Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Μαϊ-2019 00:05

  Δυναμικό άνοιγμα της HSBC στη λιανική τραπεζική

  Δυναμικό άνοιγμα της HSBC στη λιανική τραπεζική
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοιγμα στη λιανική τραπεζική, το οποίο σηματοδοτεί την πρόθεσή της να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην παρουσία της στην ελληνική αγορά, πραγματοποιεί η HSBC. Η HSBC είναι η μοναδική ξένη τράπεζα που δεν εγκατέλειψε την Ελλάδα, δραστηριοποιούμενη σταθερά στη χώρα μας από το 1981. Την τελευταία δεκαετία, ωστόσο, η ελληνική κρίση είχε ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να τηρεί μάλλον στάση αναμονής, κάτι που πλέον αλλάζει. Για το δυναμικό come back της HSBC στην αγορά λιανικής στην Ελλάδα μιλάει στο Capital.gr ο κ. Στέλιος Πιρπινιάς,  επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management της HSBC Ελλάδος.

  Συνέντευξη στη Νένα Μαλλιάρα

  -    Ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία, η HSBC ανοίγει ξανά τη γραμμή για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων. Τι σηματοδοτεί η κίνηση αυτή και με πιο σκεπτικό γίνεται; 

  Στην HSBC, μετά από μια περίοδο αναμονής και ύστερα από προσεκτική επανεκτίμηση των γενικότερων συνθηκών της αγοράς, αποφασίσαμε να επανεκκινήσουμε τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, προσφέροντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. 

  Φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες τραπεζικές λύσεις, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και ευρεία γκάμα προϊόντων που καλύπτουν το σύνολο των  οικονομικών τους αναγκών. Ενισχύουμε, λοιπόν, το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο και με στεγαστικά δάνεια προκειμένου να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για μια συνολική σχέση με την Τράπεζά τους.

  -    Θα είναι ανταγωνιστικά τα στεγαστικά δάνεια της HSBC;

  Τα νέα στεγαστικά δάνεια της HSBC δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες μας να αποκτήσουν σήμερα κιόλας το σπίτι που ονειρεύονται ή να ανακαινίσουν αυτό που ήδη έχουν, με όρους ανταγωνιστικούς και αρκετά ελκυστικούς. Χρηματοδοτούμε την αγορά πρώτης κατοικίας, εξοχικής κατοικίας ανακαίνιση υπάρχουσας και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Tα επιτόκια για τα νέα στεγαστικά δάνεια από την HSBC ξεκινούν από 2,75%.

  -    Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για την αγορά στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα;

  Μετά από σχεδόν 10 χρόνια κρίσης και αφού οι τιμές των ακινήτων παρουσίασαν πτώση σχεδόν 50%, βλέπουμε πλέον σημάδια σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων. Σε αρκετές περιοχές, μάλιστα, οι τιμές σημειώνουν ήδη αύξηση ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια παρατηρείται αρκετή δραστηριότητα, ειδικά στην εκμετάλλευση ακινήτων για τουριστικούς σκοπούς, ενώ στα βόρεια προάστια κινητικότητα υπάρχει στα οικιστικά ακίνητα.

  Διαφαίνεται, λοιπόν, αρκετό ενδιαφέρον από πελάτες για χορήγηση δανείων είτε για αγορά είτε και για επισκευή/ανακαίνιση ακινήτων. 

  Από την εμπειρία μας βλέπουμε ότι έχει αλλάξει και το "προφίλ" των πελατών που ενδιαφέρονται για στεγαστικά δάνεια, αφού είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τη δυνατότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, το ποσοστό χρηματοδότησης αλλά και το ποσό των δανείων που ζητούν.

  -    Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η έλευση του νέου CEO στην HSBC Ελλάδος συμβαδίζει με μεγαλύτερη στροφή προς τους πελάτες του retail; Διαφοροποιείται το προφίλ των πελατών στους οποίους απευθύνεται πλέον η Τράπεζα, δεδομένης της μακροχρόνιας κρίσης από την οποία διήλθε η Ελλάδα;

  Η HSBC δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1981 και έκτοτε η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του πελατολογίου μας. Είμαστε, λοιπόν, πλέον η μοναδική διεθνής τράπεζα που προσφέρει το πλήρες φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, αλλά ως διεθνής οργανισμός, ακολουθούμε μια πιο εστιασμένη στρατηγική. 

  Η στρατηγική του Retail Banking της HSBC στην Ελλάδα επικεντρώνεται στη συμβουλευτική Διαχείρισης Περιουσίας. Σκοπός μας είναι -μέσω της αποκλειστικής παγκόσμιας υπηρεσίας Premier- να παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από ένα δυναμικό διεθνές προϊοντικό μίγμα, εστιάζοντας πάντα στην κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών. Κύριος άξονας, λοιπόν, των υπηρεσιών μας είναι αυτό που στην HSBC αποκαλούμε "Προσωπική Οικονομία" του πελάτη. 

  Έχοντας αυτή τη φιλοσοφία, μελετήσαμε προσεκτικά το ευρύτερο περιβάλλον και αποφασίσαμε να διευρύνουμε σταδιακά τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ιδιώτες πελάτες μας. 

  Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επανεκκίνηση χορήγησης στεγαστικών δανείων για την οποία μιλήσαμε προηγουμένως αλλά και η ανανέωση της πρωτοποριακής υπηρεσίας U Start!, η οποία είναι μια ολοκληρωμένη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών και λύσεων ειδικά για φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το λογαριασμό U Start! στην Ελλάδα και να εξυπηρετείται με ασφάλεια στα πολυάριθμα καταστήματα της HSBC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα U Start! παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, όπως: καταθετικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα, ιατρική ασφάλιση και ταξιδιωτική ασφάλιση. Δίνει, επίσης, δυνατότητα πρόσβασης δωρεάν στην υπηρεσία Phone Home, η οποία επιτρέπει επείγουσα ανάληψη μετρητών και αντικατάστασης της κάρτας του φοιτητή, εάν χαθεί ή κλαπεί και επανέκδοση του αριθμού PIN της κάρτας. Το πακέτο υπηρεσιών U Start! παρέχει, επίσης, δωρεάν τη Διεθνή Φοιτητική Ταυτότητα ISIC (International Student Identity Card). 

  Τέλος ανταποκρινόμενοι στις καταναλωτικές ανάγκες των πελατών μας τους προσφέρουμε προνομιακό επιτόκιο 7,99% στις πιστωτικές μας κάρτες για νέες αγορές με ισχύ για 2 έτη.

  Όλα τα παραπάνω αποτελούν μόνο την αρχή και σύντομα θα υπάρχουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων