Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 19:16

  Cosmote: "Η τεχνολογία σύμμαχος για να γίνουν οι πόλεις μας πιο φιλικές και ανθρώπινες"

  Cosmote: "Η τεχνολογία σύμμαχος για να γίνουν οι πόλεις μας πιο φιλικές και ανθρώπινες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να γίνουν οι πόλεις πιο "έξυπνες", αλλά και πιο φιλικές και ανθρώπινες, μίλησε ο ICT Senior Sales Segment Leader Ομίλου ΟΤΕ, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, στο 8ο συνέδριο Smart Cities.

  Το στέλεχος του Ομίλου ΟΤΕ έκανε λόγο για εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην εξοικονόμηση πόρων για τους Δήμους και, παράλληλα, να εξασφαλίσουν για τους πολίτες καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια και, τελικά, καλύτερη ποιότητα ζωής. Στην νέα ψηφιακή εποχή, εξήγησε, οι πόλεις αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες προκλήσεις και για να τις αντιμετωπίσουν, καλούνται να γίνουν πιο "έξυπνες”. Και τόνισε, πως με τις δυνατότητες που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ICT) και Internet of Things (IoT), μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο λειτουργικές, να εξοικονομήσουμε πόρους και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. 

  Κατά την παρουσίασή του, ο κ. Μπρέγιαννης αναφέρθηκε σε καινοτόμες λύσεις COSMOTE για "Έξυπνες Πόλεις", όπως η Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων, ο Έξυπνος Φωτισμός, η Έξυπνη Στάθμευση, η Έξυπνη Κινητικότητα και η Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων. "Κάθε πόλη είναι ξεχωριστή και ταυτόχρονα αποτελεί ένα δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα. Στον Όμιλο ΟΤΕ παρέχουμε εξειδικευμένες λύσεις ευφυών πόλεων, που μπορούν να παραμετροποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε Δήμου. Έχοντας υλοποιήσει σύνθετες και αξιόπιστες λύσεις Smart Cities σε διάφορες περιοχές της χώρας, διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση της ζωής μας στην πόλη", σημείωσε ο κ. Μπρέγιαννης.

  Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δήμου Ραφήνας όπου με την εγκατάσταση "έξυπνων" φωτιστικών δρόμου που διασυνδέονται με το 4G δίκτυο της COSMOTE, η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε πάνω από 70%, αλλά και στην εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στο δήμο Χανίων με την χρήση έξυπνων αισθητήρων. Μίλησε, επίσης, για το έργο έξυπνης διαχείρισης του νερού μέσω του δικτύου NB-IoT της COSMOTE στον Δήμο Μονεμβασιάς.

  Κλείνοντας την παρουσίασή του, ο κ. Μπρέγιαννης, ανέφερε: "Το κλειδί της επιτυχίας για να οδηγηθούμε στις έξυπνες πόλεις είναι να δράσουμε συλλογικά, με σύμμαχο την τεχνολογία. Να δουλέψουμε όλοι μαζί, δημοτικές αρχές, επιχειρήσεις, πολίτες, πανεπιστήμια, ώστε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έξυπνες λύσεις που να κάνουν τις πόλεις μας πιο ψηφιακές και ταυτόχρονα, πιο ανθρώπινες". 

  Ενδεικτικές Smart City λύσεις COSMOTE: 

  Έξυπνη Στάθμευση (Smart Parking): Με την εγκατάσταση αισθητήρων στάθμευσης, σε συνδυασμό με χρήση mobile applications, διευκολύνεται η εξεύρεση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης από τους οδηγούς, ενώ δίνεται και η δυνατότητα χρήσης οδηγιών πλοήγησης. Ρυθμίζοντας τον τρόπο που οι οδηγοί αναζητούν θέσεις στάθμευσης, μειώνεται δραστικά ο χρόνος αναζήτησης και, κατ’ επέκταση, η κίνηση στους δρόμους, ενώ επιτυγχάνεται μείωση της εκπομπής ρύπων και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. 

  Έξυπνος Φωτισμός (Smart Lighting):  Με την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας LED, μπορεί να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 50%. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός έξυπνου συστήματος φωτισμού, το οποίο αποτελείται από ελεγκτές τοποθετημένους στα φωτιστικά και από μια κεντρική εφαρμογή διαχείρισης, προσφέρει περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας (έως και 20%), ενώ παρέχεται και εξ’ αποστάσεως έλεγχος όλων των συνδεδεμένων φωτιστικών σωμάτων.

  Μέτρηση Περιβαλλοντικών Παραμέτρων (Air Quality Monitoring): Μέτρηση διαφόρων επιβλαβών αερίων και μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, καθώς επίσης και της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης, με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υψηλής ποιότητας ηλεκτρομηχανικοί αισθητήρες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της συγκέντρωσης των αερίων, ενώ ηλεκτροπτικοί αισθητήρες μετρούν τη συγκέντρωση των μικροσωματιδίων της ατμόσφαιρας. 

  Έξυπνη Διαχείριση Απορριμμάτων (Smart Waste Management):Σύστημα μέτρησης του ποσοστού πληρότητας των κάδων εξ αποστάσεως που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της συλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων. Η βελτιστοποίηση της συλλογής απορριμμάτων συμβάλλει στην άμεση μείωση κόστους (έως και 50%), μέσω της ελάττωσης των διαδρομών των απορριμματοφόρων, στη μείωση των εκπομπών CO2 και στην αποτροπή της υπερπλήρωσης των κάδων, συνεισφέροντας, έτσι, στη διαμόρφωση ενός πιο καθαρού και βιώσιμου περιβάλλοντος.

  Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων (Smart Water Management): Εγκατάσταση αισθητήρων, μετρητών και ελεγκτών πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης για την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων τόσο του δήμου όσο και της χώρας. Με την Έξυπνη Διαχείριση Υδάτων επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση της πίεσης του νερού, η μέτρηση της ποιότητάς του, η ανίχνευση διαρροών και παράνομων συνδέσεων, καθώς και η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

  Ενεργειακή Διαχείριση Κτηρίων (Buildings Energy Management): Εγκατάσταση ενός συστήματος παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης κάθε επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο, που επιτρέπει ακόμα και παρέμβαση εξ’ αποστάσεως.  Η μέτρηση της ενεργειακής κατανάλωσης και η παρακολούθησή της επιτρέπουν καλύτερη σχεδίαση καθώς και ανάληψη κατάλληλων δράσεων που οδηγούν στη μείωσή της. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  10:38 20/10

  Το πρώτο Future Ready κατάστημα της Vodafone στην Ευρώπη άνοιξε στο The Mall Athens

  Ανοίγει την πόρτα στο μέλλον κάνοντας την τεχνολογία, μια συναρπαστική εμπειρία για όλους.

  11:25 16/10

  NASA: Χρηματοδοτεί τη Nokia για να στήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη

  Το ύψος της χρηματοδότησης αγγίζει τα $14,1 εκατ..

  17:20 15/10

  Huawei Watch GT 2 Pro: Κορυφαίες τεχνολογίες με premium design που ξεχωρίζει

  Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, μοναδική αυτονομία και ξεχωριστές λειτουργίες το νέο Huawei Watch GT 2 Pro, έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχία της Huawei στα αξεσουάρ και στα wearables.

  09:18 15/10

  Νέα πλατφόρμα από το Zoom για τη μαζική online παρακολούθηση εκδηλώσεων

  Εισιτήρια θα μπορούν να διατίθενται για έως 1.000 άτομα.

  18:53 14/10

  Αν το επιχειρήσετε… online, κάντε το σωστά!

  Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην πρωτοποριακή μέθοδο Wizard’s ScaleUp!

  08:57 08/10

  Σε τροχιά μπαίνει το G-Cloud δεύτερης γενιάς

  Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες που έχουν πολλαπλασιαστεί.

  19:48 01/10

  COSMOTE TV: Μειωμένοι από σήμερα οι λογαριασμοί των συνδρομητών

  Σε συνέχεια του πρόσφατου νόμου 4728/2020, για την αναστολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021.

  07:50 30/09

  Πώς αξιοποιούν οι ελληνικές επιχειρήσεις την Τεχνητή Νοημοσύνη

  H Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα, αναφέρει νέα έρευνα της Boston Consulting Group και της Microsoft αναλύοντας 35 περιπτώσεις ελληνικών επιχειρήσεων.

  16:42 24/09

  Ξεκινά ο διαγωνισμός για το 5G στην Ελλάδα

  Η ΕΕΤΤ προχωρά στη διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς.

  18:49 23/09

  Ο όμιλος Vodafone επιλέγει την Ελλάδα για το πρώτο Future Ready store στην Ευρώπη

  Ένα flagship κατάστημα που υπόσχεται μία κορυφαία εμπειρία λιανικής με τεχνολογία για όλους.

  08:10 23/09

  Η πανδημία έφερε πιο κοντά στην τεχνολογία τις επιχειρήσεις

  Ποια σημαντικά συμπεράσματα αποτυπώνει έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της Cosmote.

  13:30 22/09

  Η ασφάλεια των δικτύων ΟΤ αποτελεί πρόκληση για όλες τις βιομηχανίες

  Η ασφάλεια των δικτύων ΟΤ (Operational Technology- τεχνολογία παραγωγικών λειτουργιών) αποτελεί αιτία αυξανόμενης  ανησυχίας.

  08:32 22/09

  Χ. Μπρουμίδης: Πανέτοιμη η Vodafone για το 5G

  Το πρώτο τρίμηνο του 2021 στο ευρύ κοινό οι νέες υπηρεσίες.