναμίες", τους κινδύνους και τις "ανωμαλίες" που σχετίζονται με το OT (operation technology) και το IoT (Internet of Things). Διαθέτοντας την κατάλληλη πληροφόρηση, οι πελάτες μπορούν να αντιδράσουν πιο γρήγορα και να περιορίσουν τις πιθανές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης τους. Η λύση της Nozomi Networks ενοποιεί την παρακολούθηση των κινδύνων όσον αφορά τις υποδομές OT, IoT και IT παρέχοντας κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας και παρακολούθησης ακόμη και στα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου. 
   
  Οι πελάτες βλέπουν την αξία της Nozomi Networks σε ελάχιστον χρόνο από την υλοποίηση. 

  Η ADAPTIT, ως Systems Integrator

  - χρησιμοποιεί τα προϊόντα της Nozomi Networks προκειμένου να χαρτογραφεί οτιδήποτε έχει διασυνδέσει ο πελάτης στο ICS σύστημα ή σε άλλα δίκτυα. 

  - συνεισφέρει στην εγκατάσταση της λύσης της Nozomi Networks αποκτώντας άμεσα τη δυνατότητα παρακολούθησης του δικτύου και δημιουργώντας ένα αμφίδρομο χάρτη όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο.

  - χρησιμοποιεί τα προϊόντα της Nozomi για εντοπισμό και απόκριση, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αποδοτικότητα των ομάδων που ασχολούνται με τη διαχείριση των λειτουργιών και την ασφάλεια.

  - αξιοποιεί την εμπειρία του Nozomi Networks Threat Operations Center (TOC) έχοντας πρόσβαση σε τεχνογνωσία, εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες αναφορικά με τα ICS συστήματα προκειμένου να υποστηρίζει καλύτερα τις ανάγκες των πελατών όσον αφορά στην αξιολόγηση των κινδύνων και τις ανάγκες υπηρεσιών διαχείρισης.

  Η Nozomi Networks υλοποιεί μία "χαλαρή" προσέγγιση όσον αφορά στη συγκέντρωση των απαραίτητων δεδομένων για την διαμόρφωση μίας λεπτομερούς και ακριβής λίστας των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού. Η ADAPTIT συνεργάζεται με την επιχείρηση προκειμένου να αναλύσει και να εξηγήσει τα αποτελέσματα των διαδικασιών ελέγχου, να προτείνει τα επόμενα βήματα και να βοηθήσει με το πρόγραμμα ασφάλειας του ICS αλλά και την επέκταση της κυβερνοπροστασίας.
   
  Το Nozomi Networks Guardian™ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των συσκευών, εφαρμογών και μηχανημάτων στις OT, IoT, IT, edge και cloud υποδομές της επιχείρησης, παρέχοντας ενισχυμένο επίπεδο ασφάλειας και βοηθώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού. Το Guardian μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με το ΟΤ στις κρίσιμης σημασίας υποδομές της επιχείρησης σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η βιομηχανία, η εξόρυξη, οι μεταφορές, η κατασκευή κτιρίων κ.ά. Επιπλέον, κωδικοποιεί την εμπειρία των στελεχών που ασχολούνται με τον τομέα ICS προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και διαχείρισης όλων των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και υψηλού επιπέδου λειτουργίες εντοπισμού απειλών, αξιοποιώντας χαρακτηριστικά όπως είναι τα behavioral analytics και οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες έρευνας.

  Επιπλέον, η εταιρεία πρόσφατα λάνσαρε το Vantage, το καινοτόμο cloud εργαλείο που προσφέρει λειτουργίες παρακολούθησης και ασφάλειας ενός OT και IoT δικτύου. Η λύση έχει σχεδιασθεί προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργούν οι IoT υποδομές. Το Vantage παρέχει την υψηλού επιπέδου παρακολούθηση και ασφάλεια που αναμένει μία επιχείρηση από τη Nozomi Networks, έχοντας, όμως, επιπλέον μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης λόγω του cloud. Επιπλέον, προσφέρει στην ομάδα της ADAPTIT τη δυνατότητα να εντοπίσουν ποια τμήματα και χαρακτηριστικά καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες του πελάτη προκειμένου να προσφέρουν μία πιο εύκολη και ασφαλή εγκατάσταση. Η ADAPTIT, ανήκοντας  στο ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργατών της Nozomi Networks, επιτρέπει την επιτάχυνση της διαδικασίας για τη διασύνδεση με τις υπάρχουσες  λύσεις και υποδομές ασφάλειας του κάθε οργανισμού, προκειμένου να προσφέρει κορυφαίου επιπέδου δυνατότητες παρακολούθησης και ασφάλειας. 

  Πληροφορίες:

  adaptit.gr
  4, Thoukididou str., 14565, Agios Stefanos, Athens, Greece

  E: info@adaptit.gr
  P: 210 5131640
  F: 210 5124820

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 27/07

  O ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ περνάει από το Vodafone Business και το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ"

  Ποιες είναι οι ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Vodafone και πώς υποστηρίζει πλήρως την διαδικασία της επιδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

  09:00 22/07

  Ψηφιακά εργαλεία: Ο Νο1 σύμμαχος στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  H τεχνολογία αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε έκφανσης της καθημερινότητάς μας, καθώς ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή.

  16:54 21/07

  Στην εποχή του "υβριδικού γραφείου" η απάντηση είναι HUAWEI MateBook D 16

  Οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων έχουν επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με την εξ αποστάσεως εργασία να έχει διεισδύσει δυναμικά στο νέο περιβάλλον.

  11:42 21/07

  To υποβοηθούμενο από τεχνολογία A.I. Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 All-in-One είναι κατασκευασμένο για πιο έξυπνες επιδόσεις

  Eπεκτείνει το ολοκαίνουργιο χαρτοφυλάκιο desktop ThinkCentre neo που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις λύσεις έτοιμες για το μέλλον.