Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουν-2017 13:14

  Δουλεύουμε για την εφορία 7 μήνες τον χρόνο

  Δουλεύουμε για την εφορία 7 μήνες τον χρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη

  Ο μέσος Έλληνας εργάζεται από την αρχή του χρόνου έως και τις 23 Ιουλίου μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

  Αυτό προκύπτει από την ετήσια μελέτη για την ημέρα 
  οικονομικής ελευθερίας του ΚΕΦΙΜ που παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα. 

  Τα μεροκάματα που κάθε χρόνο χάνει ένας μέσος φορολογούμενος αυξάνονται συνεχώς. Έτσι, ενώ το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα ταμεία θα του πάρουν το εισόδημα 203 ημερών, ο αριθμός αυτός το 2016 ήταν 188 ενώ από το 2007 έχει αυξηθεί κατά περίπου 60 ημέρες λόγω της πορείας συνεχούς αύξησης της εφορίας και των εισφορών.

  Μιλώντας στη σχετική παρουσίαση η Επιστημονική Συνεργάτης του ΚΕΦΙΜ κ. Μιράντα Ξανά είπε ότι σπό τα 100 ευρώ αποδείξεις που εκδίδει ένας ελεύθερος επαγγελματίας ακόμα και τα 82 πηγαίνουν στο κράτος με τη μορφή φοροεισφορών.

  "Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι οι Έλληνες μεταναστεύουν φορολογικά αφού είτε θα πρέπει να μεταναστεύουν ή θα πρέπει να φοροδιαφεύγουν".

  Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ κ. Άδ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δυστυχώς από μια χώρα που ευνοούσε το επιχειρείν έχουμε γίνει μια χώρα που όλοι θέλουν να γίνουν κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να μας επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο, ότι τα τελευταία 2 χρόνια χάσαμε έναν επιπλέον μήνα δουλειάς που μας πήρε το κράτος, καθώς και ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα μειωθεί η φορολογία μέσα από το νοικοκυριά του κράτους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ