Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 13-Σεπ-2020 16:59

  Μέρκελ: Κατανοώ διαδηλώσεις κατά των περιορισμών, αλλά…

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   


  Χιλιάδες διαμαρτυρήθηκαν στο Μόναχο και αλλού ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω του Covid-19. "Υπερβολικές απαιτήσεις" σε μια δημοκρατία, αλλά αναγκαία και αποτελεσματικά τα μέτρα δηλώνει η καγκελάριος.

  Και χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε γερμανικές πόλεις ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο αριθμός διαδηλωτών κυμάνθηκε από 80 άτομα στη Βρέμη, 190 στο Βισμπάντεν, 1.100 στο Αννόβερο ως και 10.000 σε συγκέντρωση στο Μόναχο, για την οποία έγινε κινητοποίηση σε ολόκληρη τη Γερμανία. Σύμφωνα με την αστυνομία του Μονάχου, αν και κατατέθηκαν 120 αγωγές, και έγινε χαμηλός διψήφιος αριθμός συλλήψεων, σε γενικές γραμμές η συγκέντρωση εξελίχθηκε ειρηνικά. Σε αντίθεση με τις επεισοδιακές διαδηλώσεις πριν δύο εβδομάδες στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σχεδόν 40.000 άτομα, στο Μόναχο δεν υπήρξε αισθητή ακροδεξιά παρουσία. Σύμφωνα πάντως με όλες τις δημοσκοπήσεις γύρω στο 80% των Γερμανών απορρίπτει αυτές τις διαδηλώσεις.

  Κατανόηση για τους διαδηλωτές εκφράζει η καγκελάριος. Στο εβδομαδιαίο της βιντεοσκοπημένο μήνυμα επισημαίνει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις αντιλήψεις του σε ειρηνικές διαδηλώσεις. Οι περιορισμοί των κοινωνικών επαφών και της πολιτιστικής δραστηριότητας συνιστούν, σύμφωνα με την καγκελάριο, "υπερβολικές αξιώσεις" σε μια δημοκρατία. Όπως τονίζει, και η ίδια είχε "μεγάλη δυσκολία" να αποδεχτεί τους περιορισμούς. Όμως τα μέτρα "είναι αποτελεσματικά και παραμένουν σημαντικά". "Το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τα στηρίζει δείχνει, σύμφωνα με την καγκελάριο, "πόσο έντονο είναι το αίσθημα για το κοινό συμφέρον."

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

  Πηγή: Deutsche Welle

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ