Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Φεβ-2022 18:19

  Σε υψηλό άνω των 10 ετών το νικέλιο

  Σε υψηλό άνω των 10 ετών το νικέλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα 25.000 δολ. ανά τόνο σκαρφάλωσε το νικέλιο για πρώτη φορά από το 2011, διευρύνοντας ένα ράλι που τροφοδοτείται από την υποχώρηση των παγκόσμιων αποθεμάτων και τις ανησυχίες ότι η ένταση στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες από τη Ρωσία που αποτελεί βασικό παραγωγό, μεταδίδει το Bloomberg.

  Το μέταλλο βρέθηκε να κερδίζει έως 3,2% στα 25.135 δολ. ο τόνος. Καταγράφει τα ισχυρότερα κέρδη στο London Metal Exchange αυτό το έτος καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η προσφορά δεν θα μπορέσει να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από την βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων. 

  Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον πιθανό αντίκτυπο από τις κυρώσεις που θα επιβάλουν ΗΠΑ , Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. κατά της Μόσχας μετά την απόφαση του Πούτιν να αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες περιοχές στην ανατολική Ουκρανία και να στείλει στρατεύματα εκεί.

  Το Νικέλιο είναι "από τα πιο βασικά εμπορεύματα που συνδέονται με την Ρωσία δεδομένης της σημασίας [που έχει] για την προσφορά", αναφέρει ο Ryan McKay, commodity strategist της TD Securities. "Τα τελευταία γεγονότα διατηρούν τους κινδύνους στην προσφορά σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ιδίως με τα αποθέματα να είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα". 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ