Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Ιουλ-2020 13:08

  Fortinet Secure SD-WAN:  Η βέλτιστη εμπειρία για εργασία από απόσταση

  Fortinet Secure SD-WAN:  Η βέλτιστη εμπειρία για εργασία από απόσταση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία από τις πιο κρίσιμες στρατηγικές για επιχειρήσεις που υποβάλλονται σε ψηφιακό μετασχηματισμό είναι να διασφαλίσουν ότι η ανάπτυξη και η επέκτασή τους βασίζονται σε επαρκείς υποδομές. Αυτό τους επιτρέπει να προσαρμόζονται γρήγορα στα σύγχρονα και δυναμικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Επιπλέον υποστηρίζεται πιο αποτελεσματικά η στρατηγική τους όσον αφορά στην επιχειρησιακή τους συνέχεια (BCDR – business continuity and disaster recovery), ώστε να μπορούν να παραμείνουν παραγωγικές ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν κρίσεις: είτε πρόκειται για μια φυσική κρίση -όπως η τρέχουσα πανδημία, μια πιθανή κατάρρευση των κρίσιμων υποδομών κ.α.- ή ακόμη και μια οικονομική κρίση. 

  Το κλειδί για όλα τα παραπάνω, είναι η ευελιξία σε όλη την μηχανογραφική υποδομή, που θα επιτρέπει τη γρήγορη μετάπτωση, σε ένα μοντέλο απομακρυσμένης εργασίας για το εργατικό δυναμικό. Χωρίς κατάλληλες στρατηγικές και λύσεις, οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις, όπως η πρόσβαση σε εφαρμογές, η βέλτιστη απόδοση και η αδιάλειπτη συνδεσιμότητα με κρίσιμα στοιχεία και πόρους και μάλιστα σε στενά χρονικά πλαίσια. Όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά ζητήματα, ειδικά όσον αφορά στην ασφάλεια.

  Το Fortinet Secure SD-WAN σας κρατά συνδεδεμένους

  Η αδιάλειπτη διασύνδεση είναι απαραίτητη για την ομαλή μετάβαση σε απομακρυσμένη εργασία. Εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα επιχειρησιακής συνέχειας που παρέχονται από την απρόσκοπτη και συνεχή διασύνδεση, μειώνεται επίσης ο αριθμός των αιτημάτων υποστήριξης αλλά και ο χρόνος αναμονής για επίλυση προβλημάτων, τα οποία μπορούν να κατακλύσουν το σύστημα απογοητεύοντας τόσο το προσωπικό πληροφορικής όσο και τους εργαζόμενους που εργάζονται από απόσταση. Ωστόσο, μια απότομη αύξηση στο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, συμπαρασύρει την αύξηση της ζήτησης για μεγαλύτερο bandwidth στην υποδομή WAN από αυτή που συνήθως απαιτείται.

  Μια λύση SD-WAN (Software Defined WAN) παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε απομακρυσμένους εργαζόμενους, ειδικά σε περιόδους ταχείας μετάβασης. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτών περιλαμβάνονται:

  • Υψηλή διαθεσιμότητα και αυτόματη επιλογή βέλτιστης διαδρομής μεταξύ κυκλωμάτων WAN 
  • Συμβατότητα με όλες τις τεχνολογίες WAN (MPLS, ADSL, VDSL, 3G, 4G)
  • Ταχύτητα και ευελιξία στην ολοκλήρωση των υλοποιήσεων WAN
  • Ενσωματωμένο security και compliance
  • Ορατότητα και έλεγχος των applications  - SLA σε επίπεδο εφαρμογής
  • Ευκολία στην υιοθέτηση χρήσης του cloud
  • Εύκολη διαχείριση και zero-touch deployment
  • Χαμηλό κόστος κτήσης και χρήσης (TCO)

  Μια υποδομή SD-WAN δεν αποτελεί μόνο μια ιδανική λύση για υποκαταστήματα εταιρειών. Μπορεί επίσης να υποστηρίξει πολύ ενεργούς και υψηλών απαιτήσεων χρήστες, όπως όσους ασχολούνται με την απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, ομάδες έκτακτης ανάγκης και στελέχη που χρειάζονται ασφαλή πρόσβαση σε ευρύ φάσμα υπηρεσιών δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών στοιχείων και άλλων ευαίσθητων δεδομένα μιας εταιρείας.

  Η λύση Secure SD-WAN της Fortinet ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα και προσφέρεται ως δωρεάν λειτουργία σε οποιαδήποτε συσκευή Forti Gate. Για τους υπάρχοντες πελάτες των λύσεων FortiGate, το Fortinet Secure SD-WAN υποστηρίζει πολλαπλές συνδέσεις WAN συμπεριλαμβανομένων των MPLS, ευρυζωνικών και LTE. Αυτό παρέχει στους οργανισμούς την ευελιξία για εξισορρόπηση φορτίου απομακρυσμένης κίνησης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια μέσω της υψηλής διαθεσιμότητάς, αν παρουσιάζει προβλήματα μια σύνδεση WAN. Το προσωπικό μηχανογράφησης μπορεί εύκολα να υποστηρίξει μια WAN  redundancy χωρίς παραχωρήσεις στην απόδοση, διασφαλίζονταςι ότι το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό θα παραμένει συνδεδεμένο στο Internet, σε datacenters και clouds για να έχει πρόσβαση σε κρίσιμους πόρους.

  Η Fortinet παρέχει πέρα του SD-WAN, Secure SD-WAN.

  Βελτιστοποιήστε την εμπειρία χρήστη με επιχειρηματικές πολιτικές και προτεραιότητες QoS

  Ένας μεγάλος αριθμός απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού αυξάνει και τη ζήτηση για κρίσιμες εφαρμογές, όπως φωνή, βίντεο και κοινή χρήση οθόνης, για να επιτευχθεί η ομαλή συνεργασία ομάδων. Αυτές οι εφαρμογές απαιτούν επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο και μπορούν εύκολα να επηρεαστούν από χαρακτηριστικά του δικτύου όπως το latency και η απώλεια πακέτων, που οφείλονται σε θέματα υποδομής ή μη βέλτιστης παροχής υπηρεσιών.

  Καθώς η βάση δεδομένων εφαρμογών του FortiGate υποστηρίζει πάνω από 5000+ application signatures, παρέχει ακριβή ανίχνευση τέτοιων κρίσιμων εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το επίπεδο ορατότητας εφαρμογών δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές συστημάτων να καθορίσουν πολιτικές βασίζονται σε ακριβείς συμφωνίες SLA αναφορικά με παραμέτρους δικτύου (καθυστέρηση, απώλεια πακέτων κ.α.) επειδή η λύση SD-WAN διασφαλίζει αυτόματα ότι επιλέγεται πάντα η καλύτερη δυνατή σύνδεση WAN για την κίνηση των δεδομένων.

  Επιπλέον, παρακολουθεί συνεχώς αυτές τις συνδέσεις, οπότε εάν το bandwidth υποβαθμιστεί για μια δεδομένη εφαρμογή, το Fortinet Secure SD-WAN μπορεί απρόσκοπτα να μεταπηδήσει σε έναν άλλο σύνδεσμο WAN με καλύτερη απόδοση - χωρίς καμία επίπτωση στην απόδοση της εφαρμογής. Στην απίθανη περίπτωση που όλοι οι σύνδεσμοι WAN έχουν υποβαθμιστεί, μπορεί να αποκαταστήσει τις συνθήκες με προηγμένες τεχνικές όπως η διόρθωση σφαλμάτων.

  Μια παρόμοια πρόκληση για εργαζόμενους από απόσταση, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνδέονται από οικιακό δίκτυο. Τα ζητήματα bandwidth μπορεί να επιδεινωθούν όταν πολλοί χρήστες (τα μέλη της οικογένειας, οι επισκέπτες και άλλες συνδεδεμένες συσκευές) προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογές που απαιτούν μεγάλο bandwidth, όπως το streaming, ή τα κοινωνικά δίκτυα. Το Fortinet Secure SD-WAN χάρη στη δυνατότητα να καθορίζει πολιτικές για συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορεί να διασφαλίσει την βέλτιστη χρήση του bandwidth, εφαρμόζοντας προτεραιότητα QoS για κρίσιμες εφαρμογές, μειώνοντας τις προτεραιότητες για μη κρίσιμες εφαρμογές που επιβραδύνουν τον ρυθμό, επηρεάζοντας την απόδοση και την εμπειρία του χρήστη.

  Εύκολη συνεργασία στο cloud

  Το Fortinet Secure SD-WAN δεν παρέχει μόνο άμεση πρόσβαση σε multi-cloud περιβάλλοντα για την ταχεία υιοθέτηση κοινών εφαρμογών όπως το Office365. H ενσωματωμένη ασφάλειά του, προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλούς πρόσβασης σε αυτές τις εφαρμογές, παρέχοντας ταυτόχρονα μια σύνδεση χαμηλού χρόνου απόκρισης μέσω δημόσιων Internet links, ώστε να μπορούν να γίνουν μέρος μιας αξιόπιστης υποδομής WAN.

  Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς οι εργαζόμενοι από απόσταση και οι οικογένειές τους χρησιμοποιούν προηγμένες εφαρμογές που φιλοξενούνται στο cloud, όπως το Zoom και το Ring Central για τηλεδιασκέψεις. Ενώ αυτές οι εφαρμογές παρέχουν βελτιωμένες δυνατότητες φωνής και βίντεο, καταναλώνουν μεγαλύτερο bandwidth. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κίνηση δεδομένων μπορεί επίσης να κρυπτογραφηθεί, γεγονός που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση. Με ένα έξυπνο σύστημα που εντοπίζει υπο-εφαρμογές και παρέχει κρυπτογράφηση επιπέδου SSL, το FortiGate Secure SD-WAN διασφαλίζει ότι αυτές οι εφαρμογές οδηγούνται στον σύνδεσμο WAN με την μεγαλύτερη ταχύτητα για να παρέχουν τη βέλτιστη απόδοση.

  Ορατότητα: Διαχείριση, έλεγχος και ανάλυση

  Το Fortinet Secure SD-WAN προσφέρει επίσης μια κονσόλα διαχείρισης για την απλοποίηση και την ενοποίηση λειτουργιών deployment, configuration κ.λπ.. Οι διαχειριστές μπορούν να εφαρμόσουν γρήγορα επιχειρηματικές πολιτικές και στο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό τους, χωρίς διακοπές στη λειτουργία του δικτύου και των εργασιών. Επιπλέον, η κεντρική διαχείριση επιτρέπει την εύκολη βελτίωση υποδομής WAN και αλλαγών στην configuration για τη βελτίωση λειτουργίας εφαρμογών και την επιβολή τοπικών μέτρων ασφαλείας.

  Η δυνατότητα διαχείρισης όλων των πολιτικών SD-WAN και ασφαλείας από μία ενιαία κονσόλα επιτρέπει στις ομάδες NOC και SOC να συντονιστούν για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση μέσω μιας εξελιγμένης υποδομής. Χάρη στην πλήρη ανάλυση για τη χρήση του bandwidth, τον ορισμό εφαρμογών, την επιλογή διαδρομής και το τοπίο ασφάλειας, επιτυγχάνεται ορατότητα στο δίκτυο, ενώ οι διαχειριστές μπορούν να επανασχεδιάσουν γρήγορα πολιτικές βασισμένες σε ιστορικά στατιστικά για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου και των εφαρμογών.

  Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις και οικιακά γραφεία

  Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων FortiGate δεν προορίζεται μόνο για επιχειρηματικά περιβάλλοντα αφού διατίθεται σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών, από λύσεις που καλύπτουν μεγάλα datacenters, έως συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για υποκαταστήματα, απομακρυσμένες τοποθεσίες, ακόμη και για μικρά οικιακά γραφεία. Με το ελάχιστο αποτύπωμα της επιτραπέζιας συσκευής μας, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι μπορούν να προμηθεύονται και να εγκαθιστούν μια λύση στα οικιακά τους γραφεία για τον χειρισμό του routing, της ασφάλειας και των ασύρματων συνδέσεών τους μέσα από μία ενιαία, ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Επιπλέον, μπορούν να προσθέσουν πολιτικές SD-WAN και QoS για να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών τους, και να μεγιστοποιήσουν τα όρια του bandwidth του παρόχου τους.

  Περισσότερα στο www.fortinet.com
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  21:07 11/08

  Ο Τιμ Κουκ της Apple εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων

  Εννέα χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία της Apple.

  14:09 10/08

  Προκαταρκτικές συνομιλίες Twitter και TikTok για ενδεχόμενη συγχώνευση

  Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Dow Jones.

  20:12 05/08

  Twitter: "Κενό" ασφαλείας ίσως εξέθεσε τα άμεσα μηνύματα χρηστών με συσκευές Android

  Η ευπάθεια στο σύστημα ασφαλείας αφορά συσκευές με λογισμικό Android OS 8 και 9.

  12:20 30/07

  Vodafone Business: Μειοδότης σε τέσσερις συμβάσεις του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ

  Κατέθεσε οικονομική προσφορά 51 εκατ. ευρώ. Ποια έργα αναλαμβάνει.

  09:00 30/07

  Η Huawei με τις απίστευτες προσφορές σε όλα της τα gadgets αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για το φετινό καλοκαίρι

  Δώρο ο ΦΠΑ και προνομιακές τιμές από τη HUAWEI για να έχεις ότι χρειάζεσαι και αυτό το καλοκαίρι.

  15:55 29/07

  Vodafone Giga WiFi on the spot: Η νέα λύση της Vodafone για Internet παντού

  Χωρίς μηνιαίο πάγιο και δεσμεύσεις, μέσα από το Vodafone Giga Network.

  08:37 29/07

  Έρχονται στην Ελλάδα οι ευρωπαϊκοί κόμβοι ψηφιακής τεχνολογίας

  Το σχέδιο στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ για τη δημιουργία έως 13 κόμβων

  13:05 23/07

  Accenture: To 5G θα αυξήσει κατά 4,18 δισ. στο ελληνικό ΑΕΠ

  Έτοιμοι οι πάροχοι για το 5G.

  08:17 23/07

  Μέσα στο 2020 οι πρώτες υπηρεσίες από την Cosmote Payments

  Σε ισχύ η άδεια λειτουργίας Ιδρύματος Ηλεκτρονικού Χρήματος για την εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ. Οι ευρύτατες συνέργειες με το δίκτυο καταστημάτων και τη συνδρομητική βάση.

  23:38 20/07

  Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της IBM

  Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,369 δισ. δολαρίων και έσοδα 18,12 δισ. δολαρίων.

  07:53 17/07

  Συνεχίζεται η "κόντρα" για τις τιμές στην κινητή τηλεφωνία

  Αποκλιμάκωση των τιμών κινητής διαπιστώνει η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ).

  07:54 16/07

  Αντίστροφη μέτρηση για τον διαγωνισμό δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς

  Στα 367,3 εκατ. τα ελάχιστα δημόσια έσοδα. Σε θέση αφετηρίας οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, Το αργότερο έως τις 20/12 η δημοπράτηση του φάσματος συχνοτήτων.

  13:29 15/07

  Δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία ξεκινάει η Nova

  Από την ερχόμενη εβδομάδα και ενόψει των ετοιμασιών για το λανσάρισμα το προσεχές φθινόπωρο.

  15:53 14/07

  "Missing Alert App": Η νέα καινοτόμα εφαρμογή που βοηθά στον εντοπισμό αγνοουμένων

  Από τον οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού" με την τεχνολογική υποστήριξη της COSMOTE.

  14:48 14/07

  Η Βρετανία αποκλείει την Huawei από τα δίκτυα 5G - Πώς σχολιάζει η εταιρεία

  Σε μια κίνηση που απειλεί να κλιμακώσει τις εντάσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και το Πεκίνο.