Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιουν-2018 11:56

  Αρχίζει ο εξάμηνος Γολγοθάς των φορολογούμενων

  Αρχίζει ο εξάμηνος Γολγοθάς των φορολογούμενων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Σε λιγότερο από 40 ημέρες ξεκινά ο φετινός μεγάλος Γολγοθάς των φορολογούμενων. Κάθε μήνα έως το τέλος του έτους θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να εξοφλούν κάποια μεγάλη ή μικρότερη φορολογική υποχρέωση. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις στο μέλλον, το παρόν για τους φορολογούμενους είναι δύσκολο και πρόκειται να δυσκολέψει τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότερο.

  Συνολικά, από τον Ιούλιο έως και το τέλος Ιανουαρίου 2019 τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  Πρόκειται για:

  - τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Η δεύτερη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου. Συνολικά οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν λογαριασμό ύψους τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ. Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με το εκκαθαριστικό είναι κατά κύριο λόγο ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισόδημα από ενοίκια

  - στο τέλος Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Ιανουαρίου. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3,2 δισ. ευρώ.

  -από τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα γίνουν αλλαγές και φέτος στα τέλη κυκλοφορίας. Ο λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι ΙΧ μέσω των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ

  Η πληρωμή των παραπάνω φορολογικών υποχρεώσεων είναι εξαιρετικά κρίσιμη για όσους έχουν ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές με τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Και αυτό διότι ακόμη και με μια ημέρα καθυστέρησης στην πληρωμή τους θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

  Στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει τις φορολογικές του οφειλές έγκαιρα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Μάλιστα, η ρύθμιση μπορεί να γίνει ακόμη και πριν η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη μέσω taxisnet.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων