Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Νοε-2021 17:00

  COCO-MAT: Το ελληνικό success story ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο

  COCO-MAT: Το ελληνικό success story ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προϊόντα από φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά

  Πρωτοπόρα για την εποχή της, αλλά και μέχρι σήμερα, 32 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η COCO- MAT εισήγαγε πρώτη στην ελληνική αγορά την καινοτομία του αμέταλλου ύπνου με αποκλειστική χρήση φυσικών υλικών (sleep on nature). Έτσι, το όραμα των ιδρυτών της, μετουσιώθηκε σε ένα εργοστάσιο χειροποίητης παραγωγής ποιοτικών προϊόντων ύπνου στην ΒΙΠΕ Ξάνθης όπου εδρεύει και παράγει έως σήμερα.

  Η βιώσιμη παραγωγή της βασίζεται στην αξιοποίηση φυσικών ανακυκλώσιμων υλικών (φυσικό καουτσούκ, βαμβάκι, μαλλί, αλογότριχα, φύκια κ.ά.), αλλά και στη χειροποίητη κατασκευή των προϊόντων της, που ξεκινά τη στιγμή της παραγγελίας.  

  Η  COCO-MAT είναι από τις ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν εγχώρια παραγωγή και ταυτόχρονα εξάγουν παγκοσμίως σε 20 χώρες, από την Αμερική μέχρι την Ιαπωνία , και από την Ισλανδία έως την Ν. Αφρική, προάγοντας την εικόνα της Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί,  στο εξωτερικό. 

  Διατηρώντας ως έδρα την Ξάνθη, στη Βόρεια Ελλάδα, από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε, το εργοστάσιό της έχει σχεδόν ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και το ποσοστό ανακύκλωσης αγγίζει το 96%.  

  Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον

  ccmfactort

  Χωρίς καπνό ή θόρυβο, με έμπειρους τεχνίτες να εργάζονται με μεράκι και πάθος,  η COCO-MAT σέβεται το περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής, ενώ παράλληλα στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, καθώς συνεργάζεται με πολλές εταιρείες της πόλης για υλικά και υπηρεσίες με τζίρο που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

  ccmpythagoras

  Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική και διεθνής αγορά τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την πανδημία του Covid-19, η COCO-MAT στέκεται στο ύψος των ποιοτικών προδιαγραφών που η ίδια έθεσε 32 χρόνια πριν, όταν παρουσίασε το πρώτα χειροποίητα προϊόντα  ύπνου από φυσικά υλικά στην ελληνική αγορά. 

  Παράλληλα η εταιρεία έχει εξασφαλίσει σημαντικές συνεργασίες σε διάφορους τομείς της δραστηριότητάς της  με διεθνή ονόματα όπως τα Εquinox Hotels, η Natuzzi Italia, η Etihad Airlines, η Aegean Αirlines και η Samsung Electronics.

  ccm4layer

  Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο ενισχύει τη δύναμη της επωνυμίας της αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνει και επεκτείνει το δίκτυο λιανικής της παγκοσμίως, συνεχίζοντας να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα ύπνου από φυσικά υλικά με την υψηλή ποιότητα, που την έκανε να ξεχωρίσει ήδη από το ξεκίνημά της.

  ccmepicurus

  Πρόσφατα  η εταιρία παρουσίασε  στην ελληνική και διεθνή αγορά, τον Επίκουρο, ένα πρωτοποριακό νέο στρώμα που αποτελεί την επιτομή της λειτουργικότητας και της ευελιξίας. Με 3 διαφορετικά μικρο-στρώματα, τα οποία χωρίζουν την επιφάνειά του σε 3 διαφορετικές ζώνες, το στρώμα Επίκουρος  σας επιτρέπει να τοποθετείτε τα τμήματά του σε τέτοια διάταξη, ώστε να ταιριάζουν ακριβώς στις απαιτήσεις του σώματός σας.

  Η COCO-MAT νοιάζεται 

  Εδώ και 10 χρόνια, η COCO-MAT πραγματοποιεί μία ουσιαστική δράση προσφοράς για τις γυναίκες. 

  Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Στο πλαίσιο αυτό, η COCO -MAT γίνεται αρωγός και στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα που δίνει τη δική της μάχη με την νόσο. Μέσω του "Pillow Positive Project” προσφέρει σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, ένα μαλακό μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να απαλύνει τον πόνο και να συμβάλλει στη μείωση του οιδήματος, προστατεύοντας το σημείο της τομής. 

  cocomat

  Δέκα χρόνια αργότερα, η COCO-MAT συνεργάζεται με 14 ογκολογικά νοσοκομεία, 7 εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στη Γερμανία και 2 στο Βέλγιο και την Ολλανδία, έχοντας συμβάλλει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος στήριξης, που μέχρι στιγμής έχει προσφέρει τα ειδικά μαξιλάρια σε περισσότερες από 10.000 γυναίκες.

  Δίνοντας το παράδειγμα 

  Η COCO-MAT διαχρονικά "αγκαλιάζει" τη διαφορετικότητα και το αποδεικνύει έμπρακτα, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης  σε ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή τις σωματικές τους ικανότητες. 

  cocomatbike

  Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο Παύλος Ευμορφίδης, συν-ιδρυτής της ελληνικής εταιρείας COCO-MAT: ΄"Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που διαθέτουν ειδικά προσόντα. Η "επένδυση” στη διαφορετικότητα παραμένει ανεκτίμητης αξίας, αφού χαρίζει μία εναλλακτική ματιά στη δουλειά μας και την επιχειρηματική μας προσέγγιση, η οποία είναι αναγκαία για την εξέλιξή μας".

  Με αυτό τον τρόπο, η πρωτοπόρα εταιρία στην παραγωγή χειροποίητων στρωμάτων και συστημάτων ύπνου, με φυσικά υλικά, φιλοδοξεί να αποτελέσει παράδειγμα για το ελληνικό επιχειρείν και πηγή έμπνευσης για τους νέους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

  Με άλλα λόγια, η COCO-MAT αποτελεί τη ζωντανή απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει και να καινοτομήσει, όταν υπάρχει όραμα, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα.

  Και το αποδεικνύει έμπρακτα παραχωρώντας τους εξωτερικούς της χώρους, τα καταστήματά και τις εγκαταστάσεις της  σε εκπαιδευτικούς φορείς και σχολεία για εκδρομές και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην εξοικείωση των νέων με την ελληνική επιχειρηματικότητα. 

  Χαρακτηριστικό παράδειγμά αποτελεί το  εργοστάσιο της COCO-MAT στην Ξάνθη, το οποίο την τελευταία τριετία έχει δεχθεί επισκέψεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς από 1 νηπιαγωγείο, 12 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 2 λύκεια της περιοχής, φοιτητές και καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και άλλων πανεπιστημίων και σχολών της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία καλεί μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τον χειροποίητο τρόπο κατασκευής προϊόντων από φυσικά υλικά με την υψηλή ποιότητα "Made in Greece”.

  Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας  συμμετέχουν συχνά σε ομιλίες και συνέδρια, θέλοντας να μεταφέρουν το best practice μοντέλο της "ελληνικής πολυεθνικής" ως παράδειγμα προς μίμηση.

  ccmbed
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ