Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 20:31

  Ο Γκέιτς μάζεψε εκατοντάδες εκατομμύρια από αμερικανικούς κολοσσούς για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

  Ο Γκέιτς μάζεψε εκατοντάδες εκατομμύρια από αμερικανικούς κολοσσούς για τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκατοντάδες εκατομμύρια από επτά αμερικανικούς κολοσσούς συγκέντρωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, με στόχο να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη "μάχη” κατά της κλιματικής αλλαγής.

  Πιο συγκεκριμένα, η Breakthrough Energy, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ίδρυσε ο Γκέιτς το 2016, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι έχει εξασφαλίσει επενδύσεις από τις Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America και ArcelorMittal.

  Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχει εξασφαλίσει η Breakthrough Energy δεν αποκαλύφθηκε, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό φαίνεται να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.


  Ειδικότερα, η BlackRock δέσμεσε για την επόμενη πενταετία κεφάλαια 100 εκατ. δολαρίων μέσω του φιλανθρωπικού της ιδρύματος για τον σκοπό αυτό, ενώ οι Microsoft, American Airlines και ArcelorMittal έχουν δεσμεύσει αντίστοιχα ποσά η κάθε μία. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν αποκάλυψαν το ύψος των επενδύσεών τους.

  Η Breakthrough Energy δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του CNBC να σχολιάσει το θέμα.

  Η εταιρεία που εδρεύει στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας "Breakthrough Energy Catalyst”, έργο που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος με στόχο να χρηματοδοτήσει, να αναπτύξει και να αγοράσει νέες λύσεις που θα βοηθήσουν να τεθούν οι βάσεις για μια οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

  Ο Γκέιτς σε σχετική ανακοίνωσή του τόνισε ότι απαιτείται μια "νέα βιομηχανική επανάσταση” προκειμένου να αποφύγει ο πλανήτης μια κλιματική καταστροφή.

  "Η μισή τεχνολογία που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα δεν υπάρχει ακόμη ή είναι πολύ ακριβή για μεγάλο μέρος του κόσμου”, εξήγησε ο συνιδρυτής της Microsoft, προσθέτοντας: "Το έργο Catalyst έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει αυτό και για να παράσχει έναν αποτελεσματικό τρόπο να επενδύσουν σε ένα μέλλον καθαρών τεχνολογιών”.

  "Σε συνεργασία με αυτήν την αυξανόμενη κοινότητα ιδιωτικών και εισηγμένων ετέρων, το έργο Catalyst θα αποκτήσει μια παγκόσμια εικόνα για τον χώρο της ενεργειακής καινοτομίας -τις βασικές τεχνολογίες, τις εταιρείες που βρίσκονται στην αιχμή της πρωτοπορίας, τους χρηματοοικονομικούς εταίρους και τις κεντρικές πολιτικές- και θα χρηματοδοτήσει έργα που θα έχουν το μεγαλύτερο δυνατό θετικό αντίκτυπο για τον πλανήτη”, πρόσθεσε ο Γκέιτς.

  Το έργο Breakthrough Energy Catalyst θα εστιάσει αρχικά σε τεχνολογίες δέσμευσης ρύπων απευθείας από την ατμόσφαιρα, στο πράσινο υδρογόνο, στην μακροχρόνια αποθήκευση ενέργειας, αλλά και την ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ