Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουλ-2020 12:50

  Σ. Πέτσας: Δυσλειτουργικό το σχήμα διακυβέρνησης του Ταμείου Ανάκαμψης

  Σ. Πέτσας: Δυσλειτουργικό το σχήμα διακυβέρνησης του Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δε θα το βάφτιζα είσοδο μνημονιακών υποχρεώσεων, αλλά μία πολύ περίπλοκη διαδικασία διακυβέρνησης του Ταμείου Ανάκαμψης, με μεγάλες δυσκολίες στην υλοποίηση των εκταμιεύσεων που θα χρειαστεί να γίνουν. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο σχήμα διακυβέρνησης του Ταμείου. Είναι δυσλειτουργικό το σχήμα που προτείνεται".

  Αυτό τόνισε, από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων των ηγετών. Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μία κρίσιμη συνεδρίαση που θα δείξει εάν το βήμα της Ευρώπης προς περαιτέρω ολοκλήρωση και εμβάθυνση θα ολοκληρωθεί ή, αντίθετα, θα μείνει μετέωρο. "Ελπίζουμε για το πρώτο και εργαζόμαστε για αυτό. Ο πρωθυπουργός όλο αυτό το τετραήμερο συμμετείχε ενεργά, όχι μόνο στην Ολομέλεια, αλλά και σε πολλές συσκέψεις στο περιθώριο της Συνόδου, από τις χώρες του Νότου, μέχρι το γκρουπ των λεγόμενων "φειδωλών χωρών". Αναδείχθηκε έτσι, άλλη μια φορά, πόσο πολύτιμη είναι για τη χώρα η ανάκτηση της αξιοπιστίας της. Γεγονός που αξιοποιείται από τον πρωθυπουργό, για να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη και ιστορικής σημασίας διαπραγμάτευση", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

  Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι σκοπός των παρεμβάσεών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συμβάλλει εποικοδομητικά για μία επιτυχή κατάληξη της Συνόδου, ώστε να εγκριθεί το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, προκειμένου οι ευρωπαϊκοί πόροι να επαρκούν για την αντιμετώπιση των αναγκών και των απαιτήσεων των Ευρωπαίων πολιτών.

  Δ. Γκάτσιος 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Ενδεχόμενο νέας επέμβασης της ΕΚΤ εάν οι 27 αποτύχουν να συμφωνήσουν το απόγευμα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ