Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 17:13

  Γ. Πιτσιλής: Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν 8,6 δισ. ευρώ σε 750.000 επιχειρήσεις

  Γ. Πιτσιλής: Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν 8,6 δισ. ευρώ σε 750.000 επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών, ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δισ. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις, ενώ καταβλήθηκαν 400 εκατ. ευρώ σε  ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια. Επίσης ανέφερε ότι μέσω των εφαρμογών που αναπτύχθηκαν οι φορολογούμενοι γλίτωσαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myCar υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους.

  Ωστόσο, ο κ. Πιτσιλής εστίασε για μία ακόμη φορά στο καινοτόμο έργο myDATA το οποίο περιλαμβάνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Εχει σχεδιαστεί για όλες τις επιχειρήσεις, με λύσεις και οφέλη για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, ανέφερε συγκεκριμένα, επισημαίνονται ότι  τα ηλεκτρονικά βιβλία βελτιώνουν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στις φορολογικές αρχές. Στην Ιταλία, όπως τόνισε, τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου μπλοκαρίστηκαν απατηλές επιστροφές ΦΠΑ ύψους 2 δισ. ευρώ.

  Παράλληλα ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι η  ΑΑΔΕ θα προμηθευτεί άμεσα 5.000 laptop καθώς και tablet τα οποία θα δοθούν στους ελεγκτές για τους επιτόπιους ελέγχους. Μέσω των tablet οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

  Τέλος αναφέρθηκε και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Όπως είπε μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.

  Πρ. Χατζηνικολάου

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ