Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιουν-2021 18:08

  AFS - Athens Financial Services: Ο ρόλος του κατάλληλου συμμάχου στον ψηφιακό μετασχηματισμό

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ο Νικόλαος Καραμάνος, CFO της εταιρείας AFS - Athens Financial Services

  Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα στρατηγικά τους πλάνα αποτελεί το Ταμείο Ανάκαμψης με την υποστήριξη των κατάλληλων συμβούλων 

  O ψηφιακός μετασχηματισμός προωθεί την ταχύτητα της πληροφόρησης και τη διευκόλυνση των διαδικασιών τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους ιδιώτες. Πλέον, οι μεταβολές είναι πολύ πιο γρήγορες και απαιτούν πιο άμεσες αποφάσεις για τον σχεδιασμό και τις πρακτικές που θα ακολουθήσει μια επιχείρηση. 

  "Αυτές οι αλλαγές και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους, ενώ ταυτόχρονα είναι και η μεγαλύτερη ευκαιρία", σημειώνει στο "Forbes" ο Νικόλαος Καραμάνος, CFO της εταιρείας AFS - Athens Financial Services, συμπληρώνοντας ότι για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες η ψηφιοποίηση αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα και στόχο έχει να διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και να απλοποιήσει διαδικασίες, μειώνοντας τον χρόνο ολοκλήρωσής τους. 

  Πλέον, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες μπορούν πολύ πιο εύκολα, για παράδειγμα, να μάθουν τι έγγραφα χρειάζονται για μια επιδότηση, ποιες είναι οι προϋποθέσεις, ποια είναι τα νέα προγράμματα που τους αφορούν. "Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις οργανώνονται καλύτερα και πιο άμεσα, δομούν ένα πλάνο για να αναπτυχθούν και τελικά κοιτούν τη μακροπρόθεσμη δραστηριότητά τους και περαιτέρω εξέλιξή τους. Στην AFS - Athens Financial Services είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, αναπτύσσουμε το πλάνο για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και συμβάλλουμε στην ένταξή τους στα νέα πλαίσια που έχουν δημιουργηθεί και συνεχίζουν και δημιουργούνται", σημειώνει ο κ. Καραμάνος. 

  Η σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης 

  Σε αυτή την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού το Ταμείο Ανάκαμψης θα βοηθήσει "τις επιχειρήσεις που έχουν ένα στρατηγικό πλάνο, σχεδιάζουν με προσοχή τα επόμενα βήματά τους και λόγω των καταστάσεων που προκαλεί η πανδημία δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αυτά", συμπληρώνει ο ίδιος.

  Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι επιχορηγήσεις του Ταμείου θα δώσουν μια ουσιαστική πνοή στις ελληνικές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και έξω από αυτήν. "Μέσα στην Ε.Ε., αλλά και λόγω της παγκοσμιοποίησης, οι ελληνικές επιχειρήσεις ανταγωνίζονται τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές. Μια επιχείρηση που εμπορεύεται προϊόντα καλλωπισμού, για παράδειγμα, στην Ελλάδα μπορεί πιο εύκολα από ποτέ να προσεγγίσει δυνητικούς πελάτες από άλλες χώρες, στις οποίες έχει τη δυνατότητα να παραδώσει τα προϊόντα της".

  "Αυτός είναι και ο ουσιαστικός ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης: να δώσει στις επιχειρήσεις την ευκαιρία μέσω των προγραμμάτων του όχι μόνο να σταθούν στην τοπική αγορά και να επιβιώσουν, αλλά να γίνουν πιο εξωστρεφείς, να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να ανταγωνιστούν την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά", τονίζει ο CFO της AFS - Athens Financial Services.

  Οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής


  "Στην εποχή που οι επιχειρήσεις στρέφονται στο Διαδίκτυο για την αύξηση των εργασιών τους, και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο το GDPR και η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντικές λειτουργίες των σύγχρονων επιχειρήσεων, είτε είναι μεγάλες, είτε μεσαίες, είτε μικρές", αναφέρει, προσθέτοντας ότι ακόμη όμως δεν έχει υπάρξει πλήρης εναρμόνιση με αυτούς τους κανονισμούς για όλες τις επιχειρήσεις, κυρίως λόγω της μη λειτουργίας του μηχανισμού ελέγχου, αλλά και λόγω της κακής οικονομικής ρευστότητας που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού. 

  Σε μια εποχή που με τα προσωπικά στοιχεία μέσω Διαδικτύου μπορεί κάποιος να κάνει πάρα πολλές διαδικασίες εύκολα και γρήγορα (οι κωδικοί του TAXIS, για παράδειγμα, είναι απαραίτητοι για την είσοδο σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες και απαιτούνται για την έγκριση και έκδοση πολλών πιστοποιητικών), είναι απαραίτητο να υπάρξει διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

  Σύμφωνα με την κ. Καραμάνου, CEO της εταιρείας AFS - Athens Financial Services "για αυτόν τον λόγο, οι επιχειρήσεις οφείλουν να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές και διαδικασίες για να εναρμονιστούν και να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO σχετικά με αυτό, κάτι που στην AFS - Athens Financial Services κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας, μάλιστα, πιστοποιήθηκε με επιτυχία για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISO/IEC 27001:2013) και για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015) για την παροχή φοροτεχνικών, χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης".

  "Η AFS - Athens Financial Services καινοτομεί σε αυτόν τον τομέα", συμπληρώνει η κ. Καραμάνου. "Η εταιρεία μας διαχειρίζεται με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των συνεργατών της, ακολουθεί τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα του GDPR και διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Για εμάς, τα προσωπικά δεδομένα είναι πολύτιμο αγαθό που χρειάζεται διαφύλαξη, ειδικά σε μια εποχή που η online χρήση των προσωπικών δεδομένων είναι μεγαλύτερη και πιο αναγκαία από ποτέ. Οι συνεργάτες μας είναι δίπλα στους πελάτες μας, διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και συνεχώς αναζητούν τις πιο έγκυρες πληροφορίες για τα ζητήματα που τους αφορούν, πάντα διασφαλίζοντας πως τα προσωπικά τους δεδομένα διαφυλάσσονται και προστατεύονται".

  Η σημασία του συμβούλου 

  Ένας σύμβουλος έχει υποστηρικτικό ρόλο στο όραμα και τη δράση του επιχειρηματία. Εκείνος έχει την ιδέα και την όρεξη να δημιουργήσει κάτι και ο σύμβουλος είναι εκεί για να τον καθοδηγήσει, να του δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει για να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά του. Είναι δίπλα στον συνεργάτη του σε κάθε νέο ξεκίνημα και βήμα, δημιουργεί ένα πλάνο για μια μακροπρόθεσμη εξέλιξη και θέτει τις βάσεις ώστε ο επιχειρηματίας να χτίσει μια εύρωστη επιχείρηση που θα φτάσει πολύ ψηλά.

  Όπως αναφέρει η κ. Καραμάνου, "στην AFS - Athens Financial Services δημιουργούμε ένα στρατηγικό πλάνο (Business Plan) για τους πελάτες μας για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, να έχουν γνώση των υποχρεώσεών τους και να γνωρίζουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις κτλ. Οι πελάτες μας γνωρίζουν πως είμαστε εκεί σε κάθε βήμα, σε κάθε απορία, σε κάθε νέα αρχή και σε κάθε αλλαγή για να τους στηρίξουμε".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ