Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 08:23

  "Ανοικτά" τα ΕΛΠΕ για τρίτο εταίρο στην Elpedison

  "Ανοικτά" τα ΕΛΠΕ για τρίτο εταίρο στην Elpedison
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ενδυνάμωση της θέσης της και την περαιτέρω διεύρυνση των μεριδίων της στην αγορά ενέργειας αποζητά η Elpedison.

  Αυτό φάνηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέα Σιάμισιη, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του σχήματος με την Edison για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

  Ο CEO στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων των Ελληνικών Πετρελαίων ρωτήθηκε για το αν το κοινοπρακτικό σχήμα των ΕΛ.ΠΕ με την Edison, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασία και με τρίτη εταιρία για τον διαγωνισμό πώλησης της ΔΕΠΑ.

  Ο Ανδρέας Σιάμισιης απαντώντας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο βάθος της συνεργασίας που έχουν τα ΕΛ.ΠΕ με την Edison μέσω της Elpedison:  "Ήδη είμαστε συνεταίροι με την Edison σε ένα παρεμφερή χώρο που ξεκίνησε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, προχώρησε στη συνέχεια στην προμήθεια ρεύματος και πρόσφατα στην εμπορία φυσικού αερίου στη λιανική αλλά και σε εισαγωγές φορτίων LNG στην ελληνική αγορά. Άρα είναι μια φυσική εξέλιξη της συνεργασίας που είχαμε με την Edison" πρόσθεσε ο CEO των ΕΛ.ΠΕ για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

  Ο ίδιος, όμως, έβαλε, εμμέσως πλην σαφώς, και προϋπόθεση για την υποδοχή και τρίτου εταίρου στη διεκδίκηση της επιχείρησης φυσικού αερίου: "Κατά πόσο θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για να μπουν στο σχήμα διεκδίκησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το οποίο να μου επιτραπεί να πω ότι πιθανό να παρασύρει και τη συνεργασία σε επίπεδο Elpedison, είναι κάτι που θα πρέπει να το αξιολογήσουμε", σημείωσε με νόημα. "Αλλά σε αυτή τη χρονική στιγμή νομίζω ότι κοιτάζουμε το διαγωνισμό με τη δομή της κοινοπραξίας που έχει υποβάλλει φάκελο και οποιαδήποτε άλλη διαφοροποίηση θα την εξετάσουμε σε μελλοντικό χρόνο", είπε υπαινισσόμενος πως για την ώρα δεν υπάρχει τέτοια πρόταση συνεργασίας.

  Η Elpedison, όπως παρατηρούν ειδικοί της αγοράς, βλέπει συνολικά την αγορά ενέργειας χωρίς να την επιμερίζει στους κλάδους ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

  Η είσοδος τρίτου παίκτη στην κοινοπραξία θα της έδινε σημαντική ισχύ στην απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην εγχώρια αγορά με δεδομένες τις ευκαιρίες που ανοίγει η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ