Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Φεβ-2021 11:33

  Σκουρλέτης: Οι εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές, κούριερ, ντελίβερι και διαλογείς δεν είναι αναλώσιμοι

  Σκουρλέτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πρόσφατες καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού, από επιχειρήσεις στον κλάδο των ταχυμεταφορών, προκειμένου αυτές να μην κλείσουν όσο θα εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, περιγράφουν μια αδιανόητη κατάσταση, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για εργαζόμενους και συναλλασσόμενους. Η υποχρεωτική εργασία ακόμα και αυτές τις ημέρες, παρά την έντονη κατά τόπους χιονόπτωση, επιβεβαιώνει τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτό το πεδίο εργασίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης. 

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες στη Βουλή για τη στήριξη των εργαζομένων, είτε πρόκειται για οδηγούς δικύκλου, είτε για προσωπικό στα κέντρα διαλογής. Ήδη, με τον νόμο 4611/2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναβαθμίσει δικαιώματα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων. Η πραγματικότητα επιβάλει την ένταξη κούριερ, διαλογέων-συσκευαστών και ντελίβερι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά με την ανάλογη ισχυροποίηση των δικαιωμάτων τους. Πρέπει, επιτέλους, να διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι ατομικής υγιεινής για το προσωπικό. Πρέπει να αυξηθούν οι έλεγχοι για τη συντήρηση των οχημάτων, που επιβαρύνονται υπέρμετρα αυτή την περίοδο" προσθέτει στη δήλωσή του και εξηγεί: 

  "Η αύξηση των τεστ στους χώρους εργασίας είναι επιτακτική. Η ειδική πλατφόρμα για δωρεάν rapid τεστ στους εργαζόμενους δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και, καθώς αποκλείει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, δεν θα απαντήσει αποτελεσματικά στην ανάγκη για τακτικό έλεγχο τυχόν διασποράς της νόσου στους εργασιακούς χώρους".

  Καταληκτικά, αναφέρει πως: 

  "Άμεσα πρέπει να αναλάβει ο ΕΟΔΥ, μέσω των Κινητών Ομάδων Υγείας του, την πραγματοποίηση σε εβδομαδιαία βάση  μέχρι και δύο δωρεάν rapid τεστ για όλο το προσωπικό στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών. Αλλά να υποχρεωθούν και οι επιχειρήσεις να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση". ​

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ