Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Δεκ-2018 15:25

  Πλοήγηση με ταχύτητες φωτός χάρη στα δίκτυα οπτικών ινών!

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με επενδύσεις αξίας 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε δίκτυα νέας γενιάς από τη WIND το internet του αύριο έρχεται... σήμερα. Τρεις ακόμα περιοχές της Αττικής η Καλλιθέα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια τρέχουν με υπερ-υψηλές ταχύτητες εγκαινιάζοντας 65.000 νέες γραμμές οπτικών ινών WIND Fiber.

  Αλλάζουν τα δεδομένα

  Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά καλώδια σύγχρονης τεχνολογίας μέσα από το οποία μεταδίδονται οι πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από τα συνηθισμένα καλώδια χαλκού, χρησιμοποιώντας ως φορέα μετάδοσης το ίδιο το φως. Έτσι επιτρέπουν την παροχή πολύ υψηλών και σταθερών ταχυτήτων Internet και εξυπηρετούν τις ολοένα αυξημένες ανάγκες της οικογένειας αλλά και της επιχείρησης.

  Το πλεονέκτημα της οπτικής ίνας είναι ότι δεν επηρεάζεται από την απόσταση του σπιτιού/εταιρείας από το αστικό κέντρο, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα τεχνολογίες (ADSL και VDSL).  Επίσης, λόγω του μικρότερου μήκους του χάλκινου καλωδίου ή ακόμα και την ολική απουσία του, επηρεάζεται πολύ λιγότερο από παράγοντες όπως η ποιότητα του καλωδίου, οι καιρικές συνθήκες και οι παρεμβολές. 

  Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο

  Οι επενδύσεις της WIND αποδίδουν καρπούς, εισάγοντας μεγάλες αστικές περιοχές της χώρας στην εποχή των συνδέσεων οπτικής ίνας. Το WIND Fiber αλλάζει τα δεδομένα πιο γρήγορα από ποτέ, διαθέτοντας για δίκτυα νέας γενιάς κεφάλαια αξίας 100 εκατ ευρώ το χρόνο. Ουσιαστικά, το internet του αύριο έρχεται…σήμερα. Η WIND επενδύοντας στο δίκτυο οπτικών ινών της, συμβάλλει καθοριστικά στο ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας. 

  Το σχέδιο της εταιρείας πυροδοτεί σημαντικές αλλαγές στον ψηφιακό οδικό χάρτη και ταυτόχρονα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. 

  Μετά το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα, ολοκληρώθηκε η κάλυψη της Καλλιθέας του Κορυδαλλού και της Νίκαιας με 65.000 νέες γραμμές. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των εν λόγω περιοχών έχουν πλέον την ευκαιρία να ζουν την εμπειρία των υπέρ- υψηλών ταχυτήτων WIND Fiber. 

  Οι επενδύσεις βεβαίως συνεχίζονται τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του πολυετούς επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας. 

  πιν

  Οι αριθμοί

  Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η κάλυψη τηλεπικοινωνιακών υποδομών μέχρι την καμπίνα (fiber to the cabinet – FTTC) και μέχρι τον τελικό χρήστη FTTH της εταιρείας σε απόλυτο αριθμό γραμμών φτάνει περισσότερες από 103.000 πανελλαδικά.
   
  Οι εν λόγω γραμμές δίνουν τη δυνατότητα για παροχή συνδέσεων σε ταχύτητες που φτάνουν τα 100 και 200 Mbps όσον αφορά στη λήψη δεδομένων. Και τούτο όταν η ταχύτητα στις συνδέσεις ADSL μπορεί να φθάσει έως τα 24 Mbps, ενώ στο VDSL τα 50 Mbps.

  Επόμενα βήματα

  Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ολοκληρώσει το 50% της κάλυψης με υπηρεσίες οπτικών ινών στις περιοχές που της έχουν παραχωρηθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Η κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών προχωρά ικανοποιητικά με βάση το πλάνο παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις στην ρευματοδότηση του δικτύου. Το 2020 θα έχει ολοκληρωθεί και το 2ο μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου σε δίκτυα νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ