Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Αυγ-2021 13:57

  Το Vodafone Green Giga Network δίνει 100% πράσινη ενέργεια στο σχολείο της Αμμουλιανής

  Η Αμμουλιανή εντάσσεται στο Vodafone Green Giga Network
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Vodafone Green Giga Network, το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο στην Ευρώπη, που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τροφοδοτεί με πράσινη ενέργεια το σχολείο στο καταπράσινο γραφικό νησί της Αμμουλιανής. Το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς νησί που βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους και έχει λίγες εκατοντάδες μόνιμους κατοίκους, αποτελεί από μόνο του απόδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης φιλικών προς τη φύση τεχνολογιών για ένα καλύτερο και πιο πράσινο μέλλον. 

  Στόχος του Vodafone Green Giga Network  είναι ο μηδενισμός των εκπομπών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα, με την αξιοποίηση της ηλιακής, της αιολικής ή της κυματικής ενέργειας. Υπογραμμίζεται ότι τα νέα ψηφιακά δίκτυα και οι τεχνολογίες της Vodafone θέτουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στοχεύοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Αποτελεί πεποίθηση για τη Vodafone ότι ένα δίκτυο μέσα από τη συνεργασία ανθρώπου και τεχνολογίας, μπορεί να λειτουργήσει ως "καταλύτης αλλαγής” για ένα πιο πράσινο μέλλον, με μεγαλύτερο σεβασμό προς τον πλανήτη. 

  Η σημασία

  Τι θα αλλάξει όμως για την Αμμουλιανή, με το Vodafone Green Giga Network, στο νησί, όπου όπως περιγράφει μια μικρή μαθήτρια του νησιού, "όλα είναι πράσινα και πανέμορφα! Έχει πράσινα νερά, πράσινο βυθό, πράσινα δέντρα”, το πράσινο δίκτυο θα συνδέσει τους κατοίκους και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. 

  Το Vodafone Green Giga Network, θα παρέχει στο τοπικό δημοτικό σχολείο 100% ηλιακή ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταἵκά πάνελ στη στέγη του και θα επιτρέπει την παροχή πράσινης ενέργειας και μεταφορά της τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο κοινοτικό ιατρείο του νησιού, δηλαδή σε εγκαταστάσεις με ουσιαστικό ρόλο για την καθημερινότητα των κατοίκων. 

   

  Αντλώντας από την ενέργεια του ήλιου μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ, το Vodafone Green Giga Network  παίρνει ενέργεια από τον ήλιο κι επιστρέφει πίσω στην τοπική κοινωνία 100% πράσινη ενέργεια, ενώ, εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες που βελτιστοποιούν τη λειτουργία του δικτύου, η κατανάλωση ενέργειας στο δίκτυο μειώνεται κατά 50%. 

   

  pin

  Zero waste γύρισμα


  Σημειώνεται ότι το ίδιο φιλικό για το περιβάλλον πνεύμα, χαρακτηρίζει και την παραγωγή της τηλεοπτικής διαφήμισης για την πρωτοβουλία της Vodafone. Συγκεκριμένα για πρώτη φορά σε γύρισμα στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε όλο το στάδιο της παραγωγής, με μέτρα που ελήφθησαν από τις μετακινήσεις και την διατροφή, έως την κατανάλωση ενέργειας και την διαχείριση αποβλήτων. Επιπλέον, ήταν το πρώτο "Zero Waste” γύρισμα όπου εφαρμόστηκαν οι αρχές της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης στο σύνολο των απορριμμάτων που προέκυψαν, με περιορισμό της κατανάλωσης πόσιμου νερού κατά 60% και συρρίκνωση των εκπομπών ισοδύναμου CO2e στις μετακινήσεις, στη διατροφή και στην κατανάλωση ενέργειας κατά τουλάχιστον 1,5 τόνους ή πάνω από 30% σε σχέση με ένα σύνηθες γύρισμα. 

  Το παράδειγμα

  Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι η πρωτοβουλία του Vodafone Green Giga Network  για το νησί της Αμμουλιανής αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος αντίστοιχων ενεργειών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε μεγαλύτερη κλίμακα. Ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για το πως μπορεί κανείς να συμβάλει σε ένα πιο πράσινο μέλλον αντλώντας παράδειγμα από τους ίδιους τους μηχανισμούς της φύσης. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  11:32 15/10

  Ξεκινά σήμερα η εμπορική διάθεση των νέων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και του Apple Watch Series 7

  Οι νέες σειρές προϊόντων iPhone 13 Pro, iPhone 13 και Apple Watch Series 7 είναι τώρα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Μεταπωλητών Apple της iSquare.

  15:30 12/10

  H Cosmote φέρνει την digital επανάσταση στην κινητή τηλεφωνία

  Όλα γίνονται μόνο ψηφιακά, από την εγγραφή και τη διαχείριση των πακέτων μέχρι την εξυπηρέτηση.

  15:43 08/10

  Πλαίσιο: Ρεκόρ δεκαετίας για τις πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο

  Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 34,1% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.

  13:49 05/10

  Η τηλεργασία και η απομακρυσμένη συνεργασία είναι η νέα πραγματικότητα για τις επιχειρήσεις

  #GrowYourBusiness - The Digital Sessions: "Ανέβηκε" η νέα σειρά δωρεάν online σεμιναρίων για την"απομακρυσμένη συνεργασία για επιχειρήσεις"

  09:32 05/10

  Πρεμιέρα για το Windows 11

  Πρεμιέρα σήμερα για το λογισμικό Windows 11 της Microsoft. Διατίθεται δωρεάν, αλλά ...όχι για όλους, ενώ δεν λείπουν οι ενστάσεις για τις προδιαγραφές.

  10:42 01/10

  Γίνε πρωταθλητής στο χώρο εργασίας με το νέο HUAWEI MatePad 11

  Διαθέσιμο από 2 Σεπτεμβρίου έως και 16 Οκτωβρίου με δώρο το M-Pencil και το Magnetic Keyboard.

  15:04 30/09

  Με τη "σφραγίδα" του Ομίλου ΟΤΕ και της COSMOTE τα μεγαλύτερα έργα ICT της δεκαετίας

  O όμιλος βραβεύτηκε ως "ΙCT Company of the Decade" στα φετινά Impact Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Αwards.

  13:15 30/09

  Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο "Modern Workplace"

  Η ζωή μας έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, με τις εξελίξεις να έχουν συμπαρασύρει -μεταξύ άλλων-και τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε.

  11:29 30/09

  Πώς θα γίνει η απαλλαγή από τα τέλη κινητής και η πίστωση των δωρεάν GB στους νέους

  Στα 68 εκατ. ευρώ το ετήσιο όφελος για τους πολίτες από τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας.