Αύξηση 2,9% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Αύγουστο

Τρίτη, 21-Οκτ-2025 12:19

Αύξηση 2,9% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχειακά καταλύματα τον Αύγουστο

Ήπια αυξητικές τάσεις εμφάνισαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 7.191.177 και οι διανυκτερεύσεις σε 33.942.944, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2024, κατά 2,4% στις αφίξεις και 2,9% στις διανυκτερεύσεις.

Εξέλιξη μηνιαίων αφίξεων και διανυκτερεύσεων

Σε ετήσια βάση παρατηρήθηκε αύξηση 2,1% στις αφίξεις και 2,8% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 3,4% και 3%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 76,5% και 83,8%, αντίστοιχα. 

Η μέση συνολική διανυκτέρευση τον Αύγουστο του 2025 ανήλθε σε 4,7 ημέρες.

* Δείτε αναλυτικά την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ δεξιά στη στήλη Σχετικά Αρχεία