Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Δεκ-2018 16:58

  Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ στις συναυλίες

  Μειώνεται στο 6% ο ΦΠΑ στις συναυλίες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:57

  Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι συναυλίες μετατάσσονται από τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στον υπερμειωμένο προκειμένου να ευθυγραμμιστούν όσον αφορά στη φορολογική αντιμετώπιση με τους κινηματογράφους και τα βιβλία.

  Ειδικότερα, σήμερα οι συναυλίες υπάγονται σε συντελεστή 24% και με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή θα υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ 6%. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της σχετικής διάταξης, η μεταφορά των συναυλιών σε χαμηλότερο συντελεστή γίνεται προκειμένου να τονωθεί η αγορά συναυλιών μέσω της μείωσης των τελικών τιμών των εισιτηρίων.

  Με άλλες διατάξεις που κατατέθηκαν θεσπίζεται νέα διαδικασία για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Συγκεκριμένα, η απόφαση για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα λαμβάνεται από τον υπουργό Οικονομικών κατόπιν εισηγήσεων από ειδικές επιτροπές εκτιμητών. Οι εκτιμητές θα μπορούν να λαμβάνουν ανώνυμα στοιχεία από τραπεζικές πηγές αλλά και την κτηματαγορά. Στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη πρόταση για τον καθορισμό κάποιων τιμών ζώνης, το θέμα θα παραπέμπεται σε ειδική τριμελή επιτροπή.

  Παπανάτσιου: Πολλαπλασιαστικά τα οφέλη

  Ένα ακόμα μνημονιακό βάρος αίρεται και επιπλέον βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

  Η υφυπουργός επισημαίνει επίσης ότι το μέτρο "έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Και φυσικά μπορεί να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας".

  Η πλήρης δήλωση της κ. Παπανάτσιου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ έχει ως εξής:

  "Νομοθετήθηκε η μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%. Από 1/1/2019 τα εισιτήρια για τις δραστηριότητες αυτές θα έχουν ΦΠΑ 6%.

  Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να στηρίξει την πολιτιστική παραγωγή, τη διοργάνωση συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων. Με αυτόν τον τρόπο αίρεται ένα ακόμα μνημονιακό βάρος και μάλιστα βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, γιατί προ μνημονίου τα εισιτήρια στις συναυλίες ήταν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%. Εμείς το πηγαίνουμε στον υπερμειωμένο 6%.

  Η μείωση αυτή έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, δίνει κίνητρα για την πραγματοποίηση περισσότερων και ακόμα μεγαλύτερων πολιτιστικών γεγονότων στη χώρα μας. Και φυσικά μπορεί να δώσει κίνητρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

  Βέβαια, το θετικό αυτό μέτρο που διευκολύνει την πρόσβαση στον πολιτισμό απευθύνεται φυσικά σε όλον τον κόσμο και ειδικά στους νέους ανθρώπους.

  Ο πολιτισμός επλήγη σε μεγάλο βαθμό στη διάρκεια της κρίσης, κάτι που θα προσπαθήσουμε να ανασχέσουμε. Στο δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, ο πολιτισμός έχει κεντρική θέση, επομένως η στήριξή του ενδιαφέρει στο μέγιστο βαθμό και το υπουργείο Οικονομικών".

  Σπύρος Δημητρέλης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων