Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Σεπ-2015 11:31

  Ξεκινά σύντομα το "καταθεσιολόγιο"

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Σπύρου Δημητρέλη 

  Ξεκινά σύντομα και τυπικά η λειτουργία του λεγόμενου "καταθεσιολογίου". Οι διαβαθμισμένοι ελεγκτές των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο του ελέγχου προκειμένου να διαπιστώνουν αν οι καταθέσεις τους, των τελευταίων δέκα χρόνων, συμβαδίζουν με τα εισοδήματα που δήλωσαν στις φορολογικές τους δηλώσεις. 

  Με βάση το "καταθεσιολόγιο", όπως έχει γράψει το Capital.gr, πρόκειται να γίνει μαζική διασταύρωση των τραπεζικών υπολοίπων των φορολογούμενων με τις τραπεζικές τους δηλώσεις. Όπου προκύψουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων θα υπάρξει ειδοποίηση προς τον φορολογούμενο προκειμένου να προσέλθει στην εφορία και να δικαιολογήσει τη διαφορά. Αν η διαφορά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τότε θα καλείται (ο φορολογούμενος) να πληρώσει πρόσθετο φόρο. 

  Πριν ξεκινήσει η διασταύρωση θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να νομιμοποιήσουν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Παγίδα το καταθεσιολόγιο για όσους πούλησαν ακίνητο

  * Στο στόχαστρο της εφορίας τα λεφτά στο στρώμα 

  * Ερχονται έλεγχοι - εξπρές στις καταθέσεις 

  * Αναδρομική φορο-τσιμπίδα για ελεύθερους επαγγελματίες

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων