Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Απρ-2021 14:15

  Αποκτήστε εγκαίρως το κατάλληλο laptop ή tablet με όφελος 200€

  Αποκτήστε εγκαίρως το κατάλληλο laptop ή tablet με όφελος 200€
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, καθώς και για τους φοιτητές μία υπολογιστική συσκευή, είτε πρόκειται για tablet είτε πρόκειται για φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή, αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό, μάλιστα, ίσχυε ακόμη και πριν από την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, τα μέτρα αντιμετώπισης της οποίας δημιούργησαν την ανάγκη να αξιοποιήσει η χώρα μας το μοντέλο της τηλεκπαίδευσης. 

  Από την άλλη πλευρά, το κόστος απόκτησης ενός tablet ή ενός φορητού υπολογιστή, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών ή των φοιτητών, μπορεί να μην είναι απαγορευτικό, όμως, για έναν αρκετά μεγάλο αριθμό οικογενειών, δεν είναι  ευκαταφρόνητο.

  Σε αυτές τις οικογένειες απευθύνεται το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, το οποίο προσφέρει επιδότηση 200€ για την αγορά εξοπλισμού (tablet, φορητός ή προσωπικός υπολογιστής). Στόχος του είναι να διευκολύνει την πρόσβαση μαθητών και φοιτητών στην τεχνολογία που υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

  Για κατασκευαστές, όπως η Lenovo, το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα αποτελεί μία ευκαιρία να αναδείξουν περαιτέρω τη σημασία που έχει η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στον χώρο της εκπαίδευσης. Αυτός είναι και ο λόγος που η Lenovo, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστικών συσκευών παγκοσμίως, έχει επιλέξει μία ευρεία γκάμα από tablets και φορητούς υπολογιστές, προκειμένου να προσφέρει επιλογές που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες μαθητών και φοιτητών.

  Για παράδειγμα, για όσους και όσες αναζητούν έναν φορητό υπολογιστή με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά η Lenovo προτείνει τη σειρά Ideapad 3, με μοντέλα 14, 15 και 17 ιντσών, επεξεργαστές AMD ή Intel, καθώς και πολλές και ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως το  κλείστρο της κάμερας για μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικότητάς σας. Μία σειρά που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μάθησης, όσο και αυτές της ψυχαγωγίας. 

  Αν αυτό που μετρά περισσότερο είναι η ευκολία στη μεταφορά, τότε η Lenovo προτείνει τα μοντέλα της σειράς Ideapad 1, με οθόνες 14 ιντσών, χαμηλό βάρος και πολύ καλές επιδόσεις, ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των μαθητών.

  Lenovo

  Για τους μικρότερης ηλικίας μαθητές, όπου προτιμότερη επιλογή μπορεί να είναι το tablet, η Lenovo έχει εξίσου ενδιαφέρουσες προτάσεις. Για παράδειγμα, τα δεύτερης γενιάς M10 HD και M10 FHD Plus, με οθόνη 10,1 και 10,3 ιντσών, αντίστοιχα, και κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixel για καλύτερα video calls, αλλά και μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα εν λόγω μοντέλα διαθέτουν όλες εκείνες τις δυνατότητες και την ισχύ που χρειάζεται ένας μαθητής ή μία μαθήτρια, ώστε να γίνει πιο άνετη και ευχάριστη η τηλεκπαίδευση και η επικοινωνία με δασκάλους και συμμαθητές.

  Lenovo

   

  Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η αγορά ενός tablet ή ενός φορητού υπολογιστή, όπως αυτά που προτείνει η Lenovo, δεν θα φανεί χρήσιμη στους μαθητές μόνο για τους επόμενους μήνες και μέχρι την πλήρη επιστροφή στα σχολεία. Αποτελούν εργαλεία που θα βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν συνολικά τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν και εξελίσσονται στην ψηφιακή εποχή.

  Lenovo

  Το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Προσφέρεται βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων και ο στόχος είναι η στήριξη 325.000 οικογενειών με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 112 εκατ. ευρώ, ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς πληροφορικής.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  15:39 25/05

  Η Πρώτη Λέσχη Επιχειρηματικών Αγγέλων στον Τομέα της Υψηλής Τεχνολογίας (Tech Angel Group) στην Ελλάδα

  Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

  23:18 18/05

  ChatGPT: Διαθέσιμο πλέον και σε smartphones στις ΗΠΑ

  H OpenAI κυκλοφόρησε σήμερα την εφαρμογή για smartphones.

  12:48 17/05

  Έξι πράγματα που κάνετε καθημερινά στο Internet και μπορούν να σας αφήσουν απροστάτευτους

  Παρόλο που το Internet είναι στη ζωή μας εδώ και 50 χρόνια, εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε βασικά λάθη, όπως τη χρήση αδύναμων κωδικών πρόσβασης, την αποφυγή ενημερώσεων ή την περιήγηση σε μη...

  10:17 17/05

  CEO της OpenAI σε Κογκρέσο: "Απαραίτητη η ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης"

  Εξέφρασε ανησυχία για τον συνδυασμό εκλογές, fake news και τεχνητή νοημοσύνη.

  09:00 15/05

  Payzy cashback: Επιστρέφει στον χρήστη πραγματικά ευρώ σε κάθε πληρωμή, για να τα κάνει ό, τι θέλει, χωρίς περιορισμούς

  Για πρώτη φορά μια εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών, το payzy by COSMOTE επιστρέφει πραγματικά ευρώ στον χρήστη.

  09:58 12/05

  Η συνεργασία Εθνικής Τράπεζας - eBay ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της επιχείρησής σας.

  Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στρατηγικά με την πλατφόρμα του eBay, μέσω της οποίας παρέχονται μία σειρά από ξεχωριστά προνόμια που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων που θέτει μία ελληνική...

  14:00 11/05

  United Fiber: Δίκτυο οπτικών ινών μήκους 22.000 χλμ έως το 2027

  Με αφετηρία την Ελλάδα, η United Fiber παρουσιάζει το μεγαλύτερο έργο υποδομής οπτικών ινών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  12:57 10/05

  Για ένα ασφαλές... σύννεφο

  Οι περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί βρίσκονται σήμερα εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού και η υιοθέτηση του cloud είναι ένας τομέας ο οποίος συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή. Γράφει η Στέλλα...

  17:04 05/05

  Office Line: Ψηφιακός Μετασχηµατισµός µε θετικό κοινωνικό πρόσηµο

  Την κοινωνική διάσταση του Ψηφιακού Μετασχηµατισµού, που εκδηµοκρατίζει την τεχνολογία, οδηγεί σε αλλαγή κουλτούρας τους οργανισµούς και δηµιουργεί τις βάσεις για "citizen developers", αναλύει ο κ....

  18:14 03/05

  Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι παρατήρησαν ένα αστέρι να καταπίνει έναν πλανήτη

  Η Γη θα έχει παρόμοια μοίρα σε πέντε δισεκατομμύρια χρόνια όταν αναμένεται να καταστραφεί ο Ήλιος και να κάψει τους εσωτερικούς πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος.

  12:09 03/05

  Πώς οι business leaders μπορούν να αξιοποιήσουν τα data στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

  Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες αγορές και επιχειρήσεις εφαρμόζουν τεχνολογίες με στόχο τη συλλογή και την αξιοποίηση δεδομένων.

  11:48 03/05

  Τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση δικτύων 5G και 6G με τη συμβολή του ΟΤΕ

  Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο για χρήση Artificial Intelligence (AI) στις νέες γενιές δικτύων κινητών τηλεπικοινωνιών (5G and beyond).