Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 23-Ιαν-2022 13:37

  Αυστρία: Διαχωρίζει κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τις παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου ο ΥΠΕΞ

  Αυστρία: Στηρίζει πλήρως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σχέση με την κρίση της Ουκρανίας, οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου δεν θα πρέπει να υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ, σύμφωνα με τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ (Alexander Schallenberg).

  Ο συντηρητικός πολιτικός κατέστησε σαφές σε συνέντευξή του στην "Presse am Sonntag" ότι ο αγωγός Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα θα πρέπει επίσης να αποκλειστεί.

  Ο Σάλενμπεργκ επεσήμανε στην αυστριακή εφημερίδα ότι ο Nord Stream 2 δεν είναι ακόμη σε λειτουργία.

  Επομένως, κανένα απειλητικό σκηνικό δεν μπορεί να δημιουργηθεί με τον αγωγό. "Εμείς στην Ευρώπη εξαρτόμαστε σε κάποιο βαθμό από την ενέργεια από τη Ρωσία", υποστήριξε επίσης ο επικεφαλής διπλωμάτης. "Δεν θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό από τη μια μέρα στην άλλη αν θέλουμε να έχουμε θερμότητα και ηλεκτρισμό".

  Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επεξεργάζονται εκτεταμένες οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Σε περίπτωση κλιμάκωσης, θα υπάρξει μια πολύ σαφής, ξεκάθαρη και ταχεία απάντηση", είπε ο Σάλενμπεργκ. Δεν απέκλεισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα πληρωμών Swift.

  Η Αυστρία παραδοσιακά προσπαθεί για καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Η ενέργεια παίζει επίσης ρόλο: η αυστριακή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV είναι ένας από τους επενδυτές του Nord Stream 2. Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός κόμβος φυσικού αερίου κοντά στη Βιέννη, ο οποίος διανέμει ρωσικό αέριο σε ευρωπαϊκές χώρες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ