Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 17:50

  Οι Τούρκοι πολίτες πλήρωσαν ρεύμα και φυσικό αέριο πάνω από 30% ακριβότερα από πέρσι

  Οι Τούρκοι πολίτες πλήρωσαν ρεύμα και φυσικό αέριο πάνω από 30% ακριβότερα από πέρσι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κατάσταση με την οικονομία της Τουρκίας είναι τραγγική και αυτό αντικατοτρίζεται στις τσέπες των νοικοκυριών.

  Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τη μία δηλώνει ότι αφού οι πολίτες αγοράζουν ψυγεία, όλα είναι καλά και από την άλλη διατρανώνει ότι τα ανακαλυφθέντα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο θα εκτινάξουν την τουρκική οικονομία. 

  Παράλληλα, προ δύο ημερών, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως η Τουρκία αναμένει πως οι ενεργειακές εισαγωγές της θα μειωθούν σημαντικά μετά την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο.

  Έρχεται όμως η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία να δείξει την πλήρη αλήθεια σχετικά με την οικονομία.

  Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών στην τιμή του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν χτες, το ποσό που πλήρωσαν τα νοικοκυριά, για το πρώτο τρίμηνο του 2020, για 1 κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, αυξήθηκε κατά 7,2% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο και 32,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

  Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές του φυσικού αερίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, το ποσό που κατέβαλαν τα νοικοκυριά για 1 κυβικό μέτρο φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο και 34,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ