Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 17-Αυγ-2019 21:09

  Η Huawei θα συνεχίσει να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα για άλλες 90 μέρες

  Η Huawei θα συνεχίσει να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα για άλλες 90 μέρες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόκειται να παρατείνει την αναστολή απαγόρευσης που έχει εκδοθεί προς την Huawei, έτσι ώστε η κινεζική εταιρεία να μπορέσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα από αμερικανικές εταιρείες, ώστε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες της, μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το Reuters.

  Η "προσωρινή γενική άδεια" πρόκειται να παραταθεί για 90 μέρες.

  Το υπουργείο Εμπορίου αρχικά επέτρεψε στην Huawei να αγοράσει αμερικανικά προϊόντα στον Μάιο, λίγο μετά την ένταξη της εταιρείας στη "μαύρη λίστα", σε μία κίνηση που στχευε στο να ελαχιστοποιήσει την αναταρχή που προκλήθηκε στους πελάτες της, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν δίκτυα στην αμερικανική ύπαιθρο.

  Μια παράταση θα ανανεώσει μια συμφωνία που πρόκειται να λήξει στις 19 Αυγούστου, δίνοντας συνέχεια στην ικανότητα της κινεζικής εταιρείας να διατηρεί υπάρχοντα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και να παρέχει ενημερώσεις λογισμικού στα τηλέφωνά της.

  Η κατάσταση που επικαλείται η άδεια, η οποία έχει καταστεί βασικό διαπραγματευτικό όργανο για τις Ηνωμένες Πολιτείες στις εμπορικές της διαπραγματεύσεις με την Κίνα, παραμένει ρευστή και η απόφαση να συνεχιστεί η αναστολή της απαγόρευσης προς την Huawei θα μπορούσε να αλλάξει πριν από τη λήξη της προθεσμίας της Δευτέρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ