Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Αυγ-2021 16:30

  Ιταλία: Κατάσταση συναγερμού για τους Αφγανούς

  Ιταλία: Κατάσταση συναγερμού για τους Αφγανούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει από την ενημέρωση των Μυστικών Υπηρεσιών προς την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου της Ρώμης, τις πρώτες ημέρες τις αφγανικής κρίσης οι έλεγχοι έγιναν με αποτελεσματικό τρόπο. Στην συνέχεια, όμως, η πίεση των εξελίξεων επέβαλε τον επαναπροσδιορισμό κάθε προτεραιότητας, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

  Φόβος για ενδεχόμενες νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

  Αυτό που δεν μπορεί  να γίνει στην Καμπούλ, αναβάλλεται για μετά την προσγείωση των αεροπλάνων, εδώ στην Ιταλία. Εκεί εξακριβώνεται, δηλαδή -κατά το δυνατόν- αν οι αφιχθέντες έχουν κάποια σχέση με εξτρεμιστικές, ισλαμιστικές οργανώσεις, αλλά και αν μέσω διαδικτύου στο παρελθόν εξέφρασαν κάποια σχετική στήριξη ή συμπάθεια. Για τον λόγο αυτό, οι ιταλικές αρχές παρέχουν προσωρινή άδεια παραμονής, η οποία μόνον στην συνέχεια θα μπορέσει να μετατραπεί σε πολιτικό άσυλο.

  Το θέμα παρακολουθούν από κοντά με συνεχείς ενημερώσεις τόσο ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο. "Χρειάζεται προσοχή, στην Ευρώπη κινδυνεύουμε από νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σαν και αυτή του Μπατακλάν στην Γαλλία", προειδοποιεί ο ιταλός στρατιωτικός αναλυτής, Αντρέα Μαρτζέλέτι. Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα η οποία, έως τώρα, δεν έγινε στόχος των ισλαμιστών τρομοκρατών.

  Στο μεταξύ, όμως, όλο και περισσότεροι δήμοι της χώρας δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να  φιλοξενήσουν στις περιοχές τους αφγανούς πρόσφυγες. Αλληλεγγύη αλλά και ασφάλεια, είναι το δύσκολο, αλλά και το αναγκαίο ζητούμενο. 

  Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη


  Πηγή: Deutsche Welle

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ