Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 15:07

  Υποδομές cloud: Τι χρειάζεται για το επόμενο βήμα στην ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησής σας

  Υποδομές cloud: Τι χρειάζεται για το επόμενο βήμα στην ψηφιακή αναβάθμιση της επιχείρησής σας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τις επιχειρήσεις οι ψηφιακές υποδομές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα πάγια στοιχεία τους. Αυτό αποδείχθηκε και με το παραπάνω το 2020, καθώς η πανδημία του νέου κορωνοϊού δημιούργησε την ανάγκη για την εξ αποστάσεως εργασία. Οι νέες συνθήκες που έχουν πλέον δημιουργηθεί απαιτούν από τις επιχειρήσεις να κάνουν σημαντικές αλλαγές στις υποδομές τους, με το cloud (σ.σ. όπου εφαρμογές και δεδομένα είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να υπάρχει ευρυζωνική σύνδεση) να εξελίσσεται σε μονόδρομο.

  Η COSMOTE διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής και παρέχει εξειδικευμένες λύσεις, οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε επιχείρηση -οποιουδήποτε μεγέθους- να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του cloud. Το portfolio cloud λύσεων διευρύνεται μέσω της επέκτασης της συνεργασίας της COSMOTE με τη Microsoft, η οποία αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στον χώρο του cloud σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο. 

  Οι εξελιγμένες υπηρεσίες που προσφέρονται απευθύνονται τόσο σε μεγάλες, όσο και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ περιλαμβάνουν τυποποιημένες λύσεις Azure και Modern Workplace, καθώς και τη νέα υπηρεσία υποστήριξης, Premium Support.

  COSMOTE και Microsoft συνεργάζονται στην παροχή λύσεων cloud σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Oμίλου Deutsche Telekom με την Microsoft Corp. Στόχος της συνεργασίας των δύο εταιρειών είναι να συμβάλλουν στον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό και στη βελτίωση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό την τρέχουσα περίοδο, κατά την οποία η περαιτέρω αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις στη χώρα μας.

  Με το εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων cloud που διαθέτει η COSMOTE, σε συνεργασία με τη Microsoft, τόσο οι μεγάλες, όσο και οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους, προκειμένου να κάνουν τη μετάβαση στο cloud και στη συνέχεια να υλοποιήσουν αυτό το κρίσιμο ψηφιακό βήμα. Παράλληλα, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον λειτουργίας, που βελτιώνει σημαντικά την παραγωγικότητα, ιδίως σε μία περίοδο όπου η χρήση του μοντέλου της εργασίας εξ αποστάσεως εξακολουθεί να διευρύνεται με ταχείς ρυθμούς.

  Οι λύσεις που είναι διαθέσιμες στο cloud χαρτοφυλάκιο της COSMOTE περιλαμβάνουν:

  - Υπηρεσίες αξιολόγησης επιχειρησιακής ετοιμότητας για μετάβαση στο cloud. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία για την αξιολόγηση της ετοιμότητας των εφαρμογών και των πληροφοριακών τους υποδομών που σχετίζονται με το cloud.

  - Πιστοποιημένη μεθοδολογία για την ομαλή μετάβαση SAP λύσεων στο Microsoft Azure.

  - Εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες Azure. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιολογούν, να διαχειρίζονται και να μεταφέρουν στο cloud όλες τις εφαρμογές τους, αξιοποιώντας τόσο τις λύσεις που αφορούν τις υποδομές (infrastructure-as-a-service), όσο και εκείνες που σχετίζονται με την πλατφόρμα που έχουν επιλέξει (platform-as-a-service).

  - Λύσεις Modern Workplace (με τη χρήση των Windows 10 και της γνωστής σουίτας εφαρμογών Microsoft 365), ώστε κάθε επιχείρηση να επιτυγχάνει αποτελεσματικότερη επαφή με τους πελάτες της, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία ευαίσθητων δεδομένων, να βελτιστοποιεί τη λειτουργία της και να αυξάνει την παραγωγικότητά της. Με αυτές τις λύσεις διευκολύνεται η απομακρυσμένη εργασία, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον.

  Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έρχονται να καλύψουν οι λύσεις Cloud της COSMOTE είναι αυτό της υποστήριξης, με τη νέα υπηρεσία Premium Support. Μέσω της υπηρεσίας υποστήριξης, ένας τεχνικός της COSMOTE, πιστοποιημένος από τη Microsoft, παραμετροποιεί απομακρυσμένα, γρήγορα και με ασφάλεια το εταιρικό email της επιχείρησης στο νέο Microsoft 365, ώστε να αξιοποιούνται άμεσα όλες οι εφαρμογές.

  Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις λύσεις της Microsoft σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρει η COSMOTE.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:23 05/03

  Νέα προγράμματα από τη WIND με απεριόριστα DATA, απεριόριστη Ομιλία και υπερ-υψηλές ταχύτητες

  Οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

  08:58 02/03

  Το Zoom προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη και το 2021 αλλά και μετά την πανδημία

  Ο Έρικ Γιούαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου, είχε έσοδα 883 εκατ....

  09:09 26/02

  Twitter: Νέα λειτουργία "Super Follow" θα επιτρέπει στους χρήστες να χρεώνουν τους "σπέσιαλ ακολούθους" τους

  Το Twitter έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να μία νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες του να χρεώνουν τους ακολούθους τους για να αποκτούν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν θα...

  10:04 23/02

  PwC: Υγεία και κοινωνική μέριμνα οι τομείς που θα επωφεληθούν περισσότερο από την τεχνολογία 5G

  Τα οφέλη στην παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα από την εφαρμογή του 5G θα επιφέρουν αλλαγές στις επιχειρήσεις, τις δεξιότητες και τις υπηρεσίες, προσθέτοντας 1,3 τρισ. δολ. ΗΠΑ στο παγκόσμιο ΑΕΠ...

  07:45 22/02

  Πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος μεταφοράς δεδομένων

  Νέες επενδύσεις σε καλώδια αλλά και data centers βάζουν την Ελλάδα στον χάρτη.

  08:50 21/02

  Πιο οικονομικά... προσιτά γίνονται τα 5G κινητά

  Νέες συσκευές της μεσαίας και της χαμηλής κατηγορίας τιμής γίνονται διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

  13:40 19/02

  Επιλέγοντας το tablet που θα γίνει το δεξί σου χέρι

  Ποιος είπε ότι για να φέρεις εις πέρας τις καθημερινές σου εργασίες χρειάζεσαι ένα άβολο desktop ή ένα πανάκριβο laptop;

  09:30 12/02

  Feel Your Beat of Love: Με κάθε αγορά Huawei Watch GT 2 Pro, δώρο το Huawei Watch FIT!

  Από 1 έως και 14 Φεβρουαρίου, το Huawei Watch FIT διατίθεται ως δώρο μαζί με κάθε αγορά Huawei Watch GT 2 Pro!

  11:10 10/02

  WIND Ελλάς: Εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επόμενη γενιά δικτύων 5GSA για εφαρμογές ρομποτικής

  Πρόκειται για το πρώτο δίκτυο πέμπτης γενιάς στη χώρα μας που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία και αποτελεί την τελευταία λέξη στην αρχιτεκτονική δικτύων, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική...

  08:40 09/02

  Facebook: Σχεδιάζει να αφαιρεί πλέον τις αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς για τα εμβόλια

  Από τον Οκτώβριο έχει απαγορευτεί να περιέχονται τέτοιοι ισχυρισμοί σε διαφημίσεις ιδιωτών ή εταιρειών στο Facebook.