Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 11:47

  Ζητούν παράταση για τις 120 δόσεις

  Ζητούν παράταση για τις 120 δόσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Πολύ δυνατά το χαρτί της παράτασης για τις 120 δόσεις βάζουν στο τραπέζι των συναντήσεων με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των φοροτεχνικών.

  Η πολύ αυξημένη προσέλευση των φορολογούμενων για ένταξη στη ρύθμιση από τη μια και η ύπαρξη λιγότερων από 20 ημερών από την άλλη για την εκπνοή της προθεσμίας, αποτελούν δυο χαρακτηριστικά που καθιστούν, σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, την παράταση μονόδρομο.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη φορολογική διοίκηση:

  - 17.000 είναι οι νέες αιτήσεις που έγιναν μετά τις αλλαγές στη ρύθμιση

  - στις 318.101 ανέρχεται το σύνολο ρυθμίσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με την προηγούμενη και την υφιστάμενη μορφή της ρύθμισης

  - στα 1,877 δισ. το συνολικό κεφάλαιο οφειλών που έχει ρυθμιστεί

  - βεβαιώθηκαν 604,1 εκατ. προσαυξήσεις

  - σύνολο βεβαίωσης από τη ρύθμιση 2,482 δισ.

  - έχουν ήδη εισπραχθεί 258 εκατομμύρια

  Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή με τα νέα χαρακτηριστικά της ρύθμισης άνοιξε μόλις την περασμένη Πέμπτη και οι βασικές βελτιώσεις που έγιναν ήταν η μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3%, η μείωση της μηνιαίας δόσης από τα 30 στα 20 ευρώ καθώς και η ένταξη των επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατομμύριο στις 120 δόσεις χωρίς κριτήρια. Θετικό της νέας ρύθμισης και το πάγωμα των κατασχέσεων για όσους εντάσσονται σε αυτήν.

  Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ένταξης στη ρύθμιση λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου.

  Οι φοροτεχνικοί σημειώνουν ότι το γεγονός ότι η νέα ρύθμιση άνοιξε με μεγάλη καθυστέρηση μαζί με το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει η τεχνική δυνατότητα για μετάπτωση στη νέα μορφή της ρύθμισης των φορολογούμενων που είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους με την προηγούμενη μορφή της, αποτελούν πολύ σημαντικούς λόγους για να δοθεί παράταση.

  Από την πλευρά του  υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα της παράτασης, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων