Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 16-Ιουν-2020 19:43

  Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στη "μάχη" κατά του κορονοϊού εταιρείες-μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας

  Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Στη "μάχη" κατά του κορονοϊού εταιρείες-μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Μέτωπο" κατά της πανδημίας του Covid-19 συγκρότησαν εταιρείες-μέλη της Κλαδικής Ομάδας Υγείας, του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις Boehringer Ingelheim, Bayer και Linde Hellas, οι οποίες, από τις πρώτες ημέρες της πανδημικής κρίσης, κινητοποιήθηκαν στα πεδία της ιατρικής και φαρμακευτικής επιστήμης, της έρευνας και ανάπτυξης, όπως και της τεχνολογίας. Στόχο τους έχουν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, τη στήριξη της εθνικής αλλά και της παγκόσμιας προσπάθειας αντιμετώπισης των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών από τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19.

  Boehringer Ingelheim

  H φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim άρχισε ήδη από τον Ιανουάριο τις ενέργειές της, αναπτύσσοντας μια ομάδα 100 επιστημόνων της εταιρείας από όλους τους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), που συνεχίζουν να συμμετέχουν σε έργα για την ανακάλυψη πιθανών θεραπευτικών λύσεων για τον COVID-19. Επίσης, η Boehringer Ingelheim συμμετέχει στην κοινοπραξία IMI CARE (Innovative Medicines Initiative), η οποία δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την προσπάθεια ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις εταιρείες βιοτεχνολογίας και άλλων τομέων του φαρμακευτικού κλάδου. Επιπλέον, η Boehringer Ingelheim συνεργάζεται με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα COVID-19 Therapeutics Accelerator, όπου παρέχει υποψήφια μόρια με βιολογικά ενεργή δράση.

  Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει τους ερευνητές παγκοσμίως, μέσω της ανοικτής πλατφόρμας καινοτομίας opnMe.com, στην οποία προσφέρει χωρίς κόστος 6 αντιικές ενώσεις επί συνόλου 43 φαρμακολογικών εργαλείων υψηλής ποιότητας για έλεγχο ερευνητικών υποθέσεων.

  Bayer

  Η Bayer, ένωσε τις δυνάμεις της με την επιστημονική κοινότητα, με φορείς της υγειονομικής περίθαλψης, με κυβερνήσεις και με ερευνητικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας τους πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα πληροφοριών, ερευνών και ευρημάτων της, προκειμένου να βρεθούν και να αναπτυχθούν νέες αποτελεσματικές θεραπείες έναντι του Covid-19. Έτσι, η εταιρεία συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Θεραπευτικού Επιταχυντή Covid-19 του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates και ταυτόχρονα συνεργάζεται στον Καναδά με το Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία του Πληθυσμού (PHRI) για την έναρξη κλινικών ερευνών στον εντοπισμό θεραπειών κατά του Covid-19. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Bayer θα επενδύσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για τις μελέτες και θα παράσχει τις απαιτούμενες δραστικές ουσίες για την εκπόνηση της έρευνας.

  Επιπλέον, η Bayer σε συνεργασία με το Sidekick (ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων), προχώρησε στην παραμετροποίηση της πλατφόρμας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η από απόσταση ιατρική παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19. 

  Linde Hellas

  Η Linde Hellas προχώρησε στην εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία, λαμβάνοντας ως πρώτο μέτρο την άμεση ενημέρωση όλων των νοσοκομειακών επαγγελματιών υγείας σχετικά με τη σωστή χρήση των φιαλών και την απολύμανσή τους. Επίσης, επέδειξε ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατ' οίκον νοσηλείας μέσω των εξειδικευμένων υπαλλήλων της εταιρείας και μερίμνησε για την άμεση εξυπηρέτηση των νοσοκομείων, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας και των επαγγελματιών υγείας.

  Σημειώνεται ότι η Κλαδική Ομάδα Υγείας του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, λειτουργεί από το 2015, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη συστηματική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου τα μέλη της να έχουν σφαιρική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση πάνω σε επίκαιρα θέματα του κλάδου αλλά και για την ανάδειξη της υγείας ως επιχειρηματική ευκαιρία, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Γερμανία μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών. Για την ενίσχυση του σκοπού αυτού προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με εμπειρογνώμονες καθώς και εκπροσώπους του κλάδου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ