Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 15-Ιαν-2022 13:18

  Έκτακτη προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη εξετάζουν οι ΗΠΑ

  Επαναπροσέγγιση ΗΠΑ-ΕΕ βλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη με εταιρείες ενέργειας στη σύγκρουση της Ουκρανίας με τη Ρωσία, σύμφωνα το Reuters.

  Σύμφωνα με κύκλους της βιομηχανίας και της κυβέρνησης, εκπρόσωποι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με τις εταιρείες για δυνατότητες για μεγαλύτερους όγκους παράδοσης σε περίπτωση διακοπής των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου.


  Συζητήθηκε επίσης αναβολή εργασιών συντήρησης προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η παραγωγή φυσικού αερίου. Οι εταιρείες δήλωσαν, ωστόσο, ότι μια μεγάλη διακοπή όγκου από τη Ρωσία θα ήταν δύσκολο να αντικατασταθεί, επικαλούμενη τις παγκόσμιες ελλείψεις φυσικού αερίου.


  Δεν ήταν αρχικά γνωστό σε ποιες εταιρείες είχαν απευθυνθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) λαμβάνει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Στη Γερμανία, το ποσοστό του ρωσικού φυσικού αερίου φτάνει το 50 %. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας σε περίπτωση πολέμου για την Ουκρανία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προμήθειες.

  Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης είναι σε εξέλιξη. Η διερεύνηση των επιπτώσεων πιθανών μέτρων είναι κοινή πρακτική. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να αναλάβουν αποφασιστική δράση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ