Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Αυγ-2022 08:56

  Κίνα: Έκκληση της κεντρικής τράπεζας στις κρατικές τράπεζες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων

  Κίνα: Έκκληση της κεντρικής τράπεζας στις κρατικές τράπεζες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας κάλεσε τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό για να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, η οποία έχει υποστεί νέο πλήγμα, μετά τα lockdowns νωρίτερα φέτος.

  Σε συνεδρίαση υπό τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Yi Gang, η κεντρική τράπεζα της Κίνας κάλεσε τις κρατικές τράπεζες να βγουν "μπροστά" και να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας, ενισχύοντας τις πιστώσεις σε μικρές επιχειρήσεις, πράσινες βιομηχανίες και στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

  Η κεντρική τράπεζα επίσης ζήτησε από τις τράπεζες να εγγυηθούν "εύλογη ζήτηση χρηματοδότησης" για την αγορά ακινήτων της Κίνας.

  Η Τράπεζα μείωσε χθες τα επιτόκια, εν μέρει για να αποτρέψει την αγορά ακινήτων να διολισθήσει περαιτέρω.

  Επίσης, ζήτησε από τις τράπεζες να εντείνουν την υποστήριξή τους σε έργα υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών διαδικτύου, πόλεως και αγροτικών υποδομών, καθώς και projects εθνικής ασφάλειας.

  Η νέα πίστωση της Κίνας ήταν ασθενέστερη από ό,τι ανέμενε η αγορά τον Ιούλιο εξαιτίας της μείωσης της εγχώριας ζήτησης, κάτι που οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ