Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Φεβ-2013 10:02

  Έρχεται... "λυπητερή" για τα ανασφάλιστα οχήματα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δόκανο" για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, στήνει το υπουργείο Οικονομικών. 

  Σύμφωνα με νομοσχέδιο που προωθείται από το ΥΠΟΙΚ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πραγματοποιεί 2 φορές το χρόνο ηλεκτρονικούς διασταυρώσεις μεταξύ του αρχείου κυκλοφορούντων οχημάτων που διατηρεί η ΓΓΠΣ και του αρχείου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για τα ασφαλισμένα οχήματα. 

  Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων που θα εντοπίζονται από την διασταύρωση, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο – κλήση, με την οποία θα καλούνται εντός 8 ημερών να ασφαλίσουν το όχημά τους και να καταβάλλουν πρόστιμο 250 ευρώ. 

  Εφόσον δεν ανταποκριθούν στην κλήση, τα πρόστιμο θα βεβαιώνεται στο δημόσιο ταμείο και θα προσαυξάνεται έως και στα 1.000 ευρώ, ενώ θα ειδοποιείται και η ελληνική αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει σε αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, των πινακίδων και της άδειας οδήγησες του ιδιοκτήτη.

  Από τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ, υπολογίζεται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν το 1.000.000. 

  Σπ. Δημητρέλης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ