Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιουλ-2020 11:49

  21 αιτήσεις έχουν υποβάλει εκατομμυριούχοι για να ενταχθούν στο καθεστώς non-dom

  21 αιτήσεις έχουν υποβάλει εκατομμυριούχοι για να ενταχθούν στο καθεστώς non-dom
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνολικά 21 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού από ισάριθμους εκατομμυριούχους για την ένταξη τους στο καθεστώς του ειδικού φορολογικού κατοίκου (Non-dom). Από αυτές, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, 18 έχουν ήδη εγκριθεί, με το ενδιαφέρον πολυεκατομμυριούχων, που θα ήθελαν να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στη χώρα μας, να παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

  Το εν λόγω ειδικό φορολογικό καθεστώς, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με το Νόμο 4646/2019, ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 31η Μαρτίου του εκάστοτε φορολογικού έτους. Η ημερομηνία αυτή όμως, παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν την εκ νέου παράτασή τους.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ομογενείς του εξωτερικού, οι οποίοι θα φορολογούνται με μέγιστο ποσό 100 χιλ. ευρώ για το σύνολο των παγκοσμίων εισοδημάτων τους, υπό τον όρο ότι θα πραγματοποιήσουν επένδυση με ελάχιστη αξία 500 χιλ. ευρώ στη χώρα μας.

  Προϋπόθεση είναι ο φορολογούμενος να μην είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας τα προηγούμενα επτά από τα οκτώ έτη πριν τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του στην χώρα μας, ενώ το "flat tax rate” έχει ισχύ για έως 15 χρόνια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ