Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Σεπ-2018 09:26

  Σήμερα λήγει η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Σήμερα λήγει η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά το 1,5 δισ ευρώ καλούνται να εξοφλήσουν σήμερα εκατομμύρια φορολογούμενοι. Πρόκειται για την έναρξη της πληρωμής του φετινού ΕΝΦΙΑ αλλά και τη συνέχιση της πληρωμής του φετινού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Ειδικότερα μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εξοφλήσουν:

  - την πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
  - τη δεύτερη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων

  Η εξόφληση των φόρων γίνεται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ με τη χρήση της Ταυτότητας Οφειλής που υπάρχει για κάθε οφειλή.

  Υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών απευθείας στο taxisnet με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να εξοφλήσουν άμεσα την οφειλή τους μπορούν να την εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

  Όποιος δεν εξοφλήσει σήμερα τις σχετικές φορολογικές οφειλές χρεώνεται με επιτόκιο 8,51% ετησίως, αλλά και από το σύνολο των 31 ημερών του Οκτωβρίου. Πρακτικά, είτε εξοφλήσει την οφειλή εκπρόθεσμα την 1η Οκτωβρίου, είτε στις 31 Οκτωβρίου, χρεώνεται την ίδια προσαύξηση. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που πρέπει να εξοφλήσει 1000 ευρώ και δεν το κάνει εμπρόθεσμα, θα χρεωθεί με προσαύξηση 7,227 ευρώ.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων