Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Φεβ-2019 07:44

  Iδού το νέο έντυπο Ε3

  Iδού το νέο έντυπο Ε3
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Τον τύπο και το περιεχόμενο του νέου εντύπου Ε3- κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα ορίζει απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλής. Η νέα μορφή του εντύπου θα υποβληθεί ηλεκτρονικά από όλες τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες μαζί με τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος και θα αποτελέσει τη βάση για την διενέργεια εκτεταμένων διασταυρώσεων προκειμένου να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

  Στα όσα θα δηλωθούν στο έντυπο Ε3 περιλαμβάνονται:

  -αναλυτικά ανά κατηγορία οι επαγγελματικές δαπάνες που πραγματοποίησε ο ελεύθερος επαγγελματίας ή η επιχείρηση

  -σειριακοί αριθμοί συσκευών ηλεκτρονικών χρεώσεων POS που διαθέτουν πλέον υποχρεωτικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις

  - στοιχείων των μετόχων ανωνύμων εταιρειών που δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο

  - "ασυνήθη έξοδα", όπως πρόστιμα, κλπ

  Το νέο Ε3 που απλοποιήθηκε πέρυσι σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί από τη φορολογική διοίκηση για την δημιουργία λίστας επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα κληθούν για φορολογικό έλεγχο. Από τα στοιχεία που θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους θα προκύψουν μέσοι όροι επαγγελματικών δαπανών και εσόδων ανά επαγγελματικό κλάδο. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα εμφανίζουν σημαντική απόκλιση ανά είδος επαγγελματικών δαπανών (π.χ. επαγγελματικά ταξίδια, γεύματα, αναβάθμιση λογισμικού) βάζουν υποψηφιότητα για πρόσκληση προκειμένου να τους διενεργηθεί τακτικός φορολογικός έλεγχος.

  Η μορφή του εντύπου Ε3 και η σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ στην δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων