Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Ιουν-2020 15:54

  Χωρις αποτέλεσμα η Σύνοδος Κορυφής

  Χωρις αποτέλεσμα η Σύνοδος Κορυφής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς αποτέλεσμα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

  Μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες που διήρκησε, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών εξέφρασαν τις θέσεις τους σχετικά με το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της Κομισιόν.

  Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης της επιδημίας του κορονοϊού, ώστε να βγει η Ευρώπη από την ιστορική ύφεση, με ζητούμενο μια συμφωνία για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας που προωθούν η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες. Η γαλλογερμανική πρόταση έχει προκαλέσει ωστόσο την αντίδραση άλλων κρατών του Βορρά, ιδίως της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας και της Δανίας.

  "Χρειαζόμαστε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν"

  "Περνάμε σε νέα φάση: αυτή της διαπραγμάτευσης" είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λίγο μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής.

  Ο Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι "δεσμεύεται να ξεκινήσουν πραγματικές διαπραγματεύσεις" ενώ ανέφερε ότι η επόμενη Σύνοδος με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου.

  Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μισέλ, υπάρχει ανάγκη για συμπαγείς προτάσεις πριν από την επόμενη Σύνοδο των 27.

  Προειδοποιήσεις από Λαγκαρντ 

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ πάντως προειδοποίησε τους ηγέτες των κρατών μελών της Ε.Ε. ότι η πρόσφατη ηρεμία στις χρηματοοικονομικές αγορές οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει περαιτέρω δράση από τις κυβερνήσεις, μεταδίδει το Bloomberg.

  Προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι εάν οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το πώς θα χρηματοδοτήσουν την οικονομική ανάκαμψη, το κλίμα στις αγορές θα μπορούσε να αλλάξει ραγδαία, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές με γνώση των δηλώσεων της στη σημερινή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ