Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 18:35

  Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εμφανίζει ύφεση

  Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εμφανίζει ύφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.11

  Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εμφανίζει ύφεση που φτάνει την τελευταία εβδομάδα το 5% σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας. 

  Στην Αττική όμως, με 9.500 χιλιάδες ενεργά κρούσματα, οι διαγνώσεις σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα, όπως είπε. 

  "Το Πάσχα και η επανέναρξη δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα τα κρούσματα να μην μειώνονται με το ρυθμό που θέλαμε" τόνισε. 

  Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων ανιχνεύεται μέσω self test και μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 19 χιλιάδες θετικά. Το 0,2% βγαίνει θετικό. 

  Ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4%. 

  Όμως σε περιοχές όπως η Κόρινθος και η Πτολεμαΐδα παρατηρούνται εξάρσεις στη θετικότητα. 

  "Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα εισαγόμενα κρούσματα" είπε η κ. Παπαευαγγέλου μετά το άνοιγμα του τουρισμού. 

  Και στις εισαγωγές παρατηρείται πτώση στις εισαγωγές όμως 3.500 νοσηλεύονται στην επικράτεια. Στα 60 έτη είναι η διάμεση ηλικία των εισαγωγών. Για κάθε 10 αποσωληνώσεις γίνονται επτά διασωληνώσεις. 

  Έκανε επίσης έκκληση για να εμβολιαστούν οι άνω των 50 ετών. 

  Γκ. Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας

  Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε από τη μεριά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

  Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται.

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

  Αναφερόμενος στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ.

  Β. Κοντοζαμάνης: Σε εξέλιξη η επαναφορά του ΕΣΥ στην κανονικότητα

  Σήμερα ξεκίνησε κανονική εφημερία το "Θριάσιο" νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το "Σισμανόγλειο" νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του "Ερρίκος Ντυνάν", κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά. Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Είπε ότι τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.

  Πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο "Κοργιαλένειο-Μπενάκειο" νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία. Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο "Παμμακαριστος" θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ