Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Νοε-2021 14:00

  Η "δίδυμη" πράσινη και ψηφιακή μετάβαση καταλύτης για την Ελλάδα του αύριο

  Green_woman 25.11.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανάκαμψη της Ελλάδας από την πανδημία περνάει μέσα από τη "δίδυμη" ψηφιακή και πράσινη μετάβαση που όχι μόνο θα επιταχύνει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και θα επιταχύνει την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. 

  Η προστασία του πλανήτη αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του εταιρικού της Vodafone, ο οποίος έχει ως στόχο να συνδέει πολίτες και επιχειρήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, καθιστώντας έτσι εφικτή μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. Η "δίδυμη" αυτή μετάβαση γίνεται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και τις ψηφιακές τεχνολογίες και ήδη το Vodafone Green Giga Network, το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο στην Ευρώπη, αποτελεί τον καταλύτη αυτής της εξέλιξης στην Ελλάδα, μέσα από σειρά καινοτόμων ενεργειών. 

  Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης μιλώντας στο φετινό SingularityU Greece Summit, η Vodafone για να διασφαλίσει ότι μπορεί να θα είναι πλήρως ένα μέρος της λύσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έχει αναλάβει δράση ώστε να διαχειριστεί πρώτα από όλα τις δικές της περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

  Φιλόδοξες πρωτοβουλίες

  Σε Ελλάδα και Ευρώπη, η Vodafone μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί στην αγορά, μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της. Ήδη, από την 1η Απριλίου 2021 η εταιρεία προμηθεύεται στη χώρα μας ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η υδροηλεκτρική, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

  Παράλληλα, η εταιρεία έχει διατηρήσει σταθερή την χρήση ενέργειας, παρά την θεαματική αύξηση στην κίνηση των δεδομένων χρόνο με τον χρόνο, χάρη στη χρήση ενεργειακά αποδοτικότερης τεχνολογίας στο κινητό της δίκτυο. Στόχος της Vodafone είναι η επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2025 και το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040. 

  Το Δίκτυο της Vodafone λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μεγαλύτερο δίκτυο: σύμφωνα με τον αριθμό συνδρομητών κινητής & σταθερής στην Ευρώπη, μηνός Μαρτίου 2021.

  Με σύμμαχο την τεχνολογία

  Μιλώντας στο SingularityU Greece Summit, ο Χάρης Μπρουμίδης υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών της Vodafone, όπως το Internet of Things (IoT) από τους ίδιους τους εταιρικούς πελάτες της εταιρείας, καθώς αυτές προσφέρουν αντίστοιχες δυνατότητες μείωσης του δικού τους περιβαλλοντικού αποτυπώματος και, άρα, συμβολής στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. 

  To 2020 η Vodafone θέσπισε έναν φιλόδοξο στόχο να βοηθήσει τους εταιρικούς της πελάτες της να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά συνολικά 350 εκατ. τόνους παγκοσμίως έως το 2030, επιτυγχάνοντας έτσι αθροιστικά το ετήσιο ισοδύναμο εκπομπών της Ιταλίας. "Όχημα" αυτής της εξέλιξης θα είναι κυρίως οι IoT υπηρεσίες της Vodafone – περισσότερο από το μισό των 132 εκατ. συνδέσεων IoT της Vodafone παγκοσμίως επιτρέπουν άμεσα στους πελάτες της να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές CO2e. 

  Κάνοντας τη διαφορά σε Χάλκη και Αμμουλιανή

  Από τον Αύγουστο του 2021, το Vodafone Green Giga Network παίρνει ενέργεια από τον ήλιο, μειώνοντας κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου στην περιοχή, και παρέχει πράσινη ενέργεια στο νησί της Αμμουλιανής του Δήμου Αριστοτέλη, υλοποιώντας δράσεις με τις οποίες βασικές υποδομές του νησιού λειτουργούν αποκλειστικά, μέσω ηλιακής ενέργειας. 

  Στο πανέμορφο νησί της Χαλκιδικής, η Vodafone έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στο τοπικό Νηπιαγωγείο, τα οποία θα μηδενίσουν τις ηλεκτρικές ενεργειακές ανάγκες του και θα συμβάλουν, μέσα από τη μέθοδο του εικονικού συμψηφισμού, σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και άλλες Δημοτικές δομές του νησιού, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση σχεδόν 25.000 kWh σε ετήσια βάση. 

  Παράλληλα, το Vodafone Green Giga Network στηρίζει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της Χάλκης, παρέχοντας ψηφιακά εργαλεία που φέρνουν νέες δυνατότητες στους κατοίκους και την οικονομία της Χάλκης και βοηθώντας την μετατροπή της σε μία αειφόρο, περιφερειακή κοινότητα και ένα πιθανό πιλοτικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  Στη Χάλκη, η Vodafone ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας του νησιού σε 5G και υλοποίησε την παροχή δημοσίου wi-fi που καλύπτει δωρεάν τους δημόσιους χώρους του οικισμού της Χάλκης, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την τοπική οικονομία, με στόχο την συμβολή στην αναβάθμιση του παραγωγικού της μοντέλου. 

  Επιπλέον, εγκαθιστώντας σύγχρονα δίκτυα στο φωτοβολταϊκό πάρκο και το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία "έξυπνη μετάβαση" των κρίσιμων παραγωγικών εγκαταστάσεων της Χάλκης. Ενώ, παρέχοντας υπηρεσίες Internet of Things (IoT) στον δήμο, προσφέρει καλύτερο έλεγχο και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στον στόλο του, αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης των οχημάτων του, σε πραγματικό χρόνο. 

  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών και θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου των δραστηριοτήτων του νησιού. 

  Το Δίκτυο της Vodafone λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  Μεγαλύτερο δίκτυο: σύμφωνα με τον αριθμό συνδρομητών κινητής & σταθερής στην Ευρώπη, μηνός Μαρτίου 2021.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:43 26/11

  Πώς ο Μr. Gadget έγινε success story στον χώρο της τεχνολογίας

  Καθημερινά τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, εμφανίζονται νέες εταιρείες τεχνολογίας τόσο με φυσική όσο και με ηλεκτρονική παρουσία.

  12:52 22/11

  Τι προσφέρει πραγματικά η Skroutz, στους επιχειρηματίες του σήμερα

  Το ψηφιακό άλμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται πιο εύκολο από ποτέ.

  11:21 22/11

  Το HUAWEI nova 9 θα είναι μαζί σας όλη την ημέρα!

  Το νέο smartphone HUAWEI nova 9 μόλις έφτασε στην Ελλάδα.

  10:09 22/11

  Γιατί Hyperconverged (HCI) υποδομές; Η απάντηση βρίσκεται στα Applications

  Οι Hyperconverged υποδομές αποτελούν το νέο σημείο εκκίνησης για τις επιχειρήσεις για μια ολοκληρωμένη, αυτοματοποιημένη private cloud υποδομή καθώς και το κίνητρο για να επεκταθούν στο hybrid cloud.

  14:42 19/11

  Το "Rise with SAP, Athens 2021" αποκάλυψε τη νέα εποχή στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό

  Το "Rise with SAP, Athens 2021" αποκάλυψε τη νέα εποχή στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό.

  15:41 18/11

  Η Vodafone και ο "Δημόκριτος" ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους με ψηφιακή καινοτομία αιχμής, made in Greece!

  To Giga Campus by Vodafone & Demokritos, είναι μια πρότυπη κοιτίδα καινοτομίας στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου, που αξιοποιεί και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το κύρος του κορυφαίου...

  12:45 15/11

  realme GT NEO 2: Ένας NEOΣ πρωτοποριακός ήρωας!

  Το ολοκαίνουριο realme GT NEO 2 ήρθε για να γράψει ιστορία! Μία ωραία έκπληξη ετοίμασε για τους λάτρεις της τεχνολογίας η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone στον κόσμο.

  12:50 03/11

  Πώς να έχετε Internet χωρίς διακοπές στην επιχείρησή σας

  Το Internet Backup της COSMOTE είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο καθένας μας για να είναι συνεχώς συνδεδεμένος.