Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 21:28

  Με "άλμα" 25% το ντεμπούτο της Oatly στο ταμπλό του Nasdaq

  Με “άλμα” 25% το ντεμπούτο της Oatly στο ταμπλό του Nasdaq
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Άλμα” καταγράφει η μετοχή της εταιρείας Oatly κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq, με την τιμή της να κυμαίνεται στο εύρος των 21-22 δολαρίων, περίπου 30% υψηλότερα από την τιμή διάθεσης στο πλαίσιο της αρχικής δημόσιας προσφοράς.

  Με βάση αυτό το επίπεδο τιμής, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται πέριξ των 13 δισ. δολαρίων.

  Την Τετάρτη το βράδυ, η σουηδική εταιρεία υποκατάστατων γαλακτοκομικών προϊόντων όρισε την τιμή διάθεση των μετοχών της για την αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ στα 17 δολάρια έκαστη, στο ανώτερο όριο του εύρους διαπραγμάτευσης, με στόχο την άντληση 1,4 δισ. δολαρίων.

  Η Oatly έκανε την είσοδό της στην αγορά των ΗΠΑ πριν από πέντε χρόνια, μέσω των καφέ, με στόχο να μυήσει πρώτα τους baristas και τους καταναλωτές στο γάλα βρώμης πριν επεκταθεί στα παντοπωλεία.

  Έκτοτε, οι πωλήσεις γάλακτος βρώμης κινούνται ανοδικά, ενώ το 2020 τριπλασιάστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα μεταξύ των υποκατάστατων γαλακτοκομικών προϊόντων.

  Η Oatly πάντως διευρύνει το χαρτοφυλάκιο το προϊόντος της, με παγωτοό και γιαούρτι με βάση τη βρώμη.

  Το 2020, τα έσοδα της Oatly υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 421,4 εκατ. δολάρια, ωστόσο η εταιρεία εμφάνισε για τη χρήση καθαρές ζημίες ύψους 60,36 εκατ. δολαρίων καθώς επικεντρώθηκε στην είσοδο σε νέες αγορές, στην προώθηση της επωνυμία και στην επέκταση της παραγωγής της.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ