Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 19-Ιαν-2019 09:39

  Nέα παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

  Nέα παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Νέα παράταση, αυτήν τη φορά έως τις 31 Ιανουαρίου, προβλέπει σχετική απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η προηγούμενη παράταση που είχε δοθεί είναι εκπνεύσει την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

  Αυτήν τη φορά η παράταση δόθηκε για τη διευκόλυνση των υπόχρεων για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019, λόγω και των πρόσφατων έκτακτων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη χώρα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της υφυπουργού Αικατερίνης Παπανάτσιου.

  Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι από την εφαρμογή της απόφασης προκαλείται μικρή μετάθεση του χρόνου είσπραξης τελών κυκλοφορίας έτους 2019 και δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

  Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει πως η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 31-1-2019. Και ότι η καταβολή των τελών κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της παράτασης θα γίνεται στις κατά τόπους ΔΟΥ.

  Η προηγούμενη παράταση, που έληξε στις 11 Ιανουαρίου, δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι αλλά και οι υπηρεσίες λόγω του συνωστισμού που είχε αρχίσει να δημιουργείται στις εφορίες για την κατάθεση πινακίδων.

  Όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσιο τέλος από αυτό που αναλογεί στο όχημά τους. 

  *Διαβάστε στη στήλη Σχετικά Αρχεία την απόφαση για την παράταση προθεσμίας για τα τέλη κυκλοφορίας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ