Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Νοε-2021 10:09

  Γιατί Hyperconverged (HCI) υποδομές; Η απάντηση βρίσκεται στα Applications

  Γιατί Hyperconverged (HCI) υποδομές; Η απάντηση βρίσκεται στα Applications
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που ηγούνται του χώρου της τεχνολογίας, θεωρούν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων / οργανισμών, επιταχύνθηκε από τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του MIT Technology Review study.

  Οι επενδύσεις συνεχίζονται και τα σχέδια επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών σε στρατηγικές που απαιτούν καινοτομία στο cloud.

  Η IDC (International Data Corporation) εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν 500 εκατομμύρια νέες εφαρμογές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες cloud έως το 2023. Αλλά το cloud μόνο του δεν αρκεί. Καθώς οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, και ποικίλες και ετερογενείς οι ανάγκες τους, το ΙΤ καταλήγει σε διάφορες στρατηγικές υποδομής. Οι ομάδες πληροφορικής χρειάζονται μια πιο ευέλικτη προσέγγιση για την ικανοποίηση των επιχειρηματικών απαιτήσεων. Και αυτό ξεκινά με τη συνοχή κατά την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων - για όλα τα περιβάλλοντα. Οι Hyperconverged infrastructures (HCI) μπορούν εύκολα να προσφέρουν αυτήν την ομοιμορφία.

  Η Hypercoverged υποδομή αποτελεί ένα software defined μοντέλο, το οποίο συνδυάζει τα στοιχεία ενός παραδοσιακού data center / storage, compute, network και management. Οι HCI υποδομές ενισχύουν επίσης, την ευελιξία και διευρύνουν το φάσμα επιλογών χωρίς το ακριβό -ειδικά κατασκευασμένο- υλικό που σχετίζεται με την υποδομή ενός data center. Συνδυάζουν ακόμα, ενσωματωμένο software και servers x86 για:

   

  • Να μειωθεί η περιπλοκότητα των υποδομών

  • Να αυξηθεί η ευελιξία

  • Να επιτευχθεί εγγενής ασφάλεια που θα εξασφαλίζει ολόκληρο το σύστημα

  Γιατί HCI;

  Οι αναλυτές στο MIT Technology Review study, εντόπισαν τέσσερις κύριους λόγους για τους οποίους οι οργανισμοί υιοθετούν τις υποδομές HCI:

  • Απλοποιεί την διαχείριση της υποδομής.

  • Επιταχύνει το provisioning.

  • Υποστηρίζει τη στρατηγική hybrid cloud.

  • Υποστηρίζει αναδυόμενες τεχνολογίες όπως τα containers.

  Αρχικά, οι οργανισμοί επέλεξαν HCI για να απλοποιήσουν την υποδομή και να επιταχύνουν το provisioning. Τώρα, το αντιλαμβάνονται ως θεμέλιο του hybrid cloud για την αποτελεσματική επέκταση των λειτουργιών τους σε data centers πέραν των δικών τους. Ενδιαφέρονται επίσης, να αξιοποιήσουν την τεχνολογία container για την ανάπτυξη εφαρμογών -γρήγορα και εύκολα- σε πολλαπλά περιβάλλοντα, υποβοηθούμενα και αυτοματοποιημένα μέσω πλατφορμών όπως τα Kubernetes.

  Η ανάγκη για Full-Stack HCI

  Μία HCI υποδομή είναι το νέο σημείο εκκίνησης για μια ολοκληρωμένη, αυτοματοποιημένη private cloud υποδομή. Οι πελάτες χρησιμοποιούν συνήθως αυτό το private cloud ως σημείο εκκίνησης για να επεκταθούν στο hybrid cloud.

  Για να κινηθούν γρήγορα, οι οργανισμοί σκέφτονται να παρέχουν developer-ready υπηρεσίες εφαρμογών πάνω από μια hybrid cloud υποδομή. Αυτό θα διευκόλυνε τους προγραμματιστές να καταναλώνουν developer-centric υπηρεσίες και να συνεργάζονται με άλλες επιχειρησιακές ομάδες. Το portfolio VMwares Tanzu, παρέχει αυτή τη δυνατότητα, εκσυγχρονίζοντας το delivery εφαρμογών επάνω σε hyperconverged υποδομή.

  Μια πλατφόρμα cloud που βασίζεται σε HCI δίνει την δυνατότητα σε ομάδες ΙΤ, να αυτοματοποιούν στοιχεία της υποδομής τους, καθιστώντας τα συστήματα ευκολότερα στην κατασκευή και την ανάπτυξη. Μόλις το κάνουν αυτό, η πλατφόρμα cloud επιτρέπει στους οργανισμούς να χρησιμοποιούν το ίδιο on premise σύστημα για τη διαχείριση ολόκληρου του οικοσυστήματος cloud, μέχρι το edge και το public cloud.

  Επόμενα βήματα

  Οι HCI υποδομές είναι η ιδανική λύση για όλες τις πιθανές διαδικασίες του data center, από τη διατήρηση δεδομένων έως την ενεργοποίηση του disaster recovery στο cloud. Οι οργανισμοί ξεκινάνε με τα εξής βήματα:

  1. Εξελίσσουν το private cloud με την ανάπτυξη full-stack HCI στο data center. Αυτό θα κάνει τους προγραμματιστές πιο παραγωγικούς και θα μειώσει τον χρόνο που αφιερώνεται στη διαχείριση της υποδομής.

  2. Επεκτείνονται στο hybrid cloud χρησιμοποιώντας ένα σταθερό μοντέλο λειτουργίας private και public cloud. Αυτό θα επιτρέψει στους οργανισμούς να μετακινούν workloads και να πραγματοποιούν disaster recovery χωρίς να απαιτείται re-platforming των εφαρμογών.

  3. Διασφαλίζουν τη διαχείριση των υπολογιστικών, δικτυακών και άλλων πόρων της hybrid computing υποδομής τους μέσα από ένα εύχρηστο και ισχυρό API.

  Στην Performance Technologies πιστεύουμε ότι αυτό που διαμορφώνει μία στρατηγική υποδομής, αναφερόμαστε στις ανάγκες των προγραμματιστών και των app owners. Το μυστικό κρύβεται στα applications. Και ο δρόμος προς το μέλλον είναι η hyperconverged υποδομή.

  Σχετικά με την Performance Technologies

  Η Performance Technologies έχει πιστοποιηθεί ως VMware Principal Partner, το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας του προγράμματος συνεργατών της VMware. Η Εταιρεία διαθέτει όλες τις τεχνικές πιστοποιήσεις και έχει αποδείξει τις ικανότητές της στην αξιολόγηση, στο σχεδιασμό, στην υλοποίηση, διαχείριση και υποστήριξη σύγχρονων Software Defined Data Centers & Networking λύσεων. Σε στενή συνεργασία με την VΜware από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, σταδιακά καθιερώθηκε στην Ελλάδα ως ο "ειδικός στο Virtualization" και Cloud Services Building & Automation, έχοντας σχεδιάσει, εκτελέσει και υποστηρίξει έργα που αξιοποιούν αυτές τις τεχνολογίες σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς δημοσίου, και λειτουργώντας ως έμπιστος σύμβουλος σε θέματα μετασχηματισμού υποδομών πληροφορικής με χρήση του virtualization και private and public cloud services. Η Performance είναι ο επίσημος subcontractor της VMware για παροχή υπηρεσιών στις παραπάνω τεχνολογίες στην Ελλάδα και αποτελεί  επίσημο εκπαιδευτικό κέντρο της VMware για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως VMware Authorized Training Center (VATC) παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων σε όλες τις τεχνολογίες και λύσεις της VMware.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  12:25 02/12

  Διάκριση για τέσσερεις ελληνικές ομάδες στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021

  COSMOTE και WROHellas συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων της χώρας

  15:43 26/11

  Πώς ο Μr. Gadget έγινε success story στον χώρο της τεχνολογίας

  Καθημερινά τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, εμφανίζονται νέες εταιρείες τεχνολογίας τόσο με φυσική όσο και με ηλεκτρονική παρουσία.

  14:00 25/11

  Η "δίδυμη" πράσινη και ψηφιακή μετάβαση καταλύτης για την Ελλάδα του αύριο

  Το Vodafone Green Giga Network και οι ψηφιακές εφαρμογές συναντούν τις πράσινες τεχνολογίες και υπόσχονται ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

  12:52 22/11

  Τι προσφέρει πραγματικά η Skroutz, στους επιχειρηματίες του σήμερα

  Το ψηφιακό άλμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται πιο εύκολο από ποτέ.

  11:21 22/11

  Το HUAWEI nova 9 θα είναι μαζί σας όλη την ημέρα!

  Το νέο smartphone HUAWEI nova 9 μόλις έφτασε στην Ελλάδα.

  14:42 19/11

  Το "Rise with SAP, Athens 2021" αποκάλυψε τη νέα εποχή στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό

  Το "Rise with SAP, Athens 2021" αποκάλυψε τη νέα εποχή στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό.

  15:41 18/11

  Η Vodafone και ο "Δημόκριτος" ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον για όλους με ψηφιακή καινοτομία αιχμής, made in Greece!

  To Giga Campus by Vodafone & Demokritos, είναι μια πρότυπη κοιτίδα καινοτομίας στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου, που αξιοποιεί και συνδυάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το κύρος του κορυφαίου...

  12:45 15/11

  realme GT NEO 2: Ένας NEOΣ πρωτοποριακός ήρωας!

  Το ολοκαίνουριο realme GT NEO 2 ήρθε για να γράψει ιστορία! Μία ωραία έκπληξη ετοίμασε για τους λάτρεις της τεχνολογίας η realme, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone στον κόσμο.