Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 10:09

  Οι επενδύσεις στο Fiber To The Home φέρνουν ανάπτυξη στη χώρα

  Οι επενδύσεις στο Fiber To The Home φέρνουν ανάπτυξη στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υπερσύγχρονες δικτυακές υποδομές είναι καθοριστικές για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη ριζική αλλαγή της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια, η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) είναι μονόδρομος για κάθε χώρα που έχει ως στόχο την ψηφιακή ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της σε διεθνές επίπεδο.

  Σε αυτό το ψηφιακό "άλμα" της Ελλάδας συμβάλλει καθοριστικά ο Όμιλος ΟΤΕ, ο οποίος με συνολική αύξηση των επενδύσεων, που θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, θα καλύψει τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντάς τη σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις. Ήδη, πρόσβαση σε οπτική ίνα μέχρι το σπίτι μέσω του COSMOTEFiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών στη χώρα, έχουν 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος μέχρι το τέλος του 2022 είναι το 1 εκατ. γραμμές.

  Επιπλέον, ο Όμιλος έλαβε τη στρατηγική απόφαση να αναβαθμίσει, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE, όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό, αυξάνοντας εντυπωσιακά τη διείσδυση των υπερυψηλών ταχυτήτων.

  Με αυτή την πρωτοβουλία, περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητές τους να αναβαθμίζονται χωρίς χρέωση στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια. Θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί σε 350.000 πελάτες.

  Οι δύο πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΤΕ για τη δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων και την ταχεία επέκταση του FTTH, αναβαθμίζουν τη χώρα, αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Παράλληλα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 και του Εθνικού Πλάνου Ευρυζωνικότητας 2021-2027, αλλά και στη σημαντική βελτίωση της απόκλισης της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI.

  Τα πλεονεκτήματα του FTTH για την καθημερινότητα, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις

  Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, η καθημερινότητα των επιχειρηματιών γίνεται ακόμα καλύτερη, αφού φτάνει πλέον μέχρι την πρίζα της επιχείρησης, 100% οπτική ίνα. Έτσι, η επιχείρηση έχει 100% εγγυημένη υπερ-υψηλή ταχύτητα για downloading & uploading –ακόμα και αρχείων μεγάλου όγκου- μέσα σε δευτερόλεπτα, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση & ταχύτητα Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία), επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη online λειτουργία πολλών συσκευών & εταιρικών εφαρμογών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FTTH στις επιχειρήσεις, εδώ.

  COSMOTE FTTH Gaming

  Παράλληλα, τα δίκτυα νέας γενιάς συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, εξελίξεις και παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία. Η ελληνική περιφέρεια θα αποκτήσει τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες.

  Όσον αφορά στον επιχειρηματικό τομέα, κλάδοι, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 27/07

  O ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ περνάει από το Vodafone Business και το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ"

  Ποιες είναι οι ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Vodafone και πώς υποστηρίζει πλήρως την διαδικασία της επιδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

  09:00 22/07

  Ψηφιακά εργαλεία: Ο Νο1 σύμμαχος στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  H τεχνολογία αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε έκφανσης της καθημερινότητάς μας, καθώς ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή.

  16:54 21/07

  Στην εποχή του "υβριδικού γραφείου" η απάντηση είναι HUAWEI MateBook D 16

  Οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων έχουν επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με την εξ αποστάσεως εργασία να έχει διεισδύσει δυναμικά στο νέο περιβάλλον.

  11:42 21/07

  To υποβοηθούμενο από τεχνολογία A.I. Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 All-in-One είναι κατασκευασμένο για πιο έξυπνες επιδόσεις

  Eπεκτείνει το ολοκαίνουργιο χαρτοφυλάκιο desktop ThinkCentre neo που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις λύσεις έτοιμες για το μέλλον.